Premijer Neka i neki novi Palestinci u mostarskom Aluminiju

Posted: 8. Marta 2023. in Intervjui

Kome li će nova zvona sa srpskoga hrama Sv. Trojice, da zazvone neke nove melodije ?
Ponovni dogovori ovih iz HDZ-a i „ boraca za čovjeka i državu „ neće nam donijeti ništa boljeg.

Piše; Mr, Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Evo ih, opet iz iste kuhinje izvlače „ aluminijsku foliju „ sa svojim nacionalističkim smećem.
Kako ovo mogu da podnesu Srbi iz SDP-ove „ ikebane „ znajući, ako razmotaju ovu foliju, mogu naći samo „ dominu sa duplim golom „ koja je inače od strane tadašnjeg premijera vlade Federacije Nermina Nikšića i njegovog ustaše- kriminalca i jarana Mije Brajkovića, dogovorno, otpremila sve Srbe, bivše radnike Aluminija, bez prava na nepovrat u firmu koju su gradili i od koje su imali egzistenciju svoje porodice.
Dakle, činjenica je i notorna istina, da su ova dva antisrpska elementa, tada tako i odlučili, da dionice obilatno dodjele svojim Hrvatima, Bošnjacima mizernih sedeam dionica a Srbima „ duplo golo „.
Veoma je interesantno, da ovakav nacionalistički postupak, ama baš nikoga nije dotakao sve ove godine, javašluka, kriminala, lopovluka i „ ulizničkih „ odnosa HDZ-a sa SDA, a evo ovom prilikom, ponovo i sa „ borcem za čovjeka i državu „ kako se tada lažno deklarisao, „ crvendać „ Nermin Nikšić.
Opet bi on bio njihov kandidat za premijera nove vlade Federacije, a kako njegov prethodnik Fadil Novalić, učesnik kriminalnog aluminijskoga kola, nije htio izvršiti proces stečaja, te obeštetiti sve radnike, posebno sve Srbe, koji nemaju pravo niti na svoj dionički agažman i uticaj u upravljanju firme.
Kako naši „ ikebanci „ ovoga famoznoga SDP-a, koji je inače „ jamio „ svu imovinu bivšega SKJ i sada se poput pauna raširenih krila kočoperi i učestvuje u istom kriminalnom nacionalističkom aluminijskom kolu, godinama zamotanom u „ aluminijsku foliju“ koja je konačno dogurala do deponije smećač.
Gdje su to ti Srbi „ ikebanci „ od Mirka, Mire, Saše i ostalih do sadašnjeg Vojina i Igora, zar se nikada nisu mogli priupitati ili nisu smjeli radi svojih fotelja i bivšeg Zlatka i sadašnjeg, njihovog Neku poltrona i ulizicu, koji se već totalno uvukao u stražnjicu Dragana Čovića i brine se za interese Hrvata i njihove Herceg Bosne, a Srbi iz Aluminija su i dalje prepušteni „ nepravnom sistemu „ i sudijama sa tužilaštvom, samo njihovog hrvatskoga kantona.

Zar, svi ovi Srbi, posebno njih preko hiljadu, bivših radnika firme Aluminij, mogu i dalje gledati i slušati, takvog mangupa i jarana, najvećih planetarnih kriminalaca iz Aluminija i njihove Hercegovine, iako su mnogi od njih već pobjegli u „ lijepu njihovu „ a interes Hrvatske i HDZ-a u Aluminiju, normalno prepuštaju svojim Židovima i pokojim Kinezima.
Veoma je važno. Da im je i partner iz koalicije Denis Zvizdić, kao bivši predsjedavajući Vijeća ministara, dozvolio bezcarinski uvoz aluminija iz Rusije.
U odnosu na trenutne okolnosti, isti taj alumi8nijski tovar sada moraju prevoziti noću pod ceradama iz luke Ploče, kako se „ dodikovci „ ne bi dosjetili, da su i ovi svi rusofili i Putinovci.
Sada se postavlja i pitanje, kako to sve sada može „ ispeglati „ njihov novi stari premijer Neka, da vuci budu siti, a sve ovce na broju.
Nismo li i mi svi, bivši zaposlenici Aluminija, posebno Srbi, istinski postali i novi Palestinci ?
Ako se naš Neka već uvukao u stražnjicu svoga partnera u vlasti Federacije, orguljašu Draganu Čoviću, neće li nam naša parlamentarka Sanja Vulić, koja se već odavno uvukla u stražnjicu svoga Miće guslara, da li i nama ostalim ili rezervnim ili Bosanskim Srbima, zaista može pomoći, da nam svi pomognu ?

Da li nam zvona sa novog zvonika Sv. Trojice u Mostaru, mogu zazvoniti i nove melodije, kako je vrijeme postalo multietničko sa satovima koje su ugradili jedan Srbin, jedan Hrvat i jedan Bošnjak, možda nam i melodije zvonika i katedrale uz ezan sa brojnih munara, može uputiti i nove prijatnije melodije.
Možda nam je i Vladika Grigorije dovoljno naučio njemački jezik, pa bi mogao malo u našu korist prozboriti sa Kristijanom Šmitom, svojim guslarom Mićom i orguljašem Draganom, da ih sve malo bolje posluša i novi stari premijer Neka, da izvrši stečaj u Aluminij i da nas sve radnike Aluminija, konačno i obešteti.
Da li je ovo moguće, jasno da je moguće, ako su se pojavili neki „novi klinci” koji znaju i umiju vladati sa svojim Nekom i ovim ortodoksnim nacionalistima, Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, te njihovim „ kupler majistorima „ Željkom, Borjanom, Bradarom , Sanjom i inim „ darodaljkama „, eto nam selama dragi Bože, sa tvojom melodijom sa naših zvonika ?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s