Svim poslanicima Zastupničkog/Predstavničkog doma i delegatima Doma naroda PS BiH: GLASAJTE PROTIV PRIJEDLOGA IZMJENA I DOPUNA IZBORNOG ZAKONA NA KOJEG SU PRISTALI LIDERI TROJKE I SPASITE DRŽAVU!

Posted: 18. April 2024. in Intervjui

Obraćamo se svim poslanicima Zastupničkog/Predstavničkog doma  i delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te apelujemo na njihovu savjest da ne idu stopama izdaje državnih interesa i interesa građana i predaje Države u ruke njenim rušiteljima.

Dogovor od srijede (17. 04.2024.) o Prijedlogu izmjena i dopuna Izbornog zakona po volji rušitelja države Bosne i Hercegovine i eksponenata velikodržavnih politika Srbije i Hrvatske, Dodika i Čovića, predstavlja put u ostvarivanje presuđenih udruženih zločinačkih poduhvata  i hegemonističkih politika tih dviju država i vodi u nestanak naše države. 

Bilo kakve izmjene Izbornog zakona koje nisu u skladu sa svim presudama Evropskog suda za ljudska prava (završno sa presudom u slučaju Kovačević  Bosna i Hercegovina) protivne su i samom Dejtonskom Ustavu koji jasno kaže da je Evropska Povelja o ljudskim pravima iznad svakog zakona u državi. 

Promjene Izbornog zakona po narudžbi Zagreba i Beograda vode nas nepovratno u apartheid i etnička geta, trajno nas udaljavaju od Evropskog puta i pečate sudbinu nestanka naše države.

Velika većina naših građana želi građansku državu te normalan i pristojan život dostojan čovjeka. Žele bolju i izvjesniju budućnost za svoju djecu. Usvajanjem Izbornog zakona po željama Čovića i Dodika a ne u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava masovni egzodus tih građana će postati još masovniji. 

Stoga ovim apelujemo na svijest svakog od vas da ni pod koju cijenu ne dozvolite usvajanje Izbornog zakona po volji spomenutih osvjedočenih rušitelja Bosne i Hercegovine, a prema ‘narudžbama’ Zagreba i Beograda. Imali smo blokade od strane HDZ-a godinama ali je Država opstala. Da su se pravili ‘kompromisi’ (kako pojmu izdaja državnih interesa i interesa građana tepa Trojka, odnosno Nikšić, Konaković i Forto)) ne bi bilo blokada ali ni Države.

Postupite po svojoj savjesti i moralnoj obavezi da Državu morate spasiti i učinite sve što je moguće da spriječite usvajanje tog Prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona kada on dođe na dnevni red. Zapravo, glasajte protiv takvog prijedloga i spasite Državu. U protivnom, bit ćete saučesnici njenog konačnog raspada i ući ćete u historiju kao takvi.

Ni Zagreb ni Beograd nisu glavni grad naše države, niti se imaju pravo miješati u unutrašnje stvari BiH jer to predstavlja čin agresije. 

Lideri Trojke i njihovo ispunjavanje želja Zagrebu i Beogradu ne smiju biti važniji od opstanka naše države. 

Ne dozvolite da vam Zagreb i Beograd preko svojih proksya – Trojke nameću ‘obavezu’ usvajanja aparthejdskog Izbornog zakona. Umjesto toga, postupite po svojoj savjesti, ustavnoj obavezi i zakletvi koju ste položili te spasite Državu. To dugujete svima onima koji su u odbrani naše države i borbi za njen opstanak dali svoje živote. Uostalom, to dugujete i svojim biračima.

Grupa građana Bosne i Hercegovine: 

1. Dženana Delić, profesorica, V. Britanija

2. Bedrudin Gušić, publicista i slobodni novinar, USA

3. Ibrahim Halilović, slobodni novinar, Kanada / Bosna i Hercegovina

Leave a comment