Strujni udar iz „aluminijske folije” u Mostaru

Posted: 12. Aprila 2023. in Intervjui

Za našu široku javnost i posebno za moje Bosance, nije li vam čudna informacija o zajedničkoj kolektivnoj ostavci rukovodstva Elektroprivrede Herceg Bosne.
Ovo je očiti znak da se iza brda, što stari govorili ; „ Nešto opasno valja „, istina je koju treba razumjeti i prihvatiti kao našu realnost.
Svakako je u centru zbivanja nacionalistička stranka HDZ-a sa „ lukavim latinom „ diktatorskog profila Dragan Čović, kao i njegov „ rušilački brat blizanac „ guslar iz Laktaša Milorad Dodik.
Razlika je u njima, što je ovaj hercegovački samozvani akademik, orguljaš Dragan mnogo lukaviji od svoga ugursuza i jarana Milorada, radi sve tiho i lukavo na duže staze, a guslar to gudi gramoglasno svoje jedne te iste melodije ili što bi opet naši stari pametni govorili, kod njega je ; „ Što na umu to na drumu „.

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Poštovani moji čitaoci, svakako je ovo za vas iznenađujuća vijest, nije joj ravna već godinama lansirana lažna informativna propaganda iz Gebelsovog medijskog prostora, kada je bio u pitanju mostarski Aluminij i njihovo poslovanje, kao i diskriminacija radnika nehrvata.
Zato i ova cijela problematika u vezi je sa padom ove firme od „ hercegovačkog giganta ili diva “ do nivoa patuljka?
Sve rađeno po scenariju nacionalističke stranke HDZ-om i njihovim kadrovima, ali u interesu hrvatskoga roda ili „ lijepe njihove Hrvatske „ .
Sveukupni kriminal i prljave radnje odvijale su se godinama zapakovane u „ aluminijskoj foliji „ uz prećutnu saradnju i podržavanjem kadrovskih struktura u Bošnjaka, kao dosljednih grobara ovoga aluminijskoga giganta.

Dugogodišnja planetarna pljačka u firmi Aluminij, rezultirala je i najvećim gubitkom na našoj sveukupnoj privredi na nivou države, a po zacrtanom scenariju nacionalističke politike HDZ-a i njihovih kadrova, sve je bilo u njihovim okvirima i međusobnim dogovorima ili „ presipanjem iz šupljeg u prazno „ što se i najgore odrazilo na poslovanjem i EPHB, koji su isporučivali velike količine električne energije ovoj mostarskoj elektrolizi aluminija.
Poznato je da su pored gubitaka firme od cca pola milijarde maraka, sigurno bili i ostali dužni EPHB najmanje par stotina miliona, što je u okvirima HDZ-a i javna tajna.
Dakle, kriminalni trojac vlade Federacije sa Fadilom Novalićem, Jelkom Miličević i Nerminom Džindićem sve je prikrivao i ne bez razloga do današnjeg dana nisu donosili odluku o nužnom stečajnom postupku, ali sve u dogovoru sa HDZ-om i Draganom Čovićem.

Ovaj „ kriminalni trojac „ udovoljavao je čimbenicima HDZ-a i Drganu Čoviću, sa upravljačkim pravima u firmi, kao i nadolazećem kriminalu uvođnjem stranih uzurpatora sa Izraelcima i nekim Kinezima, da bi neki dolari i dalje kapali na njihov konto račun.
O naplatama, cijenama i isporukama malo je ko mislio o istome, a iz zatvorenog sistema poslovanja, na kapaljku su pristizale informacije do zvaničnih institucija države, meritornih za ovu problematiku.
Čemu sada, ova kolektivna smjena i ostavke, čudno, smiješno i žalosno, nigdje se ne ističu i pravi razlozi, jer njihov „ hercegovački diktator“ orguljaš Dragan Čović sa svojim „ ulizicama „ sve to drži u strogoj tajnovitosti.
Diktator ovoga podneblja iz zločinačke zajednice Herceg Bosne može sada i žedne preko vode i rijeke Radobolje, kojoj je i tok mijenjao, da ih prevodi i da radi što hoće, po ugledu i na „ brata razarača blizanca „ guslara Milorada iz Laktaša.
Tako, dok se „ kum „ EPHB sa hidroelektranom „ Mostar „ koju je darivao istoj zajednici, Edhem Bičakčić vucara negdje po udruženju CIGRE, dotle ovi po Mostaru i Herceg Bosni sa Akluminijem mogu igrati poznatu igru, tzv. „ čigru „ .
Kako je akademac sa HDZ-om u starom sazivu svih vlada Federacije bio u kriminalnom aluminijskom lancu, kao grobari, sa ovim ulizicama još lakše će i bolje profitirati u novijem sazivu vlade Federacije, sa Nerminom Nikšićem dokazanim jaranom i prijateljem najvećeg kriminalca Mije Brajkovića, koji su zajednički i najurili sve Srbe iz firme, a evo sada imaju Jevreje.
Ovaj stari „ lisac „ kod latina,veoma laganopronalazi poslove i fotelje za svoje stare nekadašnje zvijezde na državnom nivou, od Čolaka, Lovrinovića, Gudeljević do inih, logično je očekivati da će još lakše udomiti i ostale iz Federacije, sa dobrim platama i sjajnim pozicijama.
Nije on dokazani „ blećak „ da godinama ne zna uzimati u vlasti resore finansija i pravde, dakle sve u svoje ruke, pa ko onda može procesuirati sve kriminalce i lopove, a firma Aluminij i Soko su ogledni primjeri naše privrede i njenoga kriminala i pljačke ?
Upravo u HNK radeći po principu naših stari ; „ Kadija te tuži, kadija te sudi „ oslobađaju se redom dokazani kriminalci, a krivične prijave već mgodinama jednostavno nestaju ili izhlape popot alkahola kod pijanaca.
Svakako i dolaskom Nermina Nikšića za premijera vlade Federacije, koji je već ispekao ovaj kriminalni zanat kod Mije Brajkovića, šta očekivati od svega ovoga što je nekom vlasništvu Federacije, kao firma Aluminij ili EPHB, sa njihovim kriminalcima i lopovima.
Državo draga i jedina nam domovino BiH, kome si i jedina, čemu li se nadaš sa ovom bagrom iz „ aluminijske folije „.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s