Iskrena podrška poštovanom Reisu Huseinu ef. Kavazoviću

Posted: 7. Marta 2023. in Intervjui

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Kao rođeni građanin našeg grada heroja Sarajeva, Bosanac, upoznao sam i shvatio postojanje i uvažavanje izuzetno velikih ličnosti, bolje reći ljudskih gromada, koji za sva vremena zaslužuju i moj respekt i lično poštovanje, a svakako jedan od tih je uvaženi Reis Husein ef. Kavazović, a ZAŠTO ?
U ovim našim, još uvijek tmurnim vremenima, u brojnim nasrtajima na jedinu nam našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, u vremenu ubojitog nacionalizma i djelovanja nacionalističkih elemenata i njihovih stranačkih ideoloških matrica, još iz perioda agresije, upravo na našu scenu stupaju naši odbranbeni bedemi, kao „ kremeni kamen „ sa kojim su naši stari palili svoje savijene cigarete.
Bilo da su u pitanju, naši borci Armije, njeni „ zlatni ljiljani „ ili takve ličnost poput najvećeg vjerskog Islamskog vjerodostojnika, poštovanog Reisa Huseina ef. Kavazovića, da saslušamo i njegovu besjedu i patriotsku poruku, u ovome vremenu još uvijek postojeće i jake nacionalističke propagande i njihovog djelovanja.
Iznio je u javnost svoj neposredni istinski stav, za stanje i kontinuiranu našu spremnost, da se stane na put tim nacionalističkim elementima, koji nam urušavaju i domovinu i naše sve zajedničke vrijednosti, dostojanstva i ugodnoga suživota.

Mi stariji, dobro i mnogo toga pamtimo, jer smo sve preživjeli i osjetili na sopstvenoj koži, nije li nam i naš neponovljivi, nezaboravni i veliki državnik drug Tito, uvijek poručivao;
„ Čuvajmo bratstvo i jedinstvo, kao zjenicu oka svoga, čuvajmo mir, ali budimo uvijek spremni, kao da će sutrabiti rat „?
Isto tako, naši stari i mudri bi redovno govorili ; „ Bilo i ne ponovilo se „, ali na našu žalost mnogo toga žalosnog, lošeg i neljudskog nam se ponavljalo i ponavlja.
Sasvim nas dovoljno podučava naša prošlost, dešavanja i događaji u borbi protiv fašizma, a ništa novije i potrebnije nije na djelu i naša borba, trajna budnost i priprema protiv našeg nabujalog nacionalizma ?
Pitajmo se i konstatujmo, ko je zaista prisutan u tim „ nacionalističkim ešalonima „ udara i napada na našeg uvaženog Reisa, već dokazani naši nacionalisti, agresori i dušmani, sa stranačkim svojim kadrovima HDZ-a i SNSD-a i nekim domaćim ulizicama, poltronima, foteljašima i mangupima naklonjeni kriminalu i lopovlucima ?
Evo upravo citiram veoma svježe priloge sa FB starnica, dva moja prijatelja, znanih i poštovanih ljudskih veličina, umjetnika, književnika Gradimira Gojera iz Sarajeva i novinara Nermina Bisu iz Stoca, koji svojim ljudskim i patriotskim stavovima, tako iskreno, nesebično, osjećajno i sa velikim poštovanjem izražavaju svoju naklonost, prema liku i djelu Reisa Kavazovića ?
Citirajući ove njihove sadržaje, upravo kao rođeni Sarjlija i Bosanac, želim se pridružiti njima i iskreno podržati poštovanog Reisa, sa svim njegovim istinskim stavovima i porukama nama svim domoljupcima, svoje jedine domovine Bosne i Hercegovine ?gospodine Gradimire, koristim ove Vaše riječi, da bih jasno i glasno, sa istinom potvrdio, da sam i ja kao rođeni Sarajlija, graditelj i svjetski čovjek, na strani našeg uvaženog i poštovanog reisa Kavazovića. Zašto, čitajte, molim Vas moji dragi sugrađani ?
Piše: Gradimir Gojer;” Tako je počelo “.

U nasrtaju nacifašista na biće drage nam i jedine BiH ja sam na strani Reis efendije Kavazovića koji je spreman kao i tijekom agresije braniti državu Bosnu i Hercegovinu . Dok se vodje tzv probosanskih stranaka prodaju neprijateljima BiH efendija Kavazović brani našu domaju i od domaćih fašista i od tzv medjunarodne zajednice…Davno me Miroslav plemeniti Krleža naučio da je”Europa stara kurva” Vi vjerujte Europi a ja sam na strani Reis efendije Kavazovića “ / citat na FB Gradimira Gojera / ?
Bio sam zatočenik velikog logora koji su od Sarajeva napravili srbočetnički fašisti, proveo sam sve godine sarajevske patnje i bola u gradu mučeniku. Bio sam ministar u jedinoj multinacionalnoj vladi, onoj dr Harisa Silajdžića. Bio sam svjedok sarajevskog i bosanskohercegovačkog pakla, prolazio sa sugrađanima neljudske uvjete na koje su nas osudili ideolozi velikosrpskoga projekta potanko razrađenog u laboratoriju fašizma Srpske akademije nauka i umjetnosti. Bio sam u poraću (i ostao do danas!) borac za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Preživio sam zahvaljujući braniteljima iz redova Armije Republike Bosne i Hercegovine!
Otjeran sam iz Vlade kad su došli pravovjerni Hrvati, oni sa iskaznicama HDZ.
Bio sam zatočenik velikog logora koji su od Sarajeva napravili srbočetnički fašisti, proveo sam sve godine sarajevske patnje i bola u gradu mučeniku. Bio sam ministar u jedinoj multinacionalnoj vladi, onoj dr Harisa Silajdžića. Bio sam svjedok sarajevskog i bosanskohercegovačkog pakla, prolazio sa sugrađanima neljudske uvjete na koje su nas osudili ideolozi velikosrpskoga projekta potanko razrađenog u laboratoriju fašizma Srpske akademije nauka i umjetnosti. Bio sam u poraću (i ostao do danas!) borac za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Preživio sam zahvaljujući braniteljima iz redova Armije Republike Bosne i Hercegovine!
Otjeran sam iz Vlade kad su došli pravovjerni Hrvati, oni sa iskaznicama HDZ.
Sve ovo pišem podsjećanja radi, za one zaboravne i manje više potkupljene, one koji i danas ustuknu kad treba osuditi srbočetnički genocid i ustaške zločine markirane jasno i jarko presudama međunarodih sudišta za “udruženi zločinački pothvat”.

Pišem svjestan beščašća u kojem živim, neprijateljskog stava međunarodne zajednice i izražene islamofobije, ali i neprijateljstva prema svima koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima.
Dok se danas pripremaju novi krvavi pirovi od strane fašista, časni reis efendija Kavazović rekao je punu istinu ističući pravo Bosanaca i Hercegovaca da se brane, odnosno da brane svoju domovinu, dok god je moguće u institucijama sustava, ali bude li potrebno i oružano! Meni je sasvim jasno da se spremaju nove “kristalne noći”, nove Srebrenice, ali sad pod stanovitim pokroviteljstvom i umiješanošću međunarodnih fašističkih krugova.
Tko to ne vidi slijep je kod očiju. Zato istup reisa Kavazovića shvatam kao istup duhovnika i humaniste koji hoće (i mora!!!) stati nedvosmisleno u obranu svoga naroda, ali i svih drugih građana u Bosni i Hercegovini. Osude sa najviših mjesta međunarodne zajednice podsjećaju me na predratna uljuljkivanja građana i naroda, kao da nikakve opasnosti nema. Gospodo iz Europe, nećete Bosance i Hercegovce dva puta prevariti!
Reis Kavazović je domoljub i na njegovoj sam strani!
Ustašama i četnicima na znanje i ravnanje: ovako je počinjala agresija na Bosnu i Hercegovinu prije trideset godina!/citat sa FB /?
Javnost treba da zna da je i uvaženi Reis Husein ef. Kavazović, isto tako bio logoraš i desne i lijeve agresorske nacionalističke bolumente.
Zna on veoma dobro, kako se branila i odbranila jedina nam domovina, protiv svih zločina, koji su bili povampireni i nadahnuti sa svih strana i kako se trebalo i moralo braniti i bez oružja, protiv oružja i protiv mnogo čega znanog i neznanog ?
Poštovani id ragi Reis ef. Huseine Kavazoviću, eto ih tamo, nek aim sudi i njihov Bog, a poštovani Papa Franjo je i poručio istima, stranačkim nacionalističkim šefovima, doglavnicima svojih mentora, poglavara Franje Tuđmana i Vožda Slobodana Miloševića, guslaru iz Laktaša Miloradu Dodiku i njegovom pajdašu, orguljašu Draganu Čoviću iz Mostara;

Poštovani i d ragi Reise Kavazoviću, bez okretanja, srdžbe ili uzrujavanja, sa Vašim zadovoljstvom i merhametlukom kod Bošnjaka, nastavite Vaš hod na Allahovom putu, kao njegov mele ki čuvar naše jedine domovine i svih nas Kojima je jedna i jedina in a srcu i u duši, računajte na nas!


S poštovanjem, Milan, mostarski Sarajlija, Bosanski Srbin i vječni Bosanac .

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s