Mr. sci. Milan Jovičić: Efendić bi trebao biti federalni ministar energetike, a Konaković možda završi i u Domu naroda

Posted: 9. December 2022. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Tako pišu naši mediji, ali se ja obraćam poštovanom magistru Semiru Efendiću, kao svome Bosancu, istina je da sam Bosanski Srbin za razliku od „ dodikovaca „ a ti se izjašnjavaš kao Bošnjak, ne znajući koji to Bošnjak, nije u ovome slučaju niti bitno.
Kao rođeni Sarajlija, istina znatno stariji, jer kada si se ti rodio 1983 godine, ja sam kao inžinjer i stručnjak upravo završavao Termoelektranu Gacko od 300 MW, kao njen tehnički direktor.
Istina je, da sam Beogradski student i dok sam prije podne studirao i završavao veoma prestižni studij elektrotehnike, ti si iz Goražda, ali u mome rodnom gradu završavao docnije, neki poslijepodnevni studij.
Sve ti ovo pišem ,upravo dobronamjerno, radi same spoznaje, ako je istinita a naši mediji sve to i prije vremena saznaju mnogo više od nas „ običnih smrtnika „ odnosno čitalaca iz građanske javnosti.

Bivši ministar energetike u vladi Federacije, Reuf Bajrović.


Međutim, želim te upoznati sa jednim veoma aktivnim i pametnim, radnim našim građaninom, možda si i čuo za njega, a zove se Reuf Brajavić, istinski je bio u jednom prošlom sazivu vlade Federacije i ministar za energetiku ?
Prateći njegov rad i konkretna saznanja šta je studirao i radio, odmah sam ga požalio i zaželio da se otisne negdje u diplomatiju, recimo za našeg ambasadora u Americi ?
Nisam ništa grešio, jer je uvaženi ministar Bajrović Reuf veoma brzo „ sagorio „ u firmi Aluminij i veoma vrućoj kriminalnoj nacionalističkoj kuhinji HDZ-a i Mije Brajkovića sa Draganom Čovićem i njihovim saradnicima ?
Dakle, veoma inteligentan, radan i pošten naš kadar, nedovoljno pripremljen, uletio je kao malo nevino djetence u jako kriminalno kolo tzv. aluminijaša, u njihovu aluminijsku foliju.

Htio je i želio da ostvari mnoge pozitivne zamisli i da jednostavno izvrši i depolitizaciju ove firme, koja je već odavno bila uzurpirana u nacionalističkom kolu koalicionih partnera HDZ-a i SDA, njihovih kriminalnih kadrova u svim

vladama Federacije, od Bičakčića i rah. Hadžipašića do Nermina Nikšića i sadašnjeg Fadila Novalića.
Vjerujem, da si u sadašnjoj koaliciji „ osmork „ i veoma blizak sa trenutnim ministrom energetike Nerminom Džindićem, da ga priupitaš zašto to Fadil Novalić, kao premijer, on kao ministar i Jelka Miličević, kao ministar finansija HDZ-a, nisu htjeli pokrenuti proces stečaja u ovoj planetarnoj, javnosti veoma znanoj pljački imovine i velikom gubitku od pola milijarde maraka, u njihovom višegodišnjom kriminalnom poslovanju i lopovlucima.
Možda ti je, kolega magistre Efendiću i još bliži tvoj „ crveni partner „ u „ osmorci „ i dokazani kvazi patriota, drug Nermin Nikšić, pa ga priupitaj, zašto je kapital radnički od 44% uručio Miji Brajkoviću, isti ga podjelio Hrvatima obilato, Bošnjacima mizernih po sedam dionica, a Srbe moje i mene lično, najurio je iz firme za sva vremena.
Istina je, taj isti tvoj „ ublehaš i crveni kvazipatriota „ Nermin Nikšić, koji je tada kao premijer vlade radio pod sloganom „ borca za državu i čovjeka „ postao je već dobro znana kriminalna karika, cjelovitog aluminijskog kriminalnog lanca , sa Brajkovićem, Bradvicom, Čovićem i inim brojnim nacionalistima i kriminalcima.
Dakle, poštovani mlađani kolega magistre Semire Efendiću, ovo ti sve pišem, jer ukoliko su iole tačne ove medijske informacije za tvoju buduću fotelju, želim te upozoriti da dobro pregledaš i razmisliš, šta su ti tvoji sapatnici, u vašoj idiličnoj borbi za državu i građane pripremili, ispod nje.
Mogao bi i ti veoma brzo, poput ptice Fenixa, poletiti iz sopstvenog pepela, ali koliko sam upoznat bio si veoma sposoban i priznati načelnik jedne od opština Sarajeva, u kojoj sam kao Titov omladinac izlazio u česte akcije izgradnje tih prostora i objekata, u ona stara i dobra vremena, kao rođeni Sarajlija?
Isto tako, kao i poštovanog Reufa, volio bih i radovao bih se kada bi te vidio, kao ambasadora u nekoj od velikih naših prijateljskih država sveta.
S poštovanjem, Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Leave a comment