Archive for April, 2024

Ova slika gore je možda bila dovoljna sama za sebe jer govori puno više od teksta koji slijedi i za kojeg moj moralni i ljudski habitus kažu da ga ipak trebam napisati. Da ostane zapisano!

Jedan sam od onih koji ne gledaju Senada Hadžifejzovića od izbora oktobra 2022., jer sam ga prepoznao kao novinara koji se svrstao na jednu stranu: Trojke! A novinar ne smije biti svrstan ni na koju, pogotovo ne na bilo koju politčku stranu osim na stranu ISTINE! No, ovim ne želim utjecati na bilo koga da gleda ili ne gleda tog Hadžifejzoviaća jer je to stvar i ličnog izbora i percepcije. Ovo je bio i ostao moj izbor,

Ne bih se s njim ni ovim tekstom bavio da ne vidjeh gornju sliku i ne pročitah na nekim portalima kako je jučer u vanrednom izdanju svoga CD-a ugostio nikog drugog nego notornog Milorada Dodika, negatora genocida u Srebrenici i čovjeka koji javno izjavljuje kako “sa Bošnjacima ne treba dijeliti ni vazduh…”, dakle eksponiranog fašistu. Da, ko ne zna neka izgugla definiciju fašizma pa će u toj ideologiji prepoznati tog tipa iz Laktaša.

I sada sa takvim koji rastura Državu gdjegod stigne, psuje genocid u Srebrenici, negira ga, vrijeđa nas – bosanske muslimane po fašističkoj matrici treba kao praviti “ekskluzivu”, dati mu još medijskog prostora da vrijeđa Bosnu, žrtve genocida u Srebrenici i nas! Apsolutno je nebitno šta su bili motivi tog Hadžifejzovića da takvog fašistu pozove u svoj studio i kome je trebalo ovako nešto? Ja znam kome nije trebalo: nije trebalo ne samo svim bosansko-hercegovačkim patriotima, nego i svim drugim koji drže do minimuma morala, etike pa i lične higijene. I, kao što reče jedan bivši novinar, također zaslužan u neka druga vremena za medijsku promidžbu Rudonje iz Laktaša – “Odron FACE TV. Ne kontam šta rukovodi novinara da ga zove u emisiju kako bi iznova vrijeđao žrtve genocida.”

Ali, za mene je najoriginalniji onaj komentar iznad slike: “Negiranje genocida u Srebrenici uspješno završeno!”

U toj priči, nažalost, svjesno ili nesvjesno, sudjelovao je i Senad Hadžifejzović. Posrnuo je i ljudski, i moralno i profesionalno!

Bedrudin GUŠIĆ