Mr. sci. Milan Jovičić: Osmorka i „lukavi latin” akademac

Posted: 4. Decembra 2022. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Cijela ekipa sa dočeka zločinca Kordića će upravljati državom: “Osmorka” je i najavljivala “dogovor kakav do sada nije viđen”, blago li je nama domoljupcima jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, da upravo gledamo što se nije moglo ni zamisliti a kamo li vidjeti i doživjeti.
Naša “ osmorka “ u raštimovani taktovima “ guslarko-orguljaškog “ orchestra njihovih ekstremnih nacionalističkih svirača Milorada Dodik ai Dragana Čovića, pronašla je i svoju “ osmotaknu “ notnu izvedbu, za sljedeći mandatni period.
Dakle, ove kvazipatriote i “ ljevaci “ izabrali su apsolutni nacionalistički milje svojih partnera i “ braće rušilačkih blizanaca “ našeg Sistema i naše države.
Njih ne zanimaju niti država, niti građani, niti čovjek kao individua, jer su im fotelje sa državnih jasala glavna preokupacija, a disonantni orkestralni nacionalistički tonovi, nisu za gluhonijeme i slijepe osobe , sa Nerminom Nikšićem, Dinom Konakovićem, Prdragom Kojovićem i inim njihovim pajdašima i političkim diletantima.
Nisu oni izdali ili omalovažili Bakira Izetbegovića, već su izdali i ponizili jedan cjeloviti i većinski narod Bošnjaca, kao temeljnicu mi glavni oslonac opstojnosti naše lijepe i voljene Bosne i Hewrcegovine, što su neposredno i dokazali u odbrani, od dvostruke agresije, ovih istih koalicionih partnera.
Bakir Izetbegović je jedna prolazna i zamjenjliva individua, da bi bio bilo kakva smetnja u zajedničkim nastupima u formiranju vlasti na svim nivoima, jer je njegov narod to iskazao i svojim glasovima.
Nisu Bošnjaci niti jednoga trenutka rekli da oni nisu za saradnju i koaliciju, ali je naša “ osmorka “ svjesno i perfidno iskazala svoje neviđene, sad ai javne adute da ojačaju nacionalističke snage u državi, koje sue to po njihovim aršinima i bolje i poželjnije, od istinskih patriota kod Bošnjaka.

Aferim, ako je sve ovo za nas bilo neviđeno i da kao građani gledamo i pratimo njihovo orgijanje i iživljavanje, na našem integritetu, suverenitetu, harmoniji dostojanstvenog suživota i zajedništva, koje nam je nužno i potrebno, jer smo to i zaslužili.
Dakle, neka se veličaju i slave naši zločinci, crnokošuljaši i svi ovi sa “ crnih lista “ kao okosnica buduće zajedničke vlasti i njihovih stremljena i nakana, za totalnim rasturanjem i preostale nam naše domovine.
Evo i ovih dana svjedoci smo permanentnog slavlja i veličanja agresorskih genocidnih tvorevina, Republike Srpske i Herceg Bosne.
Ko je od naše janosti van Mostar ai Hercegovine, ovih dana pratio slavlje 31-obljetnice stvaranja Zajednice Herceg Bosne, na televizije RTVHB u Mostaru, sa predavanjima i izlaganjima nekih njihovih istoričara i profesora Sveučilišta i obraćanje čelnika HDZ-a Dragana Čovića, mogao je sasvim vidjeti i zaključiti čemu sve ovo vodi.

Za razliku od veliko srpskog nacionaliste i velikog Srbina Milorada, kome je kao psihijatrijskom slučaju i pacijentu njegovog Radovana, što bi naši stari govorili ; “ Što na umu to na drumu “ , dotle ovi “ lukavi latini “ rade sve zakukuljeno i zamumuljeno, poput aluminijske folije u koju su već poodavno spakovali i sva dešavanja u vezi firme Akuminija, čiji su uzurpatori, okupatori na kraju i grobari.

Naši građani i istinske patriote, nisu toliko niti glupi, niti slijepi da ne čuju i vide glavne dirigente ovoga “ guslarsko- orguljaškoga “ orchestra, kako velikog Srbina Milorad ai velikoga Hrvata Dragana, ali naše najveće rušilačke nacionalističke vedete, koje niti u agresiji niti u post dejtonskom period nisu nikada dobro pričali i radili za Bosnu i Hercegovinu, naprotiv uvijek su kočili njen napredak ka Evropi i NATO savezu.

Nije li sada, sve ovo neviđeno što nam servira i natura “ osmorka “ kako bi se i mi svi osvjestili i preko noći opametili, da smo živjeli u velikim i nepremostivim zabludama, da je mnaš nacionalizam istinska maca već donekle savladanog fašizma.

Istina je da je sada još na sceni i Vladimir Putin, koji uživa podršku ovih naših veliko srpsko hrvatskih nacionalističkih idiota, u čemu je i njihova nada i podrška da mogu realizirati sve svoje gnusne nakane i bezobrazne radnje.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s