Sposobni ili nesposobni naši novi „vlastodršci„

Posted: 10. Februara 2023. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Slušajući sinoć (08.februar ) emisiju TVN1 PRESSING, koju inače redovno i to veoma uspješno vodi voditelj Amir Zukić, sa izabranim gostima, za mene je bila inicijalna kapsla za ovaj sadržaj našoj čitalačkoj javnosti ?
Gost je bio neki Vaš ministar vanjskih poslova, poštovani čitaoci, gospodin Elmedin Konaković.

Zašto ne i moj ministar, dužan sam Vam obrazložiti malo šire i konkretnije, da bi razumjeli i spoznali sve okolnosti ove naše nakaradne vlasti, od Dejtona do današnjih dana.
U svojoj završnoj i krajnjoj rečenici, ministar se obraća voditelju i moli sve medije sljedećom rečenicom ; „ Molim medije, da se ne bave ubijanjem karaktera opozicionog lidera „.
Naši prestavnici vlasti od „ karaktera „ nemojte ih ignorisati sa istinom.
Dakle, možda bi izrečene sadržaj i značaj imao smisla, kada bi se zaista radilo o izabranim i meritornim , veoma sposobnim kadrovima, bez obzira odakle bili i dolazili u odgovarajuće fotelje, kada bi istinski u svakome pogledu bili intelektualno i iskustveno , upravo i karakterno zasluženo sposobni za odgovarajuće funkcije.
Moram biti iskren i zahvalan pojedincima, koji zaista imaju sve neophodne potrebne karakteristike i moralne vrijednossti, a ima ih, ali o mnogim drugim teško je to istaći ili pozitivno ocjeniti i potvrditi.
Duboka i detaljna analiza svih kadrova, prema nivoima vlasti, bila bi jako opširna i možda nebitna, nekom drugom prilikom, ali ponešto reći za pojedince i ovu „ skupinu „ tzv. osmorke, moglo bi se ponešto istaći.
Sudionici smo i svjedoci, od Dejtona do današnjih dana , o veoma raštimovanoj i veoma nesposobnoj vladavini nesposobnih kadrova, od kojih su brojni izrazito ortodoksni nacionalistički elementi, razarači svega dobroga za građane i jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Prije svega, bili bi to kadrovi veliko srpsko hrvatskih nacionalističkih stranaka, HDZ-a i SNSD-a, kao sljedbenici i nasljednici agresivnih i licemjernih nakana svojih mentora i njihove uzurpatorske, diskriminatorske i ubitačne ideološke matrice, premo kojoj su i dokazano djelovali, na našim prostorima.
Njihovi nasljednici, poput Milorada Dodika i Dragana Čovića, sa brojnim svojim kadrovima i saradnicima, nastavili su realizaciju svojih nakana i na mirnodopskom putu od Dejtona na ovamo, kao dokazane kvazi patriote i rušilački elementi cjelovite domovine Bosne i Hercegovine, kriminalci i uzuurpatori njenih vrijednosti i dušmani svojih sugrađana.
Svakako su imali i svoje „ ulizice ili papke „ u nekim domenima vlasti ili recimo uzurpaciji državne i radničke imovine, do privatizacije i uništenja cjelovitih naših industrijskih giganata, do totalne njihove propasti.

Bili su to „ grobari „ ovoga sistema, koji su recimo sa ovoga hercegovačkog ili mostarskoga prostora uništili firme Aluminij, Soko, Hepok, fabriku duhana, te brojne druge društvene objekte i vrijednosti.
Svakako, na nivou cijele države, još je više takvih primjera i vrijednih objekata, koji su bili državnoga karaktera i osiguravale dugogodišnju egzistenciju domicilnog stanovništva.
Kada se priupitamo, kakve ovo sve ima veze, sa novom vlasti i njihovim kadrovima, za dobre poznavaoce svih prethodnih prilika, veoma je lako i pouzdano naći odgovore.
Međutim, da li je riječ o prethodnoj poziciji vladajućih ili o novokomponovanoj opoziciji tzv. „ osmorci „ joja ulazi u formiranje nove pozicije, ali sa već doživljenim velikim nacionalističkim elementima i razaračima sopstvene domovine Bosne i Hercegovično, istinski postaje upitno koliko su to zaista „ karakterne „ sve ove izabrane ličnosti, kao i ,mnoge druge koje se najavljuju.
Da li je ova karakteristika i jedina presudna ili dovoljno i za našeg „ novokomponovanog „ ministra vanjskih poslova, koji zaista i nije sposoban za takvu kompleksnu i odgovornu funkciju, za svaku državu, a posebno u našim turbulentnim okolnostima, nalazeći se u procjepu nacionalističkih stranaka i njihovih kadrova, HDZ-a i SNSD-a.
U startu evidentno dodvoravanje istima, u pogledu njihovih već čujnih želja sa imovinom države i razne druge manipulacije i želje, nagovještavanog separatuIzma ili ocjepljenja, te odlazak takvim nacionalistima na noge, kao što to već čini naš novi ministar Konaković ili posjeta i razgovori sa ortodoksnom negatorkom naše države u Evropskom parlamentu, recimo Željane Zovko, te drugi slični primjeri, dovoljno su riječiti o nesposobnosti i nekarakteru našeg ministra vanjskih poslova.
Zato i prenosim određene stavove sa interneta:

Izmjenama izbornoga zakona, na putu dogovora po njihovim željama.
Druga interesantna najava, u ovome kvazi demokratskom i nacionalističkom , koalicionom sučeljavanju i ispunjavanju želja i težnji svakako je vijest i podatak da bi „ Neka „ ili Nermin Nikšić, lažno deklarisani „ borac za čovjeka i državu „ trebao biti ponovni ili novi premijer valade Federacije.
Da li je i on ličnost navedenog „ karaktera „ o kojem naši mediji trebaju i moraju pisati Gebelsove laži i demagoške tirade sa floskulama.
Nužno je odgovoriti našoj široj javnosti, da li je on zaista istinski ; „ borac za državu i čovjeka „, kako je već lažno i demagoški već godinama propagirao, obmanjujući tako i široku javnost svojim pamfletima zavijenim u oblande, uz izblijedele crvenkaste majice i jakne.
Nije li on sa svojim jaranom i planetarnim nacionalistom i kriminalcem Mijom Brajkovićem, rasturao državnu imovinu u firmi Aluminij, nijeli učinio obespravljenim radnike srpske nacionalnosti, koje su totalno ignorisali u raspodjeli „ radničkoga kapitala „ od 44%, svojim Bošnjacima je obezbjedio mizernih po sedam dionica, a dozvolio je jaranu Brajkoviću, da obilato nagradi svoje Hrvate, a Srbima je ostavio „ duplo golo „ i da se godinama vucaraju po sudovima.
Da li se tadašnji premijer iskazao kao „ Srbomrzac „, to nek aobjasni javnosti, kao i svojim „ ikebancima „ iz reda srpskoga naroda, koji su poput ulizica i poltrona, nisu mogli niti riječi izgovoriti na šefove zločinačke i mafijaške poduhvate.
Vjerujem da ste se, na sličan način kao pehlivani, upustili i u slične nemoralne i prljave radnje i za novu ili buduću vlast.. Atakujući i na najveću stranku u Bošnjaka, lucidno ste je eleminisali iz dogovorene platiforme, kako bi podesili svoju dugogodišnju razdešenu frakvenciju sa svojim jaranima i pajdašima iz HDZ-a i SNSD-a, bilo da je riječ o Draganu Čoviću, Miloradu Dodiku, Željki i Borjani ili Miji Brajkoviću i Ivi Bradvici.
Možda će te i moći donekle, ali dokle, krojiti nesmetano našu sudbinu, iscjepkati nas i prije svih razdjeliti Bošnjački korpus, kako je to Crkva sa vladikom Grigorijem i Miloradom Dodikom u našem Mostaru učinila sa svojim velikim „ Srbima „ tzv. „ dodikovcima „ i našim normalnim Bosansko hercegovačkim Srbima.
Nemojte se, molimo vas ponovo vraćati u vlast i pozicije, sa vašim korupcijskim zakonima, sa vašom revizijom privatizacije i sa vašim inim nakanama u riješavanju kriminala putem vaše vlade i Parlamenta, jer ste u procesu riješavanja problematike Aluminija ili Sokola, neposredno demonstrirali ali i doprinijeli kulminaciju kriminala planetarnih razmjera, uz podršku već godinama viđenih nacionalističkih jarana i saradnika, odobravajući i njihove metode djelovanja.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s