Mr. sci. Milan Jovičić: Domaća politika uz mezu i piće

Posted: 11. Decembra 2022. in Intervjui

Piše: Mr- Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Dakle, nastavlja se uobičajena, već davno viđena, podrumsko kafanska politika razgovora i dogovora, naših dušmana i razarača jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.
Prema ruskom stilu, davno spreman i opremljen podrum, sa votkom i ruskim kavijarom , crnim i crvenim, uz pjesme Kaljinke i kazačoka, poput pjesama Lepe Brene, ovoga puta domaćin i neprikosloveni Vožda Srba, guslar Milorad Dodik, dočekao je i svoju „ osmorku „ u sospstvenom podrumu.

Uz strastvene poljupce, sa svojim bivšim „ crvendaćima „ i „ zelenašima „ na ulazu ih je dočekao, uz strastvene poljupce, lično veliki Srbin Milorad Dodik.
Prema ruskome scenariju, redovnih primanja njihovih ambasadora, uz ikone i ruskoga Sergija Lavrova, a možda sljedećom prilikom i Vladimira Putina, kao iz Moskovskog teatra, scenski i šarlantanski, sve ih je lijepo izljubio i odzdravio.
Kako to i prenosi portal „ ljudski.ba „ ;
“ Lider SDA Bakir Izetbegović nikada nije doživoo ovako srdačan doček od strane Milorada Dodika, kako su ga doživjeli lideri Osmorke.
Na Dodikovom privatnom imanju u zagrljaj su jedan drugom pali lider SNSD-a Milorad Dodik i SDP-a Nermin Nikšić, a nakon njega na isti je način Dodik dočekao i lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.
Rodila se neka nova ljubav, politička – rekli bi neki analitičari, a sve je izgledalo kao iz pjesme Fahrete Jahić alias Lepe Brene, u kojoj ona pjeva o poljupcima jednog Bosanca.
Je li ovo prekretnica u političkom diskursu u Bosni i Hercegovini, pušu li neki novi vjetrovi ili je sve samo jeftin populistički trik doznat ćemo uskoro, čim počnu razgovori na neku težu temu od dosadašnje.
Do tada nam ostaje samo gledati međusobne zagrljaje političkih vođa koji formiraju novu parlamentarnu većinu u BiH.” / završen citat /.
(12) KAO IZ PJESME LEPE BRENE: Pogledajte kako je Dodik na svom imanju dočekao članove Osmorke – https://www.youtube.com/shorts/XdM9GpeGu0Q

Što bi govorili naši umnici stari ;

„ Ako laže koza, ne laži slike ove „.

Možda je nedavno i Ćamil Duraković izrekao istinski ; „ Da Milorad Dodik, nije takav kao što ga mnogi prestavljaju „.
Dobro su uvijek govorili i naši stari ; „ Ako želite da spoznate ljude i njihov karakter, podaj im vlast „.
Pitajmo se što bi to i naša „ osmorka „ bila drugačija, bez njihovog lažnog busanja i tirada o domoljubnom i ptriotskom ponašanju, možda je istinski i spremna prije svega „ ukrotiti „ ovoga silnika razarača i njegovog „ brata blizanca „ iz mostarskih Bara.
Možda im i treba pružiti šansu i dozvoliti da pokušaju, iako će na kraju krajeva i sav ceh platiti građani ove nam naše domovine Bosne i Hercegovine.
Kako smo mi penzioneri već poodavno stigli do kontejunera, vremena iza nas nam ukazuju da i našim građanima treba isto toliko dati vremena, da i oni stignu do dna svojih porodičnih sudbina, da gledaju istinski sve ovo za šta su i sami neposredno pisali sve scenarije, kako ne bi išli na kazališne prestave i gledali svoje klovnove i glumce.
Aferim, moji Bosanci i Hercegovci, stanite pred ogledala i izrecite istinu svoju ličnu; „ Da, ovo smo htjeli i gledajmo „.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s