Bilo je to, ali ne i prošlo, do naše istinske pravne domovine BiH

Posted: 1. Maja 2023. in Intervjui

Kao stručnjak, gradio sam šest velikih industrijskih objekata u Jugi, između ostalih i Aluminij i Termoelektranu Gacko.

Piše ; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Nažalost, prvu su uzurpirali i njome upravljali „ ustaški nacionalisti „ sa kadrovima HDZ-a, a drugu su okupirali veliko srpski nacionalisti „ četnici „ sadašnji „ dodikovci „ iz stranke SNSD-a ?
Istina je da su prvi protjerali i sve Srbe iz uzurpirane firme, a drugi su protjerali i sve Bošnjake iz firme i grada Gacka ?
Bosanci moji dragi, moje Sarajlije i poštovani Bošnjaci, uveliko se priča da su Mostarci skloni liskalucima, ali su „ hercegovci pod upravom HDZ-a i Dragana Čovića „ lukaviji hiljadu puta i žedne da vas prevedu preko izmjenjenog toka rijeke Radobolje ?
Istina je, da još uvijek nismo stvorili pravnu državu sa tužilaštvom i sudstvom, tako da sva stečena blaga kriminalnim radnjama, agresijom i uzurpacijom, još uvijek nisu predmet, niti mogu biti, aktuelni za ispitivanja porijekla imovine ?

Međutim, da znate da se ne možete i približiti toj rijeci, od brojne policije, čuvara teško stečenog blaga i „ zlatne hacijende „ ovog čelnika HDZ-a, koji se toliko, bolesnom ambicijom lažno bori za autentični boravak u Predsjedništvu , naše domovine jedine Bosne i Hercegovine, uz pomoć „ rušilačkog blizanca „ guslara iz Laktaša i konkretnih Bošnjaka „ ulizica „ koji su mu sve ove godine, u kontinuitzetu , kao koalicioni partneri činili ustupke ?
Grad Mostar i firme Aluminij i Soko, jedinstveni su primjeri planetarrne pljačke i „ akademske hajdučije „ ovoga čelnika HDZ-a, koji Gebelsovim informativnim metodama i širi lažne demagoške tirade o ugroženosti Hrvata na ovim prostorima, čak do Sabora Republike Hrvatske i Evropskih parlamentaraca ?
Po onoj narodnoj ; „ Lopovi uvijek trče i viču držite lopova „ a i sam je lično u tome kriminalnom kolu laži ?
Zapravo, ko provodi uzurpaciju, dikkriminaciju i diktaturu u ovome gradu i hercegovačkim prostorima gdje je HDZ u većini, jasno je i čuvenim jastrebovima iz Blagaja, koji su već poodavno i napustili svoje prebivalište kraj Tekije ?
Čuveni, slavni i jedinstveni tjednik u vremenu diktature „ oca nacije „ Franje Tuđmana „ Feral Tribune „ iz Splita javno je objavio i moju ličnu golgotu, kao izabranog vijećnika Gradskog vijeća grada Mostara, docnije i predsjednika / podpredsjednika istoga vijeća, kada sam prognan, kada mi je stan u DUMU uzurpiran i kada sam trebao okončati i svoj život u jezeru Rudnika uglja u Vihovićima ili u nekim jamama Goranaca, iznad Mostara ?
Bila su to nedjela nacionalističkih čimbenika ili bojovnika HDZ-a ili kako je to tjednik Feral iz pera svoga novinara, sa lica mjesta, odmah i konstatovao ;
No sve ču ovo prepustiti vremenu istine, istorije i ako Bog da stvaranju pravne države, neka se pozabave svim ovim događanjima , ali za našu javnost da se zna, da mi je i međunarodna elita, koja je tada navraćala u grad Mostar i zainteresirala se za ovaj slučaj, iznašla riješenje u neposrednoj ponudi „ političkog azila „ u željenu zemlju, ipak sam se zadržao u ovome gradu do današnjih dana, gdje sam i obrazovao generacije stručnjaka elektro struke, jer je na ulazu u firmu Aluminij bio grafit sa natpisom ; „ Srbima i psima ulaz je zabranjen „ ?
Povratkom moga stana u godini 2000- toj u DUM se nisam više vraćao, već sam izvršio zamjenu i preseljenje u Centralnu zonu grada Mostara ?

Radi šire javnosti i mojih Bosanaca, sve sam ovo napisao u knjigama koje su već poodavno promovisane, a u pripremi je preko 1000 objavljenih kolumni sa aktuelnim sadržajima i isključivom istinom i samo istinom, što će biti u skorije vrijeme i promovisano ?
Kao inicijalna kapisla, ovoga trenutka bila mi je i današnja informacija da se ponovno oglasim sa ovim sadržajem, svakako informacija o trenutnoj posjeti starog- novog premijera vlade Federacije Nermina Nikšića ovogopdišnjem sajmu privrede, njegovom jaranu Draganu Čoviću, kao i jednom od domaćina prestavnika iz Izraela, a zašto ?
Drugar Neka, „ borac za državu i čovjeka „ kako im je svojevremeno bio i predizborni slogan, svome jaranu i pajdašu planetarnom kriminalcu i nacionalisti Miji Brajkoviću je lično, kao premijer tih godina, dostavio radnički kapital od 44%, koji je isti u vidu dionica, po svojim mjerilima podjelio Hrvatima obilato, Bošnjacima mizernih po sedam dionica, a svim Srbima tzv „ duplo golo „ i tako su zajednički za sva vremena protjerali radnike srpske nacionalnosti iz firme Aluminij bez ikakvog obeštećenja, kao i radničkih dioničarskih prava u sistemu upravljanja firmom ?
Svakako je interesantna i druga istina događanja u firmi Aluminij, da famozni trojac Fadila Novalića, pod uticajem HDZ-a i Dragana Čovića nikada nije htio zvanično pristupiti procesu stečaja, ali su oplakujući i svoju sudbinu i sudbine RS-a i HB-a na zidu plača u Jeruzalemu, ovoga puta i pozvali iste Izraelce da budu i domaćini ovoga sajma, kako bi se i konačno dogovorili oko pljačke i svih tajnih aktivnosti ove firme, što im u ovome slučaju u nastavku „ ulizivačke „ politike, može pomoći i drug Neka ?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s