Mr. sci. Milan Jovičić: Bosansko-hercegovačka istina ili zabluda?

Posted: 8. Decembra 2022. in Intervjui

Tako nam nameću sumnju mnogi hrvatski mediji, koji ovih dana informišu čitalačku javnost:
“ KONAKOVIĆ IZRASTAO U VODEĆEG BOŠNJAČKOG POLITIČARA “

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Što bi naši umni stari govorili, ; “ Babi milo, što joj se snilo “ .
Iza govornice stranačke NIP-a, Dino poručuje, bahato i siledžijski ;
“ Dogovaramo formiranje vlasti, nemamo vremena za “kinder jaje” scenarije SDA” / završen citat /.
Upravo, ovaj predsjednik i lider stranke NIP-a, ovih dana se upustio u veliki posao, nagoneći vodu na hrvatski mlin ili još bliže i jasnije, rijeku Radobolju u Mostaru, na mlin Dragana Čovića.
Kako to piše portal index. Hr;” “U toku je proces formiranja vlasti na entitetskom i državnom nivou, u kojem je velika promjena to što u vlasti, po svemu sudeći, neće biti Stranka demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, koji je i poražen u izborima za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda., a Elmedin Dino Konaković je‘Izrastao u vodećeg bošnjačkog političara’
Jednu od najvećih zasluga za to ima 48-godišnji Elmedin Dino Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda (NiP), koja je u samo nekoliko godina postojanja postala ozbiljna konkurencija SDA u bošnjačkom glasačkom tijelu “ / završen citat /..
Nakon što je Dino, višegodišnji kadar iz vrha SDA, stjenice ili gnjide, dobro izučavao sve mane i loše poteze svoga šefa iz stranke SDA, Bakira Izetbegovića, upravo koristeći takve analize i napuštajući istu stranku, imao je priliku da preleti među stranke “ ljevaka “ i dokazanih kvazi patriota sospstvene rodne grude i jedine zajedničke domovine Bosne i Hercegovine.
Nisu li sve loše konstatacije i aktivnosti i njegove stranke SDA, isključivo manifestirale i iskazivale u jednoj vodećoj induvidui, gospodinu Bakiru Izetbegoviću, zanemarujući brojne stranačke kadrove, među Kojima se isticao i Dino lično, kao i Denis Zvizdić i Aljoša Čampara , te brojni drugi kadrovici iz svih nivoa vlasti Federacije i države BiH.
Što bi opet govorili naši stari pametni ; “ Poslije boja, koplja u trnje “, ovi današnji “ preletači i papci “ stranačke politike SDA, posipaju drvljr i kamenje samo na Bakira, a ovi u potrazi za udobnim foteljama, bez stida i srama,mogu da se busaju u prsa “ lažnog patriotizma “.
Međutim, kada ovaj vodeći bošnjački političar Dino, prema pisanju hrvatskih medija izjavljuje u svome intervjuu njima datom ;
“ Nije fer da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva “ što bi opet stari govorili, to je sasvim drugi par opanaka.
Svakako da ovaj mlađani “ nadobudni “ mlađani, nedorasli politikant, odnedavno i “ ljevak “ sa svojim istomišljenicima, zaboravljaju, siluju i morbidno frustrirajuće, diletantski , samoubilački javnosti lansiraju mržnjju i najcrnje moguće negativne stavove, samo u njihovim glavama.
Možda Dino i taj izdajnički dio Bošnjaka “ ljevaka i kvazi patriota “ zaista suludo razmišljaju da su oni ti, koji su nas odbranili od njihovih simpatizera agresora na naš Mostar i Hercegovinu, a da su neki “ zlatni ljiljani “ po Sarajevu ili cijeloj Bosni, prosipali šuplje price.
Trebao je Dino i ti njegovi jarani “ borci za državu i čovjeka “ da prođu ovim teritorijama, da navire u Heliodrom, Dretelj i brojne konc. logore, da pomognu gradu slučaja Mostaru da dobije svoje Gradsko vijeće, da se građanima Mostara povrate sva zajednička dobra sa Aluminijem i Soko0lom i još mnogo i mnogo tih ružnih dešavanja.

Morali bi prije svega koračati mnogim “ ustaškim ulicama “, spašavati i sospstvene glave od brojnih ruševina koje vise, od proteklog urbicidal, neviđenog i nedoživljenog u mnogim drugim dijelovima naše lijepe Bosne i Hercegovine.

Morali bi i “ ljevaci “ Dino, Nermin, Forto, Predrag i ini dobro da znaju, da je upravo na “ stabilnom braniku naše jedine domovine, već godinama stajao naš zlatni ljiljan, istinski patriota i dokazani borac protiv svih naših agresora “ posebno od strane nacionalista iz HDZ-a i njegovih poglavnika i doglavnika, sa čelnikom Draganom Čolićem, te nacionalistima iz SNSD -a sa Miloradom Dodikom.
Suvišno je i bespredmetno pisati ovdje i o njegovom “ bratu blizancu “ zajedničkom rušitelju naših državnih vrijednosti, kreatora i izvršilaca najcrnjih nacionalističkih pobuda u kriminalu, uzurpacijama i lopovlucima, guslaru iz Laktaša i šverceru cigareta sa beogradskih ulica, Miloradu Dodiku.
Da se ne bi suviše udaljio od “ ublehaša “ Dine Konakovića i njegovih aspiracija za ministra vanjskih poslova naše države, citiram samo nekoliko komentara sa stranica FB;
“ Ne glasaju NARODI već GRAĐANI, shvati Konakoviću, nije država BiH kolut-naprijed kolut-nazad!
Ovaj “vodeći bošnjački političar” i lider “osmorke” u intervju zagrebačkom portalu Index.hr sa zlom namjerom želi da udari i posljednji ekser nade u građansku BiH, javno se zalagajući za različite glasačke kutije prema etničkoj pripadnosti i za apardhejd u praksi. I šta kaže SDP i Efendić? Zašto se ne ograde? Naravno da neće. I da, naravno, nije propustio priliku da napadne “Zlatnog ljiljana” i člana Predsjedništva BIH Željku Komšića na zagrebačkom portalu da bi valjda dobio još neki poen kod Čovića, Milanovića, Ljube Ćesića Rojsa i koga sve ne. Konaković nikako da shvati da ne biraju NARODI već GRAĐANI. Ili je vjerovatno i shvatio ali nas svjesno prodaje. Bojim se da je ovo drugo i na to već dugo upozoravamo. To dokazuje i glasanje za čovjeka sa američke crne liste Marinka Čavaru, ali Konakoviću za utjehu uradili su to za njega Peđa Kojović, Magazinović pa i moj gradonačelnik Imamović iz Tuzle na našu sramotu.” / Mahir Mešalić Tuzla /.
„ Da nam bog pomogne cast izuzetcima patruotama koji se zalazu za BiH.Govnari kao sto je Konakkvic Niksic Forto i jos mnogi drugi prodaše za interese i fotelje svoju domovinu.Sve debili eto za koga su gradjani glasali i olet izigrani.Belosvjetska mafija rusi BiH.Lopov lopova stiti i dokle ovako“./ Fadil Sakić /.
„Tako je druže ali nismo mi oni koji znaju svoju kičmu savijati. Dan i noć ima da nas sanjaju jer ćemo da pratimo svaki njihov korak. Većih izdajnika ova zemlja od 1992 godine nije zapamtila ali za sve postoji prvi put. Možda i jeste bilo krajnje vrijeme da svi otkriju svoje položaje do kraja i da se pridruže Fahri i SBB na smetljištu istorije. Mi moramo biti pametni i nastaviti raditi za svoju zemlju i njene građane jer ta zemlja je raznorazno smeće svarila pa će i ovo ali niko joj dohakao nije pa neće ni ovaj nastavnik fizičkog vaspitanja.“ / Miro Vujčić /. 
„ Konaković koristi pakosne i zlobne niske udarce da diskredituje Komšića – rušeći lični integritet u očima građana …..narod voli Komšića, a Konakoviću neće oprostiti.“ / Amira Slijepčević Baltić/.
Dakle, veoma je bilo mnogo sadržajih i konkretnih komentara u vezi izjave Dine Konakovića i njegovog negativnog stava prema našem članu predsjedništva Željku Komšiću, ali sve činjenice ukazuju, da mu taj diletant i politikant, Elmedin Dino Konaković nije dorastao niti u jednom pogledu.
Zato, za kraj ovoga moga sadržaja istinski prenosim i komentar našeg uglednog parlamentarca Zlatana Begića:

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s