Mr. sci Milan Jovičić: Bakir pokušava Novalića zadržati na čelu Vlade Federacije

Posted: 6. Decembra 2022. in Intervjui

Sačuvaj nas dragi Bože, svi sveci i Sv. Trojica, naša mostarska iz novoobnovljenog hrama, podno Podveležja!

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Mi Mostarci i naši Bosanski Srbi, za razliku od „ dodikovaca „ ponajviše se prisjećamo i najveće ili planetrne pljčke industrijskog giganta firme Aluminija iz Mostara, sa njihovim neposrednim akterima, kriminalcima i lopovima, od Mije Brajkovića, Ive Bradvice i inih njihovih saradnika, do Nermina Nikšića bivšega i sadašnjeg premijera Vlade Federacije Fadila Novalića, sa njihovim brojnim saradnicima i kadrovima.
Dugogodišnji kumovi bili su im čelnici nacionalističke, uzurpatorske i agresorske stranke HDZ-a, samozvani akademik i orguljaš Dragan Čović, te čelnik nakveće stranke SDA kod Bošnjaka, sa njihovim kadrovima iz svih Vlada u proteklom periodu vlasti, do današnjih dana.
Dok je stranka HDZ-a uzurpirala i krala, sa najvećim kriminalom u istoriji privrednog zločinačkog poduhvata, upravljala firmom sa svojim kadrovima, dotle su ih kadrovi u Bošnjaka u svim sastavima Vlada Federacije, sa ministrima i premijerima sve blagougodno posmatrala, tetošila i tapšala po ramenima, radi obostranih interesa sa njihovim sličnim nasilničkim djelovanjima u drugim državnim firmama i institucijama, od Elektroprivrede BiH i Telekoma, do raznih pozicija u vlasti Federacije i države.
Kada je u pitanju notorna diskriminacija radnika nehrvata ove firme, posebno su se isticali direktor Mijo Brajković i Ivo Bradvica sa inim saradnicima HDZ-a, do premijera Nermina Nikšića i Fadila Novalića.

Dok je Nermin Nikšić šurovao sa Mijom Brajkovićem i stavio mu na raspolaganje tzv. radnički kapital firme od 44% koji je Mijo obilato u vidu dionica dodjelio svojim Hrvatima, Bošnjacima mizernih po sedam dionica, a radnicima srpske nacionalnosti po „ duplo golo .
Zatim, tadašnji premijer i njihov „ kum „ Nermin Nikšić odobrava agenciji za vrijednosne papire da isti dogovor i raspodjeli i zvanično verifikuje, prema aršinima i zlobnim radnjama Mije Brajkovića.
Dotle, ovdašnji dugogodišnji premijer Vlade Federacije Fadil Novalić, kao drugi „ kum „ u ovome kriminalnom aluminijskom lancu, svojim činjenjem i nečinjenjem, dovodi ovaj tzv. „ hercegovački gigant „ do propasti i totalnoga sloma, sa basnoslovnim gubicima poslovanja.
Kako se isti sa svojim ministrom za energetiku Nerminom Džindićem totalno angažovao na namjenskoj industriji i firmom Igman iz Konjica, po preporukama i svoga šefa stranke SDA , Bakira Izetbegovića, radi njegove devize; „ ako po zlu zatrebalo… „lakše im je bilo da firmu Aluminij i sve njene lopovluke, kao vrući krompir, prepusti na upravljanje kadrovima HDZ-a i Draganu Čoviću.
Prema zajedničkom dogovoru „ kumova „ nastavili su u Aluminiju i dalje veoma mutne radnje, bez stečajnoga procesa, kako na površinu ne bi isplivao cjeloviti kriminal i njegovi akteri.
Svakako u ovome dijelu procesa, veoma aktivni i lažni, „ dobronamjerni čimbenici „ isticali su se Fadil Novalić, Nermin Džindić i Jelka Miličević.
Uglavnom, uspjeli su u ostvarenju svoga krajnjeg cilja, da po svaku cijenu totalno istisnu ili najure sve kadrove „ Bosanskih Srba „ za razliku od „ dodikovaca „ bez ikakvoga obešiećenja ili dioničarskih prava.
Ovih dana, kada slušamo ili čitamo u medijima i ovakve gnusne nakane i prijedloge o imenovanjima svih ovih kriminalnih kadrova na određene pozicije nove vlasti, jednostavno nas obuzima neka muka i totalno negativne i zlobne pomosli o zajedničkoj mogućnosti suživota u ovakvoj Federaciji ili još manje u nepravnoj državi Bosni i Hercegovini.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s