Christian Schmidt u centru novog skandala: ZAR NI OVO NIJE DOVOLJNO UN I EU DA GA HITNO SMIJENE? AKO NIJE, ONDA SU I ONI PROTIV BOSNE I BOSANSKIH MUSLIMANA!

Posted: 30. Januara 2023. in Intervjui

Avdo Avdić, urednik portala Istraga.ba je upravo otkrio još jednu skandaloznu aferu u čijem je središtu Christian Schmidt, oficijelno visoki predstavnik UN u BiH, a praktično egzekutor samo nad Bošnjacima-evropskim muslimanima. Dakle, Avdić je dokumentirao da je Schmidt u najizravnijoj vezi sa Draganom Čovićem i to preko jedne njemačke Fondacije koja finansira HDZ BiH i čiji je on potpredsjednik.

Podsjetimo i na ovu, nedavno otkrivenu Schmidtovu aferu

Dakle, koketiranje ovog Nijemca kojeg nam je uvalila proputinovska bivša kancelarka Angela Merkel sa nacistima i uopće baštinjenje te ideologije, je nedavno dokumentirano i činjenicom da isti  “2007. godine nije imao ništa protiv da rehabilituje Wernera Möldersa koji se dobrovoljno pridružio nacističkoj Legiji Kondor, koja je učestvovala u ratnim zločinima tokom Drugog svjetskog rata”. Uostalom, pogledajte kompletan tekst na tu temu ispod ovog linka:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/286623/iz_njemachkih_arhiva_kako_je_christian_schmidt_prije_16_godina_zelio_rehabilitovati_nacistichkog_pukovnika_m_ldersa.html

Teroristički napad na portal Istraga.ba

Odmah po objavljivanju ovog skandala ekstremna ustaška emigracija u Njemačkoj, u suradnji sa tamošnjim ekstremnim desničarima, su izvršili teroristički napad na slobodni bh. medij Istraga.ba i srušile ga. Naravno da je i to svojevrsna poruka uredniku istog ali i potvrda da oni kao takvi – desničari i neonacisti, brane svog miljenika i njegova nedjela koja čini prema suverenoj državi BiH i njenom najbrojnijem narodu. A brane ga tako što na ovaj brutalan način pokušavaju sakriti istinu o njemu. Neće moći. Urednik srušenog portala je već najavio da će, nakon što sanira svoj medij, dokumentirati poslovne veze Schmidta po Srbiji i Hrvatskoj. Šta ćemo sad?

Ako UN-u i EU ne odgovara ovakav VP, pod hitno će ga smijeniti, a ako odgovara, onda će ga pustiti da završi svoj (i ne samo svoj) prljavi posao u Bosni

Upravo tako. Ako UN-u, ma šta mislili o njoj, kao i EU, ne odgovara ovakav visoki predstavnik u BiH, koji je pun afera kao šipak košpica i koji ne da brani tzv. evropske vrijednosti u našoj zemlji, nego ih upravo ruši, onda će ga pod hitno smijeniti. Šta još treba da uradi taj Švabo pa da to oni urade? Da udari, skupa sa svojim partnerom Čovićem, onim putinovcem Dodikom i bh. dritanima posljednji ekser u tabut višestoljetne države Bosne i Hercegovine? Bilo je nekih pojedninačnih reakcija od strane jednog broja europarlamentaraca, ali Švabu brane jedan Tonino Picula i ona notorna Željana Zovko, naprimjer. Ovo se isto odnosi i na SAD koja da hoće može utjecati da se ovaj kompromitirani Nijemac pod hitno makne. Ako im je stalo do očuvanja BiH kao jedinstvene i suverene države i ako im je stalo da Putin ne pusti korjenje u regiji zapadnog Balkana.

A bh. dritani šute, kao da ih se to ne tiče

U svakoj normalnoj zemlji u kojoj bi se provalila ovakva afera u čijem je centru namjesnik u njoj, uslijedile bi reakcije od strane barem jednog dijela političkih stranaka koje još uvijek za sebe tvrde da su probosanske. No, šuti ministar vanjskih poslova, šuti ministar prometa i komunikacija…, a to što šuti lider stranke koja je predstavljena kao “motor Osmorke, Šestorke, Trojke..”, šta li je već, donekle se može i shvatiti jer se, hvala Bogu, o sebi zabavio. Naime, kapetan iz Konjica iliti drug Njiva je ovoga puta pao ne na popravni i ne na godinu, nego na četiri godine iz – matematike!

Avdi Avdiću valjda je jasno da ga neće štititi niko u Sarajevu osim dragog Boga

Da, hrabar je taj momak Avdo Avdić. To jednostavno treba priznati. Jer, radi izuzetno opasan posao kojeg bi, da tamo stanuje neka normalna država, trebao raditi neko drugi. Dakle, bocnuo je ne po prvi put u osinje gnijezdo i naspram sebe ima moćnu armiju neprijatelja. Kako u Bosni i regionu, tako i šire. Siguran sam da je svjestan toga ali i da je svjestan da ga u onakvoj Bosni neće niko zaštititi osim dragog Boga. Činim dove Svevišnjem da ga zaštiti.

Bedrudin GUŠIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s