POD ČIJOM ZASTAVOM SE RASTURA DRŽAVA BIH ?

Posted: 25. Marta 2023. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Za našu uspavanu javnost i građane, čija je ovo jedina nam domovina Bosna i Hercegovina, da znaju i da se bude ako to žele za svoju sudbinu, dok mnogi od vas niste još uzeli bezpovratne karte na putu za Evropu, Ameriku, Austarliju ili u neku od svjetskih destinacija.
Nažalost, u ovome mjesecu Ramazana, ne bih vam mogao niti želio i nešto drugo preporučiti, od ovakve spoznaje, da nam se ne piše dobro ili nam neće biti selameta, upravo sa ovima što nešto potpisuju.
Možda je i ovaj Sporazum sličan onome tajnovitom, koji je u istom „ gradu slučaja „ Mostaru, svojevremeno potpisivao Bakir Izetbegović, pa se dosjetio dječije igrice „ puj pike ne važi „.
Niti ovoga puta, ništa neobično, jer lukavstvu Dragana Čovića i HDZ-u teško je stati u kraj, te neki novi-stari premijer Nermin Nikšić i njegova svita, dijele resore i nešto potpisuju, ne mijenjajući tok rijeke Radobolje, koja i dalje protiče kroz mlin, ovih velikih hrvatskih nacionalista, sa Draganom Čovićem .
Sama činjenica, da je HDZ i dalje ostao gospodar po resorima, koje su i ranije godinama držali, a posebno resori finansija i pravde, dovoljno nam jasno i nedvosmisleno ukazuje, da su svi njihovi kriminalci i lopovi apriori oslobođeni svake odgovornosti.
Dakle, ostaje nam na snazi i dalje vladajući zakon, našim starima odvajkada poznat; „ Kadija te tuži, kadija ti sudi „ ?
Istaknuta je i neka zastava, ispred Nekinog i Miloradovog jarana, orguljaša i udruženog „ rušilačkog blizanca „ diktatora i guslara iz Laktaša.
Dolazi nam opet i stari premijer Neka, koji je zajednički sa svojim ministrom za energetiku Erdalom Trhuljem, ponovno na mjestu, već ranije činjenog zločina, sa svojim ustaškim nacionalistima i jaranima, Mijom Brajkovićem, Ivom Bradvicom i brojnim kadrovima HDZ-a, već izvršio progon radnika srpske nacionalnosti iz Aluminija.
Ovoga puta, mogu i dalje nastaviti saradnju i dogovore sa HDZ- om i Draganom Čovićem, ali kao Palestinci, jer je Izraelski- Židovski lobi, već preuzeo i uzurpirao infrastrukturu firme Aluminija, a neke „ dolare „ već uplaćuje na žiro račun HDZ-a, a bivši radnici Aluminija, posebno Srbi, za njih su isti Palestinci.
Nije nikakvo niti čudo, da su već određeni sudski oslobađajući stavovi i riješenja tužbi i planetarnih kriminalnih radnji u ovoj firmi, od strane i Brajković i njegovih kriminalaca, postali oslobađajući.
Sve krivične prijave i dokumentacioni materijal i za kriminalnog Dragana Čovića, u sudskim arhivama, već je poodavno odletio i raspršio se poput ptice Fenix iz pepela.
Da li će „ novi“ premijer Vlade Nermin Nikšić i njegov „ novi „ministar energetike Erdal Trhulj, kada zasjednu u svoje fotelje i pokrenuti stečajni postupak u firmi Aluminij, nije nam znano, ali da su se duboko uvukli u stražnjice „ čimbenika HDZ-a „ to nam je vidljivo i veoma poznato.
Možda je i vrijeme, da i oni dobiju neka odlikovanja od Milanovića ili Plenkovića, jer upravo sve rade u interesu Hrvatske i njihovog HDZ-a u Mostaru i Hercegovini.
Sasvim normalno, kao bivši birani vijećnik Gradskog vijeća Mostara i njegov predsjednik/podpredsjednik u periodu 2000/04 kada nam je gospodin Pedy Ešdaun, donio i stavio na stol, bez pogovora , novi Statut, a on postrojio i ujedinio vatrogasnu brigadu, rekavši, evo vam Mostarci „ jedinstvenog grada „ Mostara.
Kako pratim i čitam, evo ovih dana je bila i priča o ponovnom vraćanju na bivše opštinske jedinice, sa ukidanjem „ Centralne zone „ u gradu:
Vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću grada, evo ovih dana i predlažu da se u istočnom dijelu grada Mostara ukine i naziv ulice „ Titova „ što dovoljno ukazuje, koliko je još uvijek na djelu „ ustaški grad „ ili dio grada, sa svojim nacionalistima veliko hrvatske ustaške orijentacije.
O statusu Srba u ovome gradu, ne treba se razmišljati, jer se njihov „ diktator „ guslar iz Laktaša, pobrinuo sa svojim „ blizancem rasturačem „ i koalicionim partnerom Draganom Čovićem, da njegovi „ dodikovci „ stupe na scenu, a kome će zvona zvoniti sa novo obnovljenog hrama Sv. Trojice i sa zvonika Katedrale u gradu, ostaje da poslušamo.
Uglavnom, drug Neka „ borac za čovjeka i državu „ uspješno je ostvario svoje neposredno djelovanje, bar u ovome gradu, da je totalno ne samo prepustio državnu imovinu i radnička prava HDZ-u i njegovim upravljačkim kadrovima, nego je još žalosnije uspio da rascijepa i podjeli sve Bošnjake ovoga regiona, da nisu jedinstveni i snažni, kako im je glasilo geslo u doba Bakira i njegovih Bošnjaka ovoga grada i Hercegovine.
Ostaje nam još ne dorečene aktivnosti na kadrovima Telekoma, EPBiH, ministrima u vladi HNK, u policiji i u svim drugim institucijama, sve do mogućeg Gradonačelnika iz redova Bošnjaka ili nedaj Bože „ dodikovaca „.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s