U KOJOJ TO DRŽAVI ŽIVIMO, PITANJE JE GRAĐANIMA ?

Posted: 14. Maja 2023. in Intervjui

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Čitajući ovih dana „ Dnevni avaz „ i slušajući druge medije, imao sam priliku pročitati i sljedeće naslove;

Priznajem da me isto iniciralo, kao rođenog građanina moga rodnoga Sarajeva, danas mostarskog Sarajliju, Bosanca ili Bosanskog Srbina, da se istinski obratim sa gornjim pitanjem, mojim Bosancima i komšijama Bošnjacima i mojim Sarajlijama ?
Kako to i napisa jedan pisac ; „ Da onaj koji stoji na brdu više vidi nego onaj pod brdom „ ,a ja sam se rodio na Vratniku i ispod zidina Jajce kasaren redovno prolazio do moje realne gimnazije, dok se nisam otisnuo u svijet mnogih životnih spoznaja i dostignuća ?

Da li će mo se pozabaviti sa „ konstitutivnim fašizmom „ ili će mo svi odreda u ribolov za velikim ribama ili će mo se zadržati i zadovoljiti sa „ malim macama „ dok nam nacionalistički „ jastrebovi „ uzurpiraše , opljačkaše i urušiše i našu sopstvenu i jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu ?
Dok su nam agresorski profiteri i veliko srpsko hrvstski nacionalisti jačali svoje genocidne i zločinačke tvorevine, Republiku srpsku i Herceg Bosnu, lansirali nam lažne demagoške tirade informativnog karaktera Gebelsove doktrine, prema scenariju i uputamo svojih mentora iz Karađorđeva, ovi nam „ muzičari „ uz gusle i orgulje, sa njihovom melodijom, izgradiše i svoje hacijende ?

Dragan u Mostaru izmjeni vodotok rijeke Radobolje, a jaran mu Milorad na Dedinju u svojoj vili ubire dolare iz Jerusalema i priprema lažni „ srpski svet „ po uputama mentora !
Kako i na koji način, niko se u ovoj našoj državi ne priupita, jer u istoj još uvijek, nažalost, nije saživjela naša pravna država, sa istinskim i poštenim tužilaštvom i sudstvom ?
Ostali smo još uvijek na starinskoj ideološkoj uputi ili poukama sa porukama ; „ Kadija te tuži, kadija te sudi „ ?
Odakle su i koji su optuženi i čije su to pravne institucije, sa tužiocima i sudijama, očito je u našoj državi sa brojnim primjerima, upravo iz sredina ili teritorija, naših agresorskih osvajača i okupatora, kako iz RS-a isto tako i Kantona Herceg Bosne?

Konstitutivni nacionalisti i braća „ blizanci rasturači „ domovine nam Bosne i Hercegovine, Dragan i Milorad !
Ribe su ovo naše velike, koje nam stalno „ gude „ i udaraju u orgulje, jer su sa svojim lažima tobože ugroženi, otuđili bi državnu imovinu a državu bi rastočili, u svoje nacionalističke teritorije, osvojene genocidnim i zločinačkim djelovanjima ?
Istina je, dragi moji Bosanci, Sarajlije i komšije Bošnjaci, naši stari su govorili da se ribe uvijek čiste od glave, što je istinito, ali ih i u našoj domaćoj praksi treba otpočeti uklanjati od ovih krupnih riba ?
Zato i odgovor naših građana, na gornje upite, bio bi jasan i jedinstven; „ Neka ti sljedeći, upravo i budu ove naše krupne ribe, poput Dragana Čovića i Milorada Dodika i inih njihovih saradnika „ i istomišljenika ?
Naša građanska javnost treba da zna, da su ove „ ribe „ već poodavno uništile i rasturile i brojne naše velike industrijske gigante, poput Aluminija, Sokola, Energoinvesta, Šipada, Zraka i brojne druge, radi kriminalnog djelovanja istih i kadrova njihovih nacionalističkih stranaka, HDZ-a i SNSD-a, lično Dragana Čovića i Milorada Dodika ?
Dakle, još uvijek „ velike naše ribice „ plove Neretvom do Jadrana, preko Čiova do Pantovčaka ili druge putem Vrbasa i Drine do Dedinja, istovremeno ubirući i dolare iz Izraela, sa svojim žrljama ostavljenim na zidovima plača iz Jerusalema ?

Dolari iz Jerusalema do Aluminija i HDZ-a za Dragana Čovića i za vilu na Dedinju i Milorada Dodika ?
Zato, ostavite nam „ male mace „ u Bošnjaka i Bosanaca, a okrenite se u lov na „ velike ribe „ od kojih će istinski i građani i država ovakva Bosna i Hercegovina imati veće koristi ?
Nedirajte nam veličine naše, koji su branili i brane svoju i našu domovinu, naše patriote i dostojanstvenike, koje građani i narod bira i vjeruju u njih, jer vide i njihova djela ?

Moj Vratnik pjeva, a Sarajevo bez Vratnika neće moći, kao što i moje Sarajlije i Bosanci neće dati niti svoga uvaženog Reisa i Gradonačelnika Starog grada, oni su i naši „ Valteri „?
Tom istom SKAY-u, skidamo kape i molimo se dragom Allahu / Bogu, ako istinski krene čistiti sve naše „ ribe „ od glave, sa teritorija naših nacionalista, dušmana i neprijatelja ?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s