Otvoreno pismo bivšim stranačkim jaranima, Denisu i Željku

Posted: 11. Maja 2023. in Intervjui

Dakle, pišem vama lično, drugovi Denise i Željko, kao sadašnjim članovima „ troglavog „ Predsjedništva, tzv. Republike Bosne i Hercegovine ?
Odmah vam priznajem, što ovo pismo upravo piše moja ličnost Bosanskog Srbina, rođenog Sarajlije i iskrenog patriote naše jedine domovine Bosne i Hercegovine ?
Povoda za sadržaj ovakvoga pisma ima razloga i mnogo više, ali bih se zadržao na ovdašnje trenutne aktivnosti vaše, na sramotu i domovine koju prestavljate i brojnih njegovih sugrađana, koji su vam dali svoje glasove, za fotelje koje na takvom važnom nivou zauzimate?
Naime, da je riječ o tzv. „ troglavom Predsjedništvu „ poput ergele konja, gdje su jedna mazga, jedan lipicaner i jedan normalan konj, upregnuti i tegle u različitim pravcima, bez koristi, nekog efekta ili društvene koristi za našu domovinu i njene građane.
Istina je, da svaki od vas na svoj način razmišljanja i ponašanja, djelujete manje ili više sramotno za državu i narode čiji ste prestavnici i lični izbor u „ ćoravim glasačkim kutijama „ ?
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović u četvrtak putuje u zvaničnu posjetu Zagrebu, saznaje BHRT.
On će se sastati sa premijerom i predsjednikom Hrvatske, Andrejem Plenkovićem i Zoranom Milanovićem.
Teme sastanka biće odnosi dvije zemlje, unapređenje saradnje i aktuelna politička situacija u regionu.
Ovo je prva posjeta člana Predsjedništva Bećirovića od stupanja na dužnost?.

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Nije nam čudno, druže naš Denise, da Miloradova „ darodaljka „ putuje o trošku države u Ameriku na sjednicu Vijeća u UN , bez saglasnoti i zajedničkog stava tog vašeg „ Troglavog predsjedništva „ i tamo sramoti i vas i državu Bosnu i Hercegovinu.
Nije nam niti bitno, šta to ona tamo govori, jer veoma smo upućeni u sve dosadašnje sadržaje stavova i mišljenja njenoga despota i diktatora Milorada Dodika, kojemu se već godinama duboka uvukla u njegovu stražnjicu i spašava ga od hemeroida, zbog njegove dugogodišnje fotelje, a možda i ne može uticati na njegovu umobolnu veliko srpsku memoriju i pamet, ukoliko je i posjeduje ?
Poštovani Denise, ovom prilikom ti se obraćam kao građanin svoje voljene i jedine domovine, kao i drugi brojni, koji su redovno davali izborne glasove i tebi i tvome bivšem stranačkom drugu i jaranu, Željku Komšiću , upravo pred tvoj najavljeni odlazak u Zagreb ?
Da znaš, da smo mi građani Mostara i šire Hercegovine, koji su još uvijek pod „ ustaškom čizmom „ čimbenika HDZ-a i njihovih kadrovskih struktura, koji upravo u liku i djelima našeg Željka Komšića sagledavaju i njegovu dosadašnju ulogu, na braniku naše domovine od Dragana Čovića i njegovih ideologa i sljedbenika ?
Priznajemo, da nam nije bilo tog „ zlatnog ljiljana „ i dokazanog patriote naše i svoje jedine domovine, „ rušilačka braća blizanci „ guslar iz Laktaša i ovaj orguljaš iz mostaRSKIH Bara, već poodavno bi totalno urušili i sve vrijedne ostatke ove nam lijepe ponosne i prkosne, Bosne i Hercegovine ?
Isto tako, znamo mi, kao njeni građani, da je grad Tuzla i ta šira regija oduvijek bila prepoznatljiva kao radno ustrojena i domoljubiva klasa vrijednih ljudi i njenih kadrova, odakle i sam lično dolaziš i činiš nam dio ,istina ovakvoga nakaradnog Predsjedništva, ali ne i vašom krivicom, već te naše tzv. „ jako brižne međunarodne zajednice „ što je upravo, dobro došlo i našim postojećim nacionalistima, koji nikada nisu imali iskrene namjere o jedinstvenoj zajednici svih naroda i ostalih, a o građanskoj državi da i ne govorimo ?

Svakako, lijepo vas je bilo slušati i gledati na zajedničkoj promociji slavlja 09.maja ove godine kod vječne vatre sa polaganjem cvijeća, jer u vašu ljubav i patriotizama prema našoj domovini nikada nismo sumnjali, vi to redovno i dokazujete ?
Međutim, dragi naš druže Denise, kao znatno starija osoba i bivši parlamentarac u Titovo vrijeme Skupštine BiH u Sarajevu i Savezne Skupštine SFRJ u Beogradu, mogu i želim da te lično na ovaj način i naslovim i da ti ovoga puta i zamjerim za tvoj odlazak u Zagreb, kod Zorana i Andrije, bez svoga bivšeg staranačkog kolege i jarana, kao i ovdašnjeg zajedničkog člana ovoga „ nakaradnog troglavog Predsjedništva „? Zašto ?
Upravo, ti druže Denise morao si shzvatiti i dobro spoznati svu pozitivnu ulogu druga Željka Komšića i u prethodnom njegovom izboru i djelovanju, protiv ovih naših Hercegovačkih i HDZ- ovih jastrebova, te njihov atak na Željka, sa proglašenjem njegove ličnosti kao „ personom non grate „ u ovim njihovim okupiranim prostorima ?
Isto tako, morao si shvatiti i ulogu druga Željka u vremenu, kada je trebalo „ vaditi vrelo kestenje iz vatre „ u pridruživanju u zajednici sa strankom SDA i onim nacionalistima, da ga je kao i njegovu stranku to ovoga puta skupo stajalo ?
Bio si u SDP-u, možda i sada, kada je drug Željko predlagao istinski probosanski ili patriotski blok, u cilju željene prethodnice građanskoj državi, koju smo inače željeli i zagovarali, da je među prvim strankama bili SDP-ovci i njihov predsjednik Nermin Nikšić ?
Sve u svemu, bez daljeg velikog opterećenja i pojašnjavanja sasvim jasne situiacije u našim zločestim vremenima i današnjeg stanja u državi, morao si i dobro sagledati uslove i prilike, da li u ovome trenutku sam, lično odlaziš na bilo kakve razgovore u Zagreb, a posebno bez hrvatskog člana Predsjedništva u BiH, JEDNOG I JEDINOG DRUGA Željka Komšića ?
Evo, danas čitam u „ Dnevnom avazu „ i skandalozne izjave ambasadora BiH U Hrvatskoj, gospodina Vranješa, koji te optužuje za tvoju srbofobiju i šovinizam, jer ga nisi uključio u protokol, svoje lične posjete Zagrebu ?
Piše „ Dnevni avaz „To su skandalozne izjave „
Optužuje ga ambasador Vranješ !

Zar, ovo nije dokaz inače vaše nakaradne politike u vanjskoj cjelokupnoj našoj prestavi u međunarodnoj zajednici, sve dok vi budeti odabirali slali u svjetske destinacije; svoje velike i nebeske Srbe, Hrvate i Bošnjake, a ne patriote i domoljupce, ove nam naše jedine domovine Bosne i Hercegovine ?
Prema saznanjima, mnogi od njih su i požurili da obezbjede i njihove „ putovnice ili pasoše „ jer im sopstvena domovina nije pouzdani zaštitnik ili domaćin? Sramno i bestijalno, bez obzira na uticaje međunarodne zajednice, šta to vi raditi i u Predsjedništvu, kao i svim drugim državnim institucijama ?
Kao rođeni Sarajlija, bio sam gimnazijalac prestižne sarajevske realne gimnazije, zatim student i inžinjer Beogradskog Univerziteta i Elektrotehničkog fakulteta, a u Jugi sam gradio i izgradio, kao stručnjak svoga poziva, šest kolosalnih privrednih giganata ?
Bio sam i član SKJ do njenog postojanja, dakle onog istog čiju ste imovinu i8 logistiku, upravo vi“ jamili „ mislim na Zlatka i sadašnjeg Neku, te ste se počeli šepuriti poput „ paunova „ šarenije krila, dok se naši „ hercegovački jastrebovi „ kao i „ velikosrpski guslari „ igraju i gude iste nacionalističke igre i pjesme, od Blajburga do Ravne gore, od Zagreba do Beograda ili od nemila do nedraga, što bi naši stari pametni govorili ?
Zato, neka vam je sretno i berićetno, ali, naš druže Denise, budi oprezan, da kao naš rah. Babo ne bi u Zagrebu, prikačili ti neku lentu sa odlikovanjem ?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s