Mr. sci. Milan Jovičić: Morbidni, radikalni i cinični naslov u Fahrudinovom “Dnevnom avazu”

Posted: 10. December 2022. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Kao čitaoci naše dnevne štampe, često možemo pročitati ovakve morbidne, radikalne i cinične naslove u Fahrudinovom „ Dnevnom avazu”.
Svakako, njegovi kvazi novinari ili piskarala „ ulizice „ po direktivi svoga šefa i pišu razno razne sadržaje na temu SDA i DF-a, odnosno Bakira i Komšića .
Da li smo mi građani i čitaoci, što bi govorili naši stari „ bedasti debili „ te ne razumijemo takve podvale i gnusne nakane.
Zamislimo se, te analizirajmo da li je istinski bolje biti i radikal, nego „ lukavi tajkun ili kriminalni elemenat „ ovoga društva.
Da li smo se mi ikada zapitali, kako to ovi naši tajkuni i grade razne glomazne objekte, tornjeve, vile, hotele i sl.od neznanog kapitala mili nemoguće zarađenog kapitala od djelatnosti kojom se bave.
Upravo, kao građani veoma dobro informisani sa dovoljno iskustva i inteligencije, posebno upuštajući se u naše „ politikantske vode „ veoma sadržajno i potajno možemo se uključiti u ovakve analize brojnih sadržaja.
Znajući pouzdano, da upravo naši brojni „ tajkuni „ kao Milorad Dodik sa svojom „ lahko „ stečenom vilom na Dedinju ili Dragan Čović taj moćnik koji mijenja i tok rijeke Radobolje u Mostaru, bio je višegodišnji okrivljeni „ kriminalac „ ali zahvaljujući našem pravnom sistemu i njegovim izvršiocima, krivične prijave su nestale, poput ptice Feniksa.
Kako li je naš Fahrudin stekao postojeću silnu imovinu, vjerujemo da samo to on zna, ali se naši službeni državni minstritucionalni organi sa time nisu nikada zabavili.
Da li mu je u nekom startu valjao i bio veoma naklonjen i naš rah. Alija, kao naš predasjednik države, ponešto se i šuška, ali iz znaka zahvalnosti, u današnjem vaktu i našoj nakardnoj društveno- političkoj klimi, naš se Fahrudin, već godinama veoma okomio na porodicu Izetbegović, stranku SDA i njegove brojne aktivnosti u Bošnjaka.
Danas se često u našoj nezdravoj klimi, uz Bakira i SDA, spominje i Željko Komšić i njegova stranka DF , kao priljepak Bakirov i stranke SDA, svakako u negativnom kontekstu.
Nešto slično čine i bivši srodni i bliski saradnici Komšića iz stranke SDP-a sa Nerminom Nikšićem, ukazujući na nekakve negativnosti ove stranke i njenoga predsjednika Komšića.
Međutim, zaboravljaju da je isti ovaj Željko Komšić, nudio svim ovim „ ljevacima „ da se okupe zajednički u nekoj zajedničkoj istinskoj patriotskoj pro Bosansko hercegovačkoj stranci, čak je i predlagao da svi oni napuste rukovodne stranačke pozicije, samo da djeluju istinski na putu bo0ljitka naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.
Naivni zaboravljaju i neće da pamte, da je taj isti SDP i njegovo rukovodstvo, svjesno i namjerno „ jamilo „ svu imovinu bivšeg SKJ, „ fol „ kao njegovi nasljednici i sa takvom logistikom, nedaj Bože, da se uvežu i priklone i drugim stranačkim „ goljaćima „ bez adekvatne logistike.
Drugo je pitanje, veoma interesantno, kada je bila u pitanju saradnja i koalicija sa SDA i zajedničkog djelovanja u interesu države u svim mnivoima vlasti, bio je prisutan i sklon samo DF i njen predsjednik Željko Komšić, dok su ovi preostali „ ljevaci „ odbijali.
Neosporno je da je stranka SDAi njen čelnik Bakir Izetbegović u koaliciji sa HDZ-om u mnogom i pravio greške, za koje i on lično sada plaća račune, ali se nikada za naše građane i željno očekivane građanske države, nikada ne smije zaboraviti i joiš manje omalovažavati značaj i djelovanje Željka Komšića.

Da je on bio i biće, istinski“ kremen kamen stameni“ na braniku naše domovine i njenih vrijednosti, od nasrtaja „ čimbenika „ ustaške ideološke matrice.
Ista je pjesma i sa „ bratom blizancem i rušiteljem naših vrijednosti „ veliko srpskoga guslara iz Laktaša, Milorada Dodika sa svojim Draganom Čovićem i mnogim zlim njihovim zajedničkim nakanama u negativnom pogledu.
Zato, neka im je sretan put na njihovom putu u neizvjesnu budućnost, naše „ osmorke „ i nacionalista iz HDZ-a i SNASD -a,a našim građaniam istinske vjere i nadanja u građansku državu, samo strpljenja, rada i poštenja, u nove pobjede.

Na kraju, savjetovao bih drugu Fahrudinu i njegovim piskaralima, da se kane Željka Komšića, pa ako hoće i Bakira Izetbegovića, neka se više pozabave našim ubitačnim nacionalistima i rušiteljima jedine nam naše domovine Bosne i Hercegovine.

Druže Fahrudine, slavi i dalje rođendane tvojih “jarana“ Dragana i Milorada, jer isti imaju i dobre podrume vina, loze, šljivovice i pršuta svih vrsta, sa kojima goste i ruske ambasadore i neke druge i treće.

Leave a comment