Mr. sci. Milan Jovičić: U našoj domovinskoj žitnici obilje je „kukolja”

Posted: 3. Novembra 2022. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Bilo mi je neobično zadovoljstvo i istinska relaksacija, sinoć ( srijeda 02.11 ) sat i 45 minuta slušati i gledati sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, zahvaljujući TVN1.
Svakako, pored interesantnog PRESSINGA koju vodi Amir Zukić i redovnih emisija FACETV sa Senadom Hadžifejzovićem, zaista je sinoćna emisija iz Njujorka, u ova naša tmurna i dosadna vremena politikantskih prepucavanja, sa mržnjom i nacionalističkom retorikom, bila relaksacionog karaktera i veoma poučna, upravo za sve ove naše kvazi političare .
Bila je divna priča o našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, na diplomatskom nivou i civilizovanoj demokratskoj retorici, kakva se mogla veoma rijetko slušati na našim prostorima.
Kako bi to ćesto i naši stari govorili, a svaka njihova poruka je istinska i ljudska, da u svakom žitu ima i kukolja, tako isto u našoj realnosti zajedničkog suživota ima kukolja, kojega nažalost još uvijek nismo u stanju raščistiti ?
Iako smo nedavno, rekao bih 02.oktobra imali „ vršidbu „ odnosno izbore, naši građani nisu imali dovoljno sluha,osjećaja i pameti, da svojim glasovima izvrše i obezbjede čistku od kukolja, gnjida, štakora, gmizavaca , kriminalaca, lopova i nacionalista.
Slušajući i analizirajući sinoćno vijećanje i sadržajnu retoriku, pod zaista uspješnim vođenjem sjednice diplomate iz Gane, imali smo priliku da se odmah u startu upoznamo sa izuzetno sadržajnom i poučnom porukom diplomate iz Irske, koji nam je veoma znalački i istinski uputio korisne sadržaje i preporuke, sa najboljim željama i namjerama.
Naš mir i napredak ka Evropskoj uniji, naša je realnost u neposrednom pristupu i normalnom angažovanju domaćih struktura vlasti, bez mržnje i neprihvatljive nacionalističke retorike, sa uvažavanjem, tolerancijom i određenim konzesusom naših naroda, odnosno njihovih predstavnika u institucijama sistema vlasti.
Svakako, njegova analiza i sadržaj govora, primjer je civilizovanog i prijateljskog odnosa prema našoj domovini, bez obzira na geografsku udaljenost naših zemalja.
Mnoge diplomate su ovom prilikom i neposredno zahvalili Irskoj diplomatiji, koja je imala veoma aktivno učešće u samoj izradi Rezolucije koja je usvojena.
Tako su se na sličan način odnosili i mnogi drugi diplomati država, po nekom redoslijedu predsjedavajućeg iz Gane, recimo do posljednjeg diplomate iz Hrvatske, koji je upravo i jedan od „ kukolja „ u našoj domovinskoj žitnici, zajedno sa diplomatom iz Rusije ( ženski diplomata ) koja je samo pročitala poslani pamflet od „ dodikovaca „ iz RS-a, umotan u ruski celofan.
Dakle, šta se drugo i moglo očekivati, kada su naši „ kukoljaši „ gnjide i gmizavci i veliki srpsko hrvatski nacionalisti, rusofili, guslari i orguljaši, sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, upravo uspjeli da putem diplomatskih kanala i Rusije i Hrvatske, njihovim diplomatama u Vijeću sigurnosti UN-a , dostaviti veoma gnusne i lažne informacije, koje su ogavno zvučale u divnoj harmoniji svih ostalih prestavnika i njihovog diplomatskog obraćanja.

Ovo je zaista realni i istinski dokaz djelovanja naših domaćih rušilačkih elemenata i postojanje „ kukolja „ i gmizavaca , najvećih nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a sa njihovim čelnicima, Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem.
Nažalost, još uvijek naši građani nisu svjesni, negativne uloge u rušilačkoj djelatnosti ovih „ rušilačkih blizanaca „ u zajedničkoj nam domovini Bosni i Hercegovini, dok je veoma jasno diplomata iz Albanije u svome izlaganju ukazao na negativno djelovanje Milorada Dodika.
Nažalost, isto tako diplomata Amerike je zaista visoko diplomatski u svome izlaganju iznio veliku podršku Visokom prestavniku gospodinu Šmitu, ali je malo ili nikako govorio o sankcijama , njihovoj „ crnoj listi „ ili razaraačkom djelovanju ovoga kardinalnog dvojca, iako je Američka ambasada u Sarajevu najupućenija u sve njihove nakane i radnje.
Nisam siguran da je zaista istinski, u cjelosti i Američki ambasador gospodin Marfi, dovoljno jasno upoznat sa nepodnošljivim, nacionalističkim i rušilačkim djelovanjem ovih „ blizanaca HDZ- a i SNSD- a, dok upozorava, kako to piše „ Dnevni avaz „ našeg Željka Komšića, kao rušilačkog elementa visokog prestavnika.
Pitamo se, čemu služi informacija u današnjem broju ove dnevne novine, po nalogu šefa Fahrudina, o navodnom izričitom zahtjevu Komšića, da Alkalaj napadne OHR i gospodina Šmita.
Isto tako, navodni govor ambasadora Alkalaja je napisan u kabinetu člana Predsjedništva Željka Komšića ?
Očigledno je, da tajnovito i ove snage dijele Bošnjaka, novinara „ Dnevnog avaza „ sa svojim šefom, djeluju i rade protiv Komšića, ove naše jedine građanske perjanice u ovom Predsjedništvu BiH ?
Kada bi istinski, cjelovita američka administracija sa diplomatama iz Sarajeva imala spoznaju, šta za građane ove države i državni sistem, znači uloga gospodina Željka Komšića, nikada ne bi upućivali bilo kakve primjedbe na njegov rad i činjene poteze.
Istovremeno, moramo priznati kao građani jedine nam domovine, veoma smo malo i informisani o potezima i nakanama visokog prestavnika OHR u ovim amandmanima i izmjenama u izbornom zakonu, ali nam činjenice o hvalospjevima tih poteza od strane čimbenika HDZ-a i njihovih Zagrebačkih struktura, rekao bih nešto „ smrdi „ po onoj starinskoj i narodnoj, „ da je prijatelj ( Šmit ) našeg neprijatelja ( HDZ ) i nama neprijatelj „ što bi značilo da se istinski nešto loše iza brda valja.
Raduje me činjenica, da su istinski diplomatski prestavnici i brojnih drugih zemalja iz Afrike, Južne Amerike i Azije, veoma dobro informisani o stanju u Bosni i Hercegovini, te potrebi produženja mandata EUFOR-u što su svi zajedno i podržali, što je i naš najveći uspjeh u rezultatima zasjedanja Vijeća u ovome trenutku.
Moramo, u svakom slučaju podržati i zahvaliti se našem diplomati gospodinu Svenu Alkalaju, koji je veoma znalački, istinski i energično iznio sve naše stavove i razmišljanja o neukusnim, neprincipijelnim i neblagovremenim potezima i odlukama Visokog prestavnika gospodina Šmita, kojega je inače glorifikovao Američki diplomata u svome izlaganju.
Neka se zato, njegova ekselencija ambasador Marfi i cjelokupna američka dministracija, okrenu u pravom smjeru, protiv rušilačkog i ubitačnog djelovanja nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD -a i njihovih čelnika Milorada Dodika i Dragana Čovića, jer se njihovi napori i Dodika i Čovića zajedno sa Rusijom, Putinom i njihovim ovdašnjim ambasadorima, drsko usmjerila na rušenje Ureda visokog predstavnika, a sve u cilju rušenja i Dejtonskog sporazuma i secesiju Republike Srpske, kao i oživotvorenjem genocidne Herceg Bosne.
Uz iskreno priznanje da su nam Sjedinjene Države godinama pomagale i prijateljski se odnosile prema nama građanima i našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, zato ih i molimo da ostanu trajni uz nas, da nam daju podršku u težnji za sigurnu i prosperitetnu jedinu nam domovinu, da što prije uđemo u Evropsku uniju i NATO savez.
Naši „ dušebrižnici „ sa istoka i zapada, kao agresori , Hrvatska i Srbija, kao i njihovi unutrašnji naši „ rušilački elementi „ i rusofili, mogu i dalje biti samo naši grobari, nikakvi „ lažni „ garanti iz Dejtona, po njihovoj nacionalističkoj ubojitoj , ustaško- četničkoj ideološkoj doktrini iz Karađorđeva, sa Franjom i Slobodanom.
Zato vas i upozoravamo i molimo, kao građani ove nam naše lijepe i prkosne jedine domovine Bosne i Hercegovine, da i vi svi podržite i da nam ne dirate našeg „ oreola „ svtlosti, zlatnog ljiljana i branitelja na našoj granici, gospodina Željka Komšića, kojega smo i birali na mjesto koje mu i pripada.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s