Jastrebovi i kriminalci odlepršali, ostale su “ulizice” HDZ-a

Posted: 19. Maja 2023. in Intervjui

Evo nam, upravo nove vlasti u vladi Federacije, sa poslušnicima i „ ulizicama „, bez znajnja i kompetencija za neke oblasti.
Primjeri su brojni, za svakoga od izabranih ministara, reklo bi se ponešto, ali primjeri premijera Nermina Nikšića, ministra vanjskih poslova Edina Konakovića i ministra za energetiku, industriju i rudarstvo Vedrana Lkaića, su očiti primjeri njihove hrabrosti sa licemjerstvom i drskošću, preuzimanja nepodobnih fotelja, za njihove bolesne ambicije.

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Nisu dorasli svome pozivu, bez obzira na neke njihove diplome bez odgovarajućeg iskustva ili konkretne njihove poštene namjere, već viđene iz dosadašnjeg perioda u vlasti ?
Tako se premijer Nermin Nikšić, stari- novi premijer, vraća ponovno u fotelju vlasti, koju je sramotno i za javnost viđeno i poznato, kriminalni sistem djelovanja u firmi Aluminij, sa planetarnim kriminalcem i velikim nacionalistom Mijom Brajkovićem, u zajedničkoj diobi finansijskoga kapitala tzv. radničkoga od 44%, u vidu dionica ?
Podjelili su Hrvatima obilatan iznos, Bošnjacima djelimično po sedam dionica , radnicima srpske nacionalnosti „ duplo golo „ ?
Upravo, nadajući se da će za novog ministra energetike, industrije i rudarstva doći zaista, veoma iskusan i sposoban novi ministar, koji će moći znalački i hrabro ući na kapiju ove „ tobožnje „ propale firme, ili istinski pokrenuti i stečajni proces, a ne nastaviti i činiti kriminalne propuste i njihovih prethodnika Fadila Novalića i Nermina Džindića, kao da im je sve to babovina ?
Ostaje nam „ ludom vjerovanje „ čitajući biografiju, sa radnim „ sposrtskim iskustvom „ bez industrijskog djelovanja u dosadašnjem periodu, da bi se mogao uhvatiti u koštac sa „ lukavim latinima „ iz HDZ-a i lične poslušnosti ili ulizničkog ponašanja prema Neki ?
Da li će se istinski, novi ministar Vedran Lakić, emocijonalno odnositi i prema svojim koalicionim partnerima, kadrovima HDZ-a i SNSD-a, kakav mu je bio i tematski magistarski rad, ili će mu Dragan Čović i jarani, možda ponuditi i neko dodatno angažovanje u „ Športskom klubu „ Zrinjski „, kako bi zajednički sa Izraelcem Amirom Grossom Kabirijem, konačno iskoristio u cjelokupnu infrastrukturu, preostale firme Aluminija ?
Da li će se i dalje Izraelski dolari, slijevati na žiro račun HDZ-a ili za najam vile na Dedinju, njihovoj ambasadi u Beogradu, za guslara iz Laktaša i „ rušilačkog blizanca „ Draganovog, Milorada Dodika tzv. „ putinovca „ ?
Naša javnost, treba da zna, da su svi prethodnici vlada Federacije, od premijera do miniostara za energetiku, istovjetno ponašali, do konačne propasti i pada tzv. „ hercegovačkog giganta „ na položaj patuljka, sa planetarnim kriminalom i gubicima od pola mikijarde maraka, kao da je „ vuk pojeo magarca „ ostali su grobari ?

Sa poštovanjem i izuzetkom, jednog od bivših ministara gospodina Reufa Bajrovića, koji je jedini uletio i sagorio u ovoj firmi Aluminij, poput ptice Feniksa iz pepela, od strane HDZ-a, želeći uvesti u firmu „ depolitizaciju“ odnosa i poslovanja firme ?
Dakle, nije bio ničiji poslušnik niti „ ulizica „ već su ga namjerno njegovi nadređeni htjeli, neupućenog ubaciti među hrvatske jastrebove, lopove i kriminalce, od Mije Brajkovića, Ive Bradvice i inih saradnika do Dragana Čovića i njegovih „ uvlakača u stražnjicu ličnu i HDZ-a „ ?

Aluminijski jastrebovi i njihovi „ čistokrvni „ hranioci !
Zato i ovoga puta, kako sam to svojevremeno pisao i ministru Reufu Bajroviću, ponavljam i novom ministru Vedranu Lakiću;
Poštovani ministre energetike, industrije i rudarstva u Vladi Federacije, gospodine Vedrane Lakiću, naši stari mudri ljudi bi govorili; „Ptica koja visoko leti nisko pada„ a posebno ako je golubica i ako se nađe iznad jastrebovog gnijezda.Pišem ti na samom startu tvoga imenovanja, veoma kritično i sa dobrim namjerama, sa pozicije iskusnog i prekaljenog privrednika i stručnjaka, u želji da te tako mladog i pametnog ali i neiskusnog malo i usmjerim ili podučim, da si ptica golubica u jatu jastrebova ili jagnje koje je zalutalo u jazbinu vukova, te kako se trebaš ponašati na izazovnoj funkciji, veoma kompleksnoj u našim mafijaškim i kriminalnim uslovima privređivanja.

Bijela golubica visoko leti dok je jastrebovi ne ulove !
Nažalost, naš mlađani ministar Reuf bio je sam , pa je naivno dirnuo u ovo jastrebovo gnijezdo, koje su svojevremeno njihovi bojovnici agresorskim pohodima osvojili, uzurpirali, protjerali i diskriminirali sve ostale, koji su bili bez „ čistokrvne„ Isusove krvi Oca nacije, Poglavnika i njihovih doglavnika i drugih mafijaša i kriminalaca koji su se u međuvremenu već 20 godina kotili u svojoj jazbini.
Domaće vlasti i pojedinci u njoj, kao ulizice i podaničko- poltronski elementi, tapšali su ih i, povlađivali, a za to vrijeme međunarodni faktori nijemo su posmatrali našu radničku golgotu, pogotovo Bošnjaka i Srba, skrojenu u duhu i prema zakonima Herceg- Bosne, sa ciljem realizacije strateškog interesa Hrvatske u firmi Aluminij.
Odlepršali su jastrebovi, preko Jadrana do Pantovčaka i Zagreba, sa ulovom i dragocjenostima ove nam domovine i njene radničke klase, bez odgovora i kazni za svoja nedjela, a nama radnicima , posebno srpske nacionalnosti, ostala je već punih osam godina, da se povlačimo po sudovima, tražeći svoja prava u dionicama ili bilo kakvom obeštećenju.

Evo, ovih dana otišao je i Fadil Novalić i ministar Nermin Džindić i Jelka Miličević, ta podanička trojka HDZ-a i njihovih koalicionih partnera u vlasti, bez odgovornosti i službenog nužnog stečaja u firmi Aluminij, sa nekim tajnovitim mešetarenjem unutar same firme i ustupanja postojeće infrastrukture , nekim Izraelcima, Kinezima i sl. kriminalcima, a „ dolarska cisterna „ ulazi na vrata HDZ-a i njihovih podanika ?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s