Kao, vaše „Vođe” birali ste ih i gledajte ih još koju godinu

Posted: 9. Marta 2023. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Svi ministri Nermina Nikšića, kako ih naši mediji već naslućuju, nisu daleko od već od zastarjelih fotelja.
Ko predloži Nermina Nikšića za premijera, nažalost ako ga i parlamentarna većina izglasa, dobiti će mo novog starog dokazanog poltrona čimbenika HDZ-a, a u ovim našim neprilikama, duboko se već uvukao u stražnjicu Dragana Čovića, možda po „ hercegovačkoj liniji „.
Istina je da je bio dobar i jaran, kao mešetar sa najvećim kriminalcem u Mostaru i Hercegovini, Mijom Brajkovićem, koji je već izbjegao sve sudske procese.
Kako je i radio u interesu „ lijepe njihove „ Hrvatske, što je potvrdio i „ otac nacije „ Franjo Tuđman, prilikom pokretanja ponovne proizvodnje u Aluminiju, da je ova firma od interesa Hrvatske.
Ništa novo, već znano, jer je i agresija na Mostar, u svome scenariju ovih zapadnih agresora imala zacrtanu ovu firmu, za uzurpaciju i „ jamljanje „ po riječima generala Rojsa.
Svakako je i jaran Neka, svome velikom prijatelju Miji, koji je pjevušio ustaške pjesme i prije agresije, u svojim rudarskim čizmama, po vrletima rudnika boksita na Čitluku i blizini grada Stoca.
Kao živi svjedok i stručnjak Bosanac, koji je i došao na kamen temeljac izgradnje ovoga aluminijskog kompleksa, nažalost, bio sam u istoj partijskoj jedinici SKJ, u ona vremena sa drugom Mijom, koji se tako revnosno busao u prsa o svome velikom komunizmu , jer kako bi lakše prikrio i gene svoje fmilijarne pripadnosti ortodoksnim ustašama.
Upravo ovo i pišem iz razloga, prijateljske družbe ovoga vašeg Neke, dragi moji Bosanci,i finansijske podrške drugaru Miji, kako bi isti mogao nagraditi svoje Hrvate sa dionicama, znatnim iznosima, njegove Bošnjake nagraditi po sedam mizernih dionica, a zajednički udaljiti sve Srbe iz firme, trajno bez ikakvih prava na obeštećenjem ili nekim uticajem u upravljanju kao dioničari.
Evo, upravo ovih dana i našlo se neko društvo dioničara Hrvata, pod nazivom DIAL, kao udruga, da bi obavjestila sada javnost o konkretnim pljačkaškim pohodima i nastavcima, totalne pljačke državne i radničke imovine, preostale u ovoj firmi.
Dakle, nisu oni u svome pismu naveli niti jednu istinitu činjenicu o velikom kriminalcu Miji Brajkoviću ili o prisjećanjima na status svojih brojnih radnih kolega pravoslavne vjeroispovjesti, tzv. Srba ali ne onih „ dodikovaca „ koji su sa HDZ-ovcima stvarali zločinačku HB i genocidnu RS.
No, vraćajući se na neslavnu ulogu Nermina Nikšića, kao tadašnjeg premijera vlade Federacije, Bošnjaci „ ulizice „ se toga ne sjećaju, a ovdašnji čimbenici „ čovićevci „ će mu opet biti zahvalni, ukoliko u kontinuitetu sebi pribave ministarstvo finansija i nastave višegodišnju pljačku države i ovoga sistema.
Postoji nada i vjerovatnoća, da će poput direktora Osmice, koji je ovih dana i spalio neku sumnjivu dokumentaciju i oni uspjeti, poput ptice Fenixa, sve krivične prijave i optužnice svoga glavnoga doglavnika iz HDZ-a, Dragana Čovića osloboditi ili trajno spasiti, od nekih dolazećih istinskih i poštenih sudskih kadrova, koji bi ga rado potsjetili na njegov kriminal i lopovluke, na tim finansijskim pozicijama ?
Isto tako, u očekivanju poštenog, ako ga ima, hrabrog i pametnog ministra industrije i energetike,kao što je bio Reuf Bajrović, koji će otvoriti i pokrenuti prije svega neminovni stečajni proces u Aluminiju i sve „ krimi8nalne ribice iz aluminijske folije „ istjerati na površinu pravde i istine ?
Pišem ovaj lični stav, kako bi gospoda iz stranke „ Za BiH „ ZNALI I UMJELI, ZAISTA U SVOJIM REDOVIMA PRONAĆI TAKVU HRABRU, PAMETNU I POŠTENU LIČNOST.
Jer stati nogom za vrat ovim HDZ-ovcima, nacionalistima ustaških gena, nije jednostavno niti lako, a posebno ako su im „ ulizice „ u Bošnjaka i „ dodikovci „ gosti i prijatelji iz vinskih podruma, sa svinjskom pršutom.
Ništa smiješno, ali je istinito i žalosno, da predlažemo i biramo ovakve kadrove u našoj već propaloj vlasti, ali ste ih birali i gledajte ih, bar naredne četiri godine, nisu moji.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s