Da li će istina i pravda, dočekati svoj izlazak iz „ aluminijske folije“ ?

Posted: 4. Aprila 2023. in Intervjui

U ovoj bh. firmi počinjen je najveći privredni kriminal: Da li se Aluminij d. d. trebao ugasiti?
Da li je naša javnost dovoljno istinski informisana, šta nam je to uradila prethodna vlast Federacije, sa svim prethodnim „ grobarima Aluminija „ ?

Ako je zaista, Fadil Novalić sa svim svojim akterima i kriminalu aspiratora, godinama gušio i uništavao naše građane, a milione finansijskih sredstava stavljao u njihove vlastite džepove, kako stranačke isto tako i induvidualne, zašto bi se javnost zainteresovala za milionske gubitke i konačni propast ove velike firme.

Zašto bi i famozna trojka, ovoga istoga Fadila Novalića, od Nermina Džindića do Jelke Miličević, sada već kasno vadila „ kestenje iz vatre „ kada propada država, zašto da ne propadne firma Aluminija iz Mostara ?
Naša javnost je već zaboravila, kada je bio optužen za kriminalne radnje njihov mentor Dragan Čović, da je ova ista Jelka Miličević istovremeno stavila hipoteku na svoju imovinu, kako bi ga oslobodila odgovornosti.
Da li ova trojka i sada stavljaju svoju neposrednu imovinu, za hipoteku i garanciju, za respiratore i propast ove firme iz Mostara ?
Možda se opet, na vrijeme pobrinuo ovaj isti mentor da sa „ bratom blizancem „iz Laktaša, zajednički posjete „ zid plača „ u Izraelu, te da im ovi „ Jevreji „ priskoče u pomoć.

Naša šira javnost nije dobro upućena, kakve su poruke na „ zidu plača „ ostavili ovi naši dušmani i rušitelji jedine nam domovine, kao i firme Aluminija, Sokola i ine.
Prije svega, zaželjeli su da im Izraelci ( Jevreji ) sa Amerikancima, pomognu da očuvaju svoje stečene genocidne i uzurpatorske teritorije RS-a i Herceg Bosne, a da im gospodin Amir Gross Kabiri sa svojom svitom preuzme preostalu infrastrukturu Aluminija i da ponešto dolara usmjeri u kasu HDZ-a i Dragana Čovića.

Zato i nije bez razloga dotični gospodin dobio poruku od bivših radnika ove firme Amir Gross Kabiri dobio poruku da napusti Aluminij- ugovor ti je ..
Kako to navode mali dioničari tzv. udruga DIAL u svome pismu Vladi Federacije ;
„ Mali dioničari su naveli u jednom od svojih priopćenja kako je ”gospodin Kabiri, trebao i bio obvezan da prije pokretanja proizvodnje uredi ugovorne odnose s vjerovnicima koji imaju hipoteku nad ljevaonicom, a to su JP EP HZHB i banke. Navedeno znači da je morao ugovoriti s JPEPHZ otkup duga od Aluminija”.
Dalje se u pismu ističe i sljedeće ;
”Odgovorno tvrdimo da Najmoprimac nije ispoštovao uvijete i obveze koje su definirane u članku 12. Ugovora o najmu, a to i dokazujemo: – Sam članak 12 Ugovora je najbitniji članak cjelokupnog Ugovora jer se člankom definiraju uvjeti i obveze koje Najmoprimac mora ispuniti, a da bi sam ugovor stupio na snagu.“
Dalje se u pismu tvrdi ;
“ Da bi gosp Kabiri zaključio sporazume sa vjerovnicima Aluminija koji imaju zalog na Ljevaonici, a to su JP EP HZ HB i jedna ili dvije banke, on je morao otkupiti dug (Elektroprivrede i banaka koje imaju zalog na Ljevaonici) i dogovoriti način otplate – to je značenje ovog drugog dijela čl 12. Gosp Kabiri to nije uradio tj nije ništa ispoštovao u svezi članka 12. vezano za ispunjenje uvijeta i obveza koji su bili mandatorni i obligatorni da Ugovor o najmu stupi na snagu.
U Gospi. Amir Gross Kabiri,- MORAO si i TREBAO ispuniti drugi dio članka 12. tj obvezu definiranom u istom, jer jer su u prvom dijelu čl 12 obveze a) i b) neispunjive. Tako da si imao jedinu mogućnost da ispuniš drugi dio čl 12 – a nisi- stoga Ugovor nije na snazi i ništavan je..
U Gospi. Kabiri, Ugovor o najmu Ti je ništavan i nezakonit po više osnova!!! Gosp Kabiri kao i tadašnji direktor, tadašnji Nadzorni odbor, te Vlada na čelu sa Premijerom i Resornim ministrom – su sa ovime u izravnom počinjenju kaznenih djela. (teška kaznena djela iz područja gospodarskog kriminala).“.
Suština ovoga problema je u činjenici da mešetarenje, te korištenje nezakonito cjelokupne infrastrukture Aluminija, ja svakako na kriminalnom dogovoru i realizaciji na relaciji sa HDZ-om i Fadilom Novalićem sa naše strane i Izraelaca, koje prestavlja ovaj mangup Kabiri.
Činjenica je da se koristi dio postrojenja tzv. Livnica u cjelovitom kompleksu firme, da se u njoj topi sirovi aluminij koji se doprema iz Rusije, kao i da se isti doprema iz luke Ploče u noćnom transportu sa prekrivkama, ceradama, vjerovatno radi javnosti.
U livnici se dobivaju određene legura aluminija i iste prodaju na tržište Evrope ili gdje sve, teško je to dokučiti, ali u kasu HDZ-a „ kapljaju „ dolari, slični onima, koje prima i jaran „ blizanac rušitelj „ guslar Iz Laktaša Milorad Dodik, na konto korištenja vile na Dedinju za Izraelsku ambasadu.
Na kraju ove balade, za našu javnost, kao izvrsni poznavalac cjelovite rašomojade sa kriminalnim radnjama u firmi Aluminij, koju sam od kamena temeljca i gradio,pisao sam svojevremeno i Fadilu Novaliću i Denisu Zvizdiću, da se nikako ne dozvoli ovoj firmi uvoz aluminija iz Rusije, bez carinskih džbina, međutim isti su ostali gluhi i dozvolili su, te su isti u kriminalnom kolu svih „ aluminijskih grobara „.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s