Svjedočimo predaji preostalih državnih institucija BiH u ruke njenih neprijatelja: HOĆE LI IKO ZAUSTAVITI “ČOVIĆEVE POLITIČKE ROBOVE” KONAKOVIĆA, NIKŠIĆA I FORTU?

Posted: 16. Marta 2023. in Intervjui

Da, dotle je došlo, bio neko svjestan ili ne, priznao ili ne, ali dogorjeva do nokata. Stanje u Domovini je svakim danom sve gore i alarmantnije. O Trojki koju je danas Reuf Bajrović s pravom nazvao “Čovićevim političkim robovima”, što odgovara i mojoj percepciji onoga što i za koga rade Konaković, Nikšič i Forto, pisao sam mnogo puta i skoro da sam postao dosadan samome sebi, a vjerovatno i javnosti, ali šta da radim kada njih trojica, koji su u predizbornoj kampanji govorili nešto sasvim drugo, a sada rade suprotno od toga?! Šta da radim kada skoro na dnevnoj osnovi te fukare isporučuju jednu po jednu državnu instituciju Čoviću i Dodiku zarad samo nekih njihovih ličnih interesa?! Da podsjetim samo na neke: Vijeće ministara (u kojemu je čak i Nešić, troprstaš ispred PS BiH i javni mrzitelj Države), predsjednica FBiH Lidija Bradara koja je ponosna što je dočekala ratnog zločinca Darija Kordića iz Haga i koja je glasala protiv usvajanja Zakona o zabrani negiranja genocida, Upravu za indirektno oporezivanje, Agenciju za lijekove…, otprije je SIPA pod Dodikovom kontrolom a Tužiteljstvo pod Čovićevom… Bio je ostao Ustavni sud i danas stiže vijest da će Nikšić podržati hadezeovca Marina Vukoju za suca Ustavnog suda, što znači da bi i ta institucija po svom sastavu mogla biti većinski antibosanska.

Kada se tome doda jučerašnja smjena gradonačelnika Brčkog Kadrića (SDA) bez obrazloženja da bi bio izabran neki drugi po uzusima Trojke, onda preostaje da se zaključi da su “Čovićevi politički robovi” odlučili da doslovno kidišu na sve što je preostalo od institucija BiH a koje su do sada bile izvan kontrole “mafijaškog dvojca” Dodik-Čović. Naravno, tu je i Schmidt da pogura tamo gdje zapne. A moglo bi zapeti u imenovanju premijera Vlade FBiH i njenih ministara. Da li će taj opskurni Christian Schmidt i ovoga puta po želji Zagreba posegnuti za “bonskim ovlastima” i imenovati tu fukaru od Nikšića za oktroiranog premijera FBiH, ostaje da vidimo.

Bilo kako bilo, stvari idu u smjeru da se Bosna do kraja uruši kao država, jer imamo ne jednog, nego najmanje tri a najviše osam Dritana koji služe tuđim, a ne bh. interesima. Neki kažu bit će kažnjeni na izborima 2026. Ma nemojte! Ama da li će uopće biti te 2026., suštinsko je pitanje!

Neko je ovih dana vrlo suvislo i duhovito nazvao sadašnju Crnu Goru “Dritanic”! Imamo barem osam razloga da Bosnu zovemo “Dritanic-8”! Dakle, potone li Bosna kao što je onaj brod onomad, onda 2026. biti neće! Itekako bih bio sretan kada bi ova teza bila moj promašaj!

Bedrudin GUŠIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s