ALUMINIJSKA FASADA OD BIČAKČIĆA DO NERMINA NIKŠIĆA

Posted: 27. Marta 2023. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Da li treba tražiti istinite i bolje informacije o planetarnoj pljački, uzurpaciji i kriminalu u nekedašnjoj kolosalnoj firmi velikog „ Energeinvesta „ tzv. Aluminiju iz Mostara.
Kao stručnjaka svoga poziva i magistra elektrotehnike, došao sam na kamen temeljac ove firme iz RTB Bor, u Mostar, na izgradnju velikog aluminijskog kompleksa, osmišljenog od genijalnog Emerika Bluma, generalnog direktora „ Energoinveasta „.
Bio sam na specijalizaciji kod svjetske aluminijske firme u Francuskoj, „ Pechiney“-a i učio francuski kjezik na Univerzitetu u Montpeljeju !
Usavršavao sam se i kod firme „ Siemens“-a u Njemačkoj, već sa znanjem njemačkog jezika.
Međutim, promjenom svih društveno- političkih prilika, raspadom Jugoslavije i nastalom agresije na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, dolaze na vlast nacionalisti iz svih redova veliko srpskih i hrvatskih, spremanih rovova, sa istoka i zapada, te unutrašnji vlastodršci u vlasti kao islamske „ ulizice „ po romanu Meše Selimovića, u koaliciji sa „ ustaškom „ veliko hrvatskom nacionalističkom HDZ strankom i njenim čimbenicima.
Uzurpiraše sve državne i radničke vrijednosti ove firme, te sa Bičakčićem i svim vladarima do Nermina Nikšića, sa HDZ-om , Brajkovićem i njihovom svitom saradnika, otvoriše veliku kriminalnu „ Pandorinu kutiju „ do gubitaka od pola milijarde maraka ?
Što je i najteža okolnost, protjeraše sve Srbe iz firme, bez i jedne dionice, a oni rasparčaše taj kapital od 44% po dogovoru i na svoj način, obilato hr4vatskim radnicima, Bošnjacima po mizernih sedam dionica.
Dakle, pod nadzorom i uz odobrenje tadašnjeg premijera Nermina Nikšića i ministra Erdala Trhulja, odobrava se i nadležnoj agenciji vrijednosnih papira, da ozvaniči sav dioničarski igrokaz, na ovaj krajnje kriminalni prilaz i riješenja.
Da bi nam se, evo opet vinovnici ovih dešavanja i svi njihovi grobari u cijelom periodu informativne Gebelsove propagande, stvaranja „ hercegovačkog diva „ od gorostasa do patuljka i njihove zajedničke propasti.
Dakle, vraća nam se i Nermin Nikšić i Erdal Trhulj, a famozna trojka naših „ islamista ulizica „ čine i potpisuju sporazum u Mostaru, sa najvećim hrvatskim ustašom, nacionalističkih gena i korijena, onih sa Blajburga i povratnika iz Argentine, Čilea, Australije i nezaboravljene NDH tvorevine, odnosno zločinačke Herceg Bosne.

Sačuvaj nas Bože i Sv. Oče Papa Franjo, ovih nacionalističkih uljeza, koji su se na sirotinji našoj toliko i obogatili, da su preuzeli i svu vlast u Federaciji, sa svojim „ islamskim ulizicama „ ili grobarima, te rade po svojim zakonima i njihovim aršinima.

Aluminijsko kriminalno kolo i dalje ostaje u opticaju, između ustaških nacionalista HDZ-a i islamskih ulizica, ali ovoga puta sa Nerminom Nikšićem i Erdalom Trhuljem i dalje se sa sudskom pravdom i istinom, nije otvorio i procesuirao kriminelni lanac firme Aluminija u Mostaru.

Da li će i kada će, teško je reći ili očekivati, jer su se kriminalci pobrinuli da resorna ministarstva pravde i finansija i dalje budu u nadležnosti ovih bivših kriminalaca, koji su se i pobrinuli da sva kriminalna dokumentacija za njihova kriminalna nedjela miščezne iz sudskih arhiva, poput ptice Feniksa?
Bez istinske pravne države, nema niti pravičnog riješenja, jer princip sa kojim se služi aktuelna vlast ; „ Kadija te tuži, kadija te tuži „ već je poznata i prisutna i u slučajevima vođenih protiv najvećih kriminalaca Mije Brajkovića i Ive Bradvice, na sudu HNK, gdje su oslobođeni svake odgovornosti ?
Posebnim sporazumom o aktuelnom sazivu nove vlasti u Federaciji,tako je smišljeno kriminalac Dragan Čović i ciljano atakovao na resorna ministarstva pravde i mfinansija, što mu je omogućena i dalja pljačka, kriminal i bogaćenje ?
Uzaludni su i svi vapaji, notorne činjenice i obimi izvršenih pljački i očitog kriminala ove firme, nedostatni su interesa i pozicija htijenja hrvatskih nacionalista i islamskih ulizica u novoj vlasti Federacije ?
Ostaje nam, da budemo „ istinski Palestinci „ jer u cijeloj ovoj ujdurmi traži se i uvlači i neki Izraelsko jevrejski lobi, pod plaštom spasioca, uostalom kako su to u svojoj poruci na zidu plača u Jerusalumu ostavili napisanu poruku i „ rušilačka braća blizanci „ Dragan Čović i Milorad Dodik ?
Evo, uskoro na Sajam privrede u Mostar dolazi i njihov gazda Natanjahu, kako bi dogovorili neke stvari,“ potihonko „ što bi govorio njihov prijatelj iz Kremlja ?
Evo, ovih dana i novinar „ Oslobođenja „ Jelena Milanović, nešto piše o ovome Aluminiju ;
“  Kompletna imovina Aluminija d. d. Mostar je data u najam firmi Aluminij Industries d. o. o. na čijem čelu se nalazi Kabiri i to na period od 30 godina. Najamnina plaćena Aluminiju će kroz tri godine akumulirati novi gubitak od oko 48 miliona KM. Aluminij je poligon nezakonitih radnji od Vlade FBiH (čitaj Fadil Novalić) koja ga je “vrlo čudnom” odlukom dala u najam Aluminij Industries d. o. o. Mostar, nezakonitih radnji Nadzornog odbora i uprave Aluminija, te nezakonitih radnji najmoprimca Amira Grossa Kabirija koji nije ispoštovao Ugovor o najmu, a koji sve ovo naziva poslovnom operacijom koju radi sa političarima SDA i HDZ-a BiH. Ključno pitanje je zašto je Aluminij d. d. Mostar dat u najam, kada su postojale sve tehničko-tehnološke pretpostavke da sve ovo što sada radi Amir Gross Kabiri radi sam Aluminij d. d. bez posrednika i zašto Aluminij Industries d. o. o. obavlja poslove umjesto Aluminija d. d. Mostar, navodi se u pismu rukovodstvima Parlamenta i entiteta.
Dioničari su još krajem januara kada se desio pokušaj zasjedanja Skupštine u saopštenju upozorili da je “bez saglasnosti Vlade FBiH i NO Aluminija Kabiri prenio vlasništvo firme koja je najmoprimac imovine Aluminija d. d. u ilegalnu zonu, tj. državu Panamu”.

  • Sada, ustvari, nitko ne zna tko je stvarni najmoprimac Aluminija, jer je nepoznato tko se krije iza firme u Panami koja je vlasnik Aluminij Industries, istakli su dioničari iz DIAL-a./ završen citat /.
    Ostaje nam, da se vidi da li će “ zločinci sa mjesta zločina “ iz ranijeg perioda, novi stari premijer Nermin Nikšić i njegov minister Erdal Trhulj, zaista i nešto konkretno i pošteno pokrenuti u io ko Aluminija u Mostaru.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s