Neonacista Schmidt je uradio što je naumio i što su od njega tražili: KRIŽARSKA EVROPA, UZ POMOĆ AMERIKE I DOMAĆIH KVISLINGA, SU OD NAJBROJNIJEG NARODA NAČINILI NEBITAN POLITIČKI FAKTOR!

Posted: 27. Aprila 2023. in Intervjui

Kao i drugi bh. patrioti, sa strahom sam iščekivao najavljivani potez Christiana Schmidta vezano za tzv. deblokadu formiranja Vlade FBiH. Ako je i kod mene bila zehra nade da čovjek koji se odaziva na visoki predstavnik u BiH i koji bjelodano mrzi Bošnjake-muslimane i koji, kao što je općepoznato, baštini neonacističku ideologiju, ipak neće posegnuti za još jednim antiustavnim činom u posljednjih šest mjeseci i ta nada je u meni utihnula nakon nedavne objave snimka razgovora između notornog Dragana Čovića i mađarskog ministra vanjskih poslova Pétera Szijjárta kada se taj dvojac složio da bh. izborni zakon treba biti zasnovan “na kršćanskim osnovama”. Tada mi je, naime, konačno bilo jasno da će taj Schmidt ipak opet presjeći na štetu, prije svega Bosne i Hercegovine i najbrojnijeg naroda u njoj – bosanskih muslimana, a u korist kršćanskog dijela BiH, Regije i Evrope. Da, u pitanju je nastavak križarskih ratova samo drugim sredstvima, dragi moji! Ovoga puta protiv bosanskih muslimana!

Dakle, da podsjetim, neonacist Schmidt je danas obznanio svoju odluku kojom će se formirati Vlada FBiH onako kako su to svojim potpisima pogurali Hrvatica Lidija Bradara i Srbin Igor Stojanović, a stav predstavnika Bošnjaka, kao najbrojnijheg naroda u zemlji i u FBiH se ne pika. U konkretnom slučaju, da posebno naglasim, Lendo ne predstavlja SDA u izvršnoj vlasti Federacije, nego Bošnjake kao etničku skupinu u FBiH i koji čine 74% ukupne populacije u tom entitetu.

Ko je čuvao leđa Schmidtu?

Pa, prije svih američki ambasador u Sarajevu Michael Murphy koji slijedi nedavno objelodanjeni projekt od strane Janoša Bugajskog o stvaranju tri velike države na zapadnom Balkanu sa centrima u Beogradu, Zagrebu i Tirani a na račun Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i dijela Sjeverne Makedonije. Nije mu bilo teško gurati Schmidta da uradi ovo što je danas uradio jer očigledno ima problema i sa islamofobijom, na personalnom nivou. Naravno, tu je bio i britanski ambasador u Sarajevu Julian Reilly te nezaobilazni šef ureda delegacije EU Johann Sattler. I, naravno, glavni Schmidtov savjetnik u ovoj još jednoj prljavoj antibosanskoj i antibošnjačkoj raboti bio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Kvislinzi?

Onaj smrad od Nikšića, prije svih, potom onaj jalijaš Konaković, pa onaj sterilni Forto, pa Sabina Čudić – kćerka oficira KOS-a i ostali lideri stranaka koje su ušle u koaliciju sa HDZ-om i SNSD-om, uključujući cjelokupno njihovo članstvo. Kvislinzi su i svi oni na bh, političkoj sceni koji su šutili uoči i nakon donošenja Schmidtove odluke, prije svih Denis Bećirović i svi članovi tzv. bh. akademske zajednice koji su sa tribina gledali kako se čereči vlastita država i kako se Bošnjaci jednom fašističkom intervencijom na Ustav FBiH od strane visokog predstavnika pretvaraju u evropske Palestince. Kvislinzi su i svi mediji u tom Sarajevu koji su ili podržavali nametanje oktroirane Vlade FBiH ili jednostavno nisu se tome usprotivili. A mogli su i morali su.

Lendo ne treba biti fikus – treba dati ostavku na dužnost potpredsjednika FBiH

Upravo tako, jer čemu i kome biti fikus?! To bi bio moralni i časni čin predstavnika Bošnjaka u izvršnoj vlasti FBiH. U suprotnom, postavlja se pitanje i njegovog kredibiliteta i uloge u kojoj ga se ništa ne pita. Naprotiv, grubo ga se zaobilazi. Neonacista Schmidt, promotor suvremenog križarskog rata u BiH, je ovom odlukom osim što je institucionalno uveo embargo na sudjelovanje Bošnjaka u izvršnoj vlasti FBiH, istovremeno ponizio i tog Lendu i sve nas koje on predstavlja. Udario nam je na čast i ponos, bezobrazno, grubo.. primjenjujući “kršćanska načela” kako su zacrtali ona dvojica s početka ovog osvrta – Čović i Orbanov ministar vanjskih poslova.

Kao što reče Bajrović, “svi koji sutra budu glasali sa ovakvu Vladu u Zastupničkom domu FBiH će u historiji BiH biti označeni kao izdajnici”

I ovoga puta se slažem sa časnim Reufom Bajrovićem koji je među prvima i na pravi način reagirao na odluku visokog predstavnika da se u FBiH ima formirati oktroirana (čitaj: kvislinška) Vlada. I koji je pozvao sve poslanike u Zastupničkom domu FBiH da glasaju protiv imenovanja ovakve, silom nametnutre Vlade i to po privremenoj suspenziji Ustava većeg bh.entiteta.U protivnom, bit će prepoznati u historiji kao izdajnici Domovine, njenog najbrojnijeg naroda i svih građana naše zemlje kojima je građanska Bosna i Hercegovina na srcu. No, odmah da kažem, “daj Bože šćeri da te aga uzme…” jer već daanas smo svjedočili likovanju unutar izdajničke Trojke i njihovih simpatizera. A prekjučer smo svjedočili da je na protestima ispred OHR-a bilo samo nekoliko stotina ljudi koje su kao vanzemaljce posmatrali brojni drugi iz obližnjih kafića.

Bedrudin GUŠIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s