DAN KADA SU CERIĆ I ZUKORLIĆ KRENULI U PLJAČKU BOŠNJAKA

Posted: 30. December 2015. in Intervjui

Ceric-ZukorlicNa današnji dan prije tri godine, osnovan je Svjetski bošnjački kongres, a posljednja Skupština održana je prije dvije godine, što znači da SBK radi protuzakonito, jer je po Statutu (str. 8) obavezan sljedeće:
– “Redovna skupstina se sastaje po potrebi, a najmanje jednom u toku kalendarske godine, i ima za cilj kontrolu rada putem razmatranja godisnjeg izvjestaja o radu Udruzenja.”
S obzirom da su u SBK na ime finansiranja nacionalnih projekata ušle STOTINE HILJADA EURA, od kojih nije realizovan ni jedan projekat, te da SBK već dvije godine posluje na crno, pod kriminalnim okolnostima, jer nikome ne podnosi završni račun i finansijski izvještaj – Bošnjaci su dužni otkazati povjerenje ovoj pljačkaškoj instituciji i njenim liderima Ceriću i Zukorliću.
Svaki Bošnjak koji i dalje podržava SBK, Cerića i Zukorlića, direktno podržava njihovu pljačku bošnjačkog naroda i taj kriminalni bezobrazluk, gdje se od naroda uzimaju pare kojima se gubi svaki trag.
Potpuno je neshvatljivo kako ikakav Bošnjak može podržavati ikakvog Bošnjaka koji siledžijski odbija ispuniti svoju zakonsku i moralnu obavezu da narodu podnese račun za novac koji je uzeo i emanet koji je preuzeo. Cerić i Zukorlić su uzimali novac za SBK, a niti su kakav projekat realizirali, niti su podnijeli račun o ulasku i izlasku sredstava.
Da li onim okupljenim Bošnjacima u sali BKC u Sarajevu, koji su došli da “nakon 100 godina ustoliče Zukorlića za bošnjačkog lidera”, smeta činjenica da taj njihov Zukorlić ponižava bošnjačke dobrotvore, jer mu je normalno da “zagubi” stotine hiljada eura i da nikome ne podnosi račun.?!
Cerić i Zukorlić se oglašavaju oko svega i svačega, a to što ne smiju sazvati Skupštinu SBK, što ne podnose finansijski izvještaj, što ne odgovaraju na otvorene pozive da kažu – gdje su nestale pare koje su uzeli – e, to je stvar najgoreg licemjerstva, neodgovornosti i bahatosti.
Normalni narodi bi prema takvima osjećali prezir, a Bošnjaci ove prevarante promoviraju u tzv. lidere.
Fatmir ALISPAHIĆ

Fatko

 

 

 

 

Vezani članci

OSPORAVAMO PRAVO „SVJETSKOM KONGRESU BOŠNJAKA“ DA NAS ZASTUPA

* To privatno preduzeće Mustafe Cerića ima za cilj nelegalno prigrabiti ulogu vrhovnog zaštitnika Bošnjaka kako bi unovčilo svoj dušmanluk, politički prevrtanluk i podvalu Bošnjacima.

U Sarajevu je 29. decembra 2012. godine osnovan “Svjetski bošnjački kongres” čiji je predsjednik donedavni reisu-ul-ulema IZ Bosne i Hercegovine dr. Mustafa ef. Cerić. Predsjednik “Skupštine” je Muamer ef. Zukorlić, muftija Sandžački, dok vodstvo čine Muhamed Filipović, Ejup Ganić, Dževad Jahić, Mehmed Akšamija….
Mi – dolje potpisani osporavamo legalitet i legitimitet Svjetskom kongresu Bošnjaka da nas zastupa bilo gdje i pred bilo kim jer to nije u našem interesu.
U procesu osnivanja “Svjetskog kongresa Bošnjaka” izostala je demokratska javna rasprava unutar bošnjačkog korpusa. Nije ponuđen program rada. Time je suspendirano pravo Bošnjaka da odlučuju o tome šta je njihov najviši interes i ko će ih i kako kao narod zastupati.
Mi ne priznamo samoproglašeni Svjetski kongres Bošnjaka nikakvim, a pogotovo vrhovnim zaštitnikom interesa svih Bošnjaka.
Mustafa Cerić i njegovi “kongresmenimi” mogu osnivati kakvu god hoće organizaciju, kongres ili stranku, ali se ne mogu proglašavati zaštitnicima interesa svih Bošnjaka svijeta već ponuditi program zaštite bošnjačkih interesa i metode njegovog oživotvorenja u javnoj političkoj i izbornoj utakmici.
Uskraćujemo pravo Svjetskom kongresu Bošnjaka neovlaštenog prisvajanju zastave sa ljiljanima kao znamenja jedno Bošnjaka jer je ta zastava zakonski simbol i vlasništvo međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine i sviih njenih građana.
Iznenadno prisvajanje godinama odbacivane državne zastave RBiH kao zastave isključvo Bošnjaka – providan je trik Cerićevog društva kojim se odbacuje država Republika Bosna i Hercegovine i prikanja se ilegalnom projektu njene podjele na tri nacionalne državice, što nije uopće u interesu Bošnjaka.
Postojanje ilegalne i genocidne RS za Cerića i društvo je neupitno, iz čega proizlazi da je za njih upitna RBiH. Za Bošnjake pak, nema većeg intresa od vraćanja u život legaliteta Republici Bosni i Hercegovini jer je ona jedina garancija njihovog opstanka.
Osnivanja Svjetskog kongresa Bošnjaka u izvedbi dr. Mustafa Cerića, Muamera Zukorlića, prof. dr. Muhameda Filipovića, Ejupa Ganića i njihovog društva – opasna je politička avantura po opstojnost i države Bosne i njenog najbrojnijeg naroda. To privatno preduzeće Mustafe Cerića ima za cilj nelegalno prigrabiti ulogu vrhovnog zaštitnika Bošnjaka kako bi unovčilo svoj dušmanluk, politički prevrtanluk i podvalu Bošnjacima.
Stoga se mi dolje potpisani protivimo podmuklom ilegalnom projektu “Svjetskog kongresa Bošnjaka” koji uz Bošnjačku akademiju nauka i umjetnosti u izvedbi istih rešisera i protagonista osporava bošnjački najviši interes – njihovo pravo na građansku zavnobihovsku državu Republiku Bosnu i Hercegovinu.
Živjela Republika Bosna i Hercegovina !
Vodstvo Grupe koja zahtijeva povratak u život Ustava Republike Bosne I Hercegovine
(Ibrahim HALILOVIĆ, Bedrudin GUŠIĆ, Besima MAŠINOVIĆ, Mirza HALILOVIĆ, Suada PAŠIĆ, Kadro IBRAKIĆ, Đemal HADŽIĆ, Marjan HAJNAL, Safija HASKIĆ)

—————————————————————————————————————————————————————-

MUSTAFA I MUAMER PROTIV FATMIRA

ad hoc, kratki komentar

Sven Rustempašić

sven_rustempasic_sSarajevo, 29.12.2015. — Jedinstvo se u grupi postiže slogom oko CILJEVA grupe.  Ima Bošnjaka s drugačijim ciljevima od glavnog cilja za kojeg je bošnjački narod glasao na Referendumu 29. februara i 1. marta 1992. – nezavisna, suverena Republika Bosna i Hercegovina, svjetski priznata država – i to u maksimalnom omjeru od 98%.  Ali s osobama koje su još i prije ispaljene granate, a neke nešto kasnije, odstupile tajno a postupno i javno od tog glavnog patriotskog cilja, naročito s onim na liderskim pozicijama, bilo duhovnim bilo svjetovnim, ne može biti jedinstva niti takvi lideri mogu stvarati jedinstvo u narodu ili među vjernicima.

Bošnjački je narod u 25 godina formirao čak preko 100 političkih stranaka, što je možda i svjetski rekord!  A to znači da ustvari niti jedna NE VALJA!  Jer da valja, ne bi ih bilo 100 nego možda 5-6 ili najviše 10 kao kod Hrvata i Srba.  Ona koja je u prvih 10 godina okupila najviše Bošnjaka i Bošnjakinja (1990.-2000.), SDA, učinila je najveću veleizdaju države, građana i naroda koji joj je vjerovao, a zna se da je to stranka-paravan iza koje stoji Islamska zajednica po pitanju članstva, ideološke i propagandne podrške, glasačke mašinerije u vrijeme izbora, kadrovskih naimenovanja u državnoj vlasti i privredi pod državnom kapom i tako dalje.  A tu je kao reisu-l-ulema dvije decenije žario i palio, grmio i oblačio, Mustafa ef. Cerić; da bi zatim nakon isteka mandata od svega bez trunke izvinjenja, bez trunke savjesti i dostojanstva – tek barem toliko malo da narodu kaže, recimo, ¨Halalite Bošnjaci ako sam što pogriješio¨ – jednostavno ¨opr’o ruke¨ i još izjavio ¨da Bošnjaci nisu nikad bili u gorem položaju nego danas¨ (kraj 2012. godine).  Koje li drskosti – kao da on, Mustafa ef. Cerić reis, nije na diskretnim sijelima, za soframa i kahvama, odlučivao o postavljanju kadrova u vlast počevši od ambasadora i konzula pa do čelnika banaka, direktora državnih firmi, ministara, načelnika… pa sve čak i niže do šefova kabineta, sekretara i sekretarica i tako dalje do besvijesti; kao da nije on, reis Cerić, po bijelome svijetu milione kilometara o našem i ko zna čijem trošku proputovao a da nikome račune nije podnio; kao da nije on milione dolara iz ruke u ruku gledao kako prelaze i pri tome i osobno dilao u nekim transakcijama; kao da nije on donosio odluke o ideološkom usmjerenju SDA i IZ BiH te na hudbama po džamijama i od vrata do vrata po selima, kasabama i gradovima, to nametao vjernicima glasačima i članovima stranke i zajednice; kao da nije on pred vjernicima preko svojih hodža u narodu prao prljavi obraz nebrojenim SDA-ovim, SBiH-ovim i SBB-ovim lopužama, prevarantima, izdajnicima, hrsuzima…

Ali vratimo se našem cijenjenom publicisti i Bošnjaku patrioti Republike BiH koji poštuje i danas volju bošnjačkog naroda iskazanu na Referendumu od 1. marta, 1992., a koju je narod platio s preko 100.000 ubijenih i više stotina hiljada ranjenih, traumiranih, opljačkanih, protjeranih… vratimo se, dakle, našem publicisti mr. Fatmiru Alispahiću kojeg niko nikada nije plaćao za hiljade i hiljade njegovih ispisanih paragrafa u obranu Republike BiH, svih njenih odanih građana Bosanaca i Hercegovaca, a naročito njenog bošnjačkog naroda i u njemu muslimanskih vjernika, a kojega godinama, a naročito sa ubrzanjem i žestinom ove godine, napada i srpska i albanska tajna ruka, pri tome koristeći svoje produžene kandže u bošnjačkom korpusu, kandže bošnjačkih veleizdajnika na liderskim mjestima, svjetovnim i duhovnim, a redovito i u medijima.

U ovom konkretnom slučaju povodom mizernog, vulgarnog napada Mustafe ef. Cerića i Muamera ef. Zukorlića na Fatmira Alispahića, u pravu je Fatmir a kriva su ova dva ego-manijaka, ova dvojica hodža što decenijima sve dadoše za svoj visoki položaj, za svoj uzvišeni status, za sebi prigrabljeni novac, za sebi i svojoj porodici namaknute vrijedne nekretnine, za sebi uzete akademske i ostale titule pa čak i cijeli univerzitet i akademiju, za svoja beskrajna putovanja po svijetu avionima, Mercedesima, Audijima i ostalim luksuznim automobilima uključujući cijele vozne parkove džipova, za svoje boravke po svjetskim luksuznim hotelima u vjersko-političko-avanturističko-turističkim destinacijama kao što su Rijad, Džeda, Kuala Lumpur, Dubai, London, Nju Jork, Aman, Čikago, Atlanta, Beč, Istanbul… te za mnoga druga dunjalučka dobra o kojima jadni Bošnjaci i Bošnjakinje mogu samo sanjati.  Jednostavno rečeno, imamo dvojicu pohlepnih hodža, Mustafu i Muamera, koji ne predstavljaju niti volju niti želju niti ciljeve bošnjačkog naroda iako nažalost donekle imaju još nekih sljedbenika koje nazivati možemo samo zalutalim, zavedenim, zabludjelim.

Upotreba ili bolje rečeno ZLOupotreba vjere i vjerskih institucija je u proteklih 25 godina pala na dno dna, na najnižu stepenicu ispod koje se čini da nema niže (ko li to zna, možemo se još čak i nižem možda nadati?) – i to upravo djelovanjem Cerića, a kako se čini nama ovdje iz Sarajeva koji gledamo, i Zukorlića.  Oni nemaju ¨autorska prava¨ na Islam, oni su profesionalni muslimani… a što to znači, bolje dalje sada ne tumačiti.

 

Comments
  1. Zdravko margic niodkud says:

    kako je to bjedno.tako cistu vjeru da zastupaju takvi kradljivci to ni popovi nerade.

Leave a comment