Čimburijada iz aluminijske folije

Posted: 29. Marta 2023. in Intervjui

Kada naša javnost pročita „ Dnevni avaz „ ili posluša Nermina Nikšića u njihovim govorima i pisanijama, ukoliko nisu neposredno uključeni u našu realnost svakodnevnice, mogu i povjerovati lažima ili tendencioznim tiradama.

Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Ovakve skandalozne izjave Nermina Ni8kšića, ukoliko su istinite, a piše Fahrudinova novina, ironija je života i lakomislene nedolične informacije, za našu javnost koja nije realno upoznata sa činjeničkim događajima.
Nikakvo čudo nije, da to upravo prenosi „ Dnevni avaz „ i da Neka tako nešto izjavi, za predloženog kandidata za ministra u vladi Federacije, gospodina Anela Kljaku ? Zašto ?
Prije svega kao dobar poznavalac i dotičnih ličnosti i neposrednih događaja, u vezi njihovih aktivnosti i trenutnih pozicija, kao i pripadnosti pojedinim strankama, veoma meritorno i istinito, mogu našoj javnosti prenijeti istinitu priču i saznanja?
Kao neposredni profesor Elektrotehničke škole u Mostaru, na istočnoj i zapadnoj strani grada, Anel Kljako je bio moj izvanredni učenik, pametan i vrijedan, odgojen i vaspitan po istinitom i realnom bontonu ponašanja, istinski o njemu sve najljepše.
Njegovo angažovanje u gradu Mostaru, na društveno- političkom terenu, kao član stranke SBB, čiji sam osnivač u ovome gradu i lično učestvovao i pripadao, kao i njegovo daljnje napredovanje, koje sam pratio, može biti izuzetno i pohvalno?
Docnije, šta se dešavalo unutar stranačkih aktivnosti i odnosa, nije mi bilo poznato, a još manje razlozi njegovog napuštanja ove stranke?
Mogu, mirne duše i sa moralnom odgovornošću uvijek napisati, da je moj učenik Anel Kljako uvijek bio dobar, uljudan i pristojan omladinac, izrastao u ozbiljnog čovjeka, pametan i dobro nam prispio u našu zajednicu, daj Bože da nam je još više ovakvih ?
Lažne su i nedolične priče u kontekstu njegovih krađa na izborima, što nikako njemu nije niti bilo potrebno, jer isti je svojom aktivnošću i racionalnim dobronamjernim pristupima u aktivnostima naših pozitivnih stremljenja, bio uvijek prihvatljiv, podoban i rado viđen kod građana ovoga grada, otuda je samo slika i prilika za predsjednika Ogreševića i njihovu stranku, koji su Anela predložili za ministra.
Sa ovoga stanovišta, iskrene čestitke tim članovima i rukovodstvu NES-a, koje je i prepoznalo vrijednost ovoga kandidata?
Realnije i uputnije je svakako bilo, da se „ Dnevni avaz „ sa mišljenjima Fahrudina Radončića, više kritički oglasio i osvrnuo na nedolično ponašanje i djelovanje samoga Nermina Nikšića, u prethodnom njegovom statusu premijera vlade Federacije, odnosa i ulizničke politike sa HDZ-om, kriminalcima, uzurpatorima i lopovima, od Mije Brajkovića, Ive Bradvice i sve do Dragana Čovića , kao i njegov stav „ srbomrzca „ koji je sve Srbe iz Aluminija protjerao bez ikakvog obeštećenja.
Naime, dok je dijelio državnu i radničku imovinu i zvanično sa ovim kriminalcima, finansijski kapital od 44% je darivao Miji Brajkoviću, koji je u vidu dionica obilato darivao svoje Hrvate, mizerne dionice po sedam je dodjelio dijelu Bošnjaka, a sve Srbe je ostavio na cjedilu, bez dionica i bilo kakvog dioničarskog udjela u vlasti firme ?
Zašto, ne reći ili napisati o krađama u Mostaru HDZ-ovih čimbenika i ponekog Bošnjaka, iz ostalih stranaka u navedenim izbornim krađama, ili zašto to u ovome gradu Mostaru Gradonačelnik ne može nikako biti iz reda Bošnjaka, već godinama, ili neki Srbin nedaj Bože ?
Neka javnost iz BiH i moga rodnoga Sarajeva, znaju iz prve ruke, sa istinom i informacijama, da je nama u našoj vlasti, politici i svim drugim društveno -političkim aktivnostima, u našim Parlamentima, u Gradskom vijeću grada Mostara, naša domovina jedna i jedina, procvjetala bi i prije proljeća ?
Njihovi dogovori i sporazumi, sa HDZ-om i SNSD-om, tim nacionalističkim i rušilačkim strankama, vode nas samo dublje u ambis propasti, bijede i siromaštva naših građana, koji često i ne misle svojim glavama, čitajući i slušajući ovakve laži i demagoške stavove ?
Sve čestitke mome sjajnom učeniku, visokom intelektualcu i građaninu ovog uzavrelog grada, Anelu Kljaki na mjestu ministra u novoj vladi Federacije, sa žaljenjem da na čelu ima „ ulizicu „ iz reda Bošnjaka, velikog jarana i prijatelja sa planetarnim nacionalistima, kriminalcima i pobjeglim lopovima,Mije Brajkovića i inih HDZ-ovaca koji su „ hercegovački div „ firmu Aluminij doveli na status patuljka.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s