Da se više ne lažemo, pogledajmo konačno istini u oči: SVJEDOČIMO LI USKRSNUĆU ENDEHAZIJE NA 51% TERITORIJE BiH SA CHRISTIANOM SCHMIDTOM, UMJESTO PAVELIĆEM, NA ČELU?

Posted: 13. Februara 2023. in Intervjui

Mjesecima unazad gomila se u meni ovo što ću sada prvi put javno izreći jer nisam naprosto htio da povjerujem vlastitim očima. No, jučer je bar u meni jednostavno prelivena čaša nakon što sam odgledao sesiju Kluba nezavisnih intelektualaca “Krug-99”, na kojoj je uvodničar bila europarlamentarka Tineke Strik koja je u svom nadahnutom kazivanju rekla mnogo toga što smo sami znali, ali je otkrila i neke detalje koje nismo znali. Radi se o nedavnom saslušanju Christiana Schmidta pred Odborom za vanjske poslove Evropskog parlamenta. Između ostalog, rekla je da se jedan europarlamentarac – ultradesničar pobrinuo da saslušanje bude iza zatvorenih vrata, a tema je bila nametanje promjene Ustava FBiH i Izbornog zakona u izbornoj noći, po narudžbi HDZ-a. Navodno je i na tom zatvorenom sastanku Švabo izrekao gomilu laži izbjegavajući da kaže pravu istinu o motivima svoje odluke. Također je gospođa Strik obavijestila da je pri nedavnoj posjeti ministra vanjskih poslova BiH Dine Konakovića Briselu, dotični izbjegao susrete s njom i drugim parlamentarcima iz kluba Zelenih i Socijaldemokrata, a procurilo je već da se tamo sastajao sa ultradesničarima, među kojima je bila i notorna Željana Zovko.Čašu mi je prelila i diskusija Mome Dragičevića koji je govorio o današnjem Mostaru pod ustaškom okupacijom, gradu gdje je lokalna vlast koju kontrolira Čović zabranila šetnju do Partizanskog groblja u slijedećem mjesecu, podsjetivši da je taj spomenik kulture i antifašizma nekoliko puta devastiran. Posebno mi se dojmila rečenica Dragičevića koji je rekao da smo decenijama unazad živjeli u zabludi da smo fašizam pobijedili, već je obratno. Ja bih dodao da smo te 1945. samo poveli protiv fašizma sa 2:0, a danas oni vode sa 3:2, sa tendencijom da povećaju golrazliku.

Helemnejse, znamo šta je Schmidt uradio u korist proustaških političkih snaga u BiH i istog takvog režima u Zagrebu, a na štetu Bosne i Hercegovine, šta trenutno čini da Državu vrati tamo negdje u 40-te godine prošloga stoljeća. Također znamo da kao što su Pavelićevi namjesnici u Bosni onomad služili njemu i njegovom režimu, imamo danas takve u našoj zemlji koji služe nekim drugim gospodarima i njihovim režimima. Ko ne zna o čemu pričam neka pita Dinu Konakovića koga, by the way, već javno hvale notorni Aleksandar Vulin, Željana Zovko i režimski mediji u Beogradu i Zagrebu. Kada bi mene takvi hvalili, tražio bih da me neko upuca!

Dakle, ko hoće neka i dalje živi u zabludama ali ja neću. Vidim već da F BiH postaje endehazija kojoj je Poglavnik Christian Schmidt! Preoštra tvrdnja? Ni govora. Jednostavno neću da lažem samoga sebe jer vidim to što vidim. Slobodan sam čovjek, hvala Bogu, i ne kalkuliram.

Bedrudin GUŠIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s