Mr. sci. Milan Jovičić: Kome li je maca zakucala na vratanca?

Posted: 3. Decembra 2022. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Formiranjem nove vlasti, sa nojevim ili guščijim jajima, nikako kokošijim, pripremili smo i novu nevjerovatnu kajganu, koju nudimo građanima ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine.
Kada se zaista znalački, istinski i sa velikim iskustvom ovoga autora teksta, upustimo u sveobuhvatnu analizu, ove fantazirajuće kajgane, može se mnogo toga reći i napisati, što je i vjerodostojno našoj realnosti i svakodnevnici naših zajedničkih društvenih zbivanja.
Kao uzorak i pouzdana veoma dobro znana podloga ili platiforma da se uspješno otslika koloritna naša stvarnost, neminovno je da uvijek polazim od firme Aluminija iz Mostara, kao njen graditelj i stručnjak, koji je sa njom i preživio i sagledao kao realni živi svjedok i sva društvena kretanja, svako dobro i zlo, što su nas pratili i zadesili.

Kako su to redovno u kontinui8tetu mediji veličali i pisali za javnost, da je iznikao i veliki gorostas „ hercegovački gigant „ firma Aluminij, koji je vremenom i društvenim kretanjima i uticajima došao do svoga posrnuća i djelimične propasti, ostavljajući redovno po strani istinske dokaaze i imenovanja svih individua u njegovoj propasti.

Dakle, formiranjem i nove vlasti, konačno je naša maca zaista i zakucala na vrata naših vrlih Bošnjaka, kadrova svemoćne dugogodišnje njihove stranke SDA i njenih kadrova i čelnika, koji su vedrili i oblačili u svakome pogledu.
Prije svega, vladao je neviđeni stranački „ feminizam „ kada su u pitanju i jake moćne državne firme i institucije, znalo se gdje i ko može da se zaposli, što je uglavnom i bilo na djelu.
Tako su i kadrovi SDA sa svojim kriminalnim kolom godinama i djelovali sa firmom Aluminija, od premijera Bičakčića i svih narednih premijera i ministara vlade Federacije, do posljednjeg Fadila Novalića i njegovog prethodnika Nermina Nikšića ?
Svi su oni redom, bili ulizice svojih kriminalnih i nacionalističkih koalicionih partnera u vlasti, a posebno HDZ-a i njegovih kadrova, koji su vremeno i dobili sva prava upravljanja firmom, sa činovima kriminala i pljačke, kao i diskriminacijom radnika nehrvata, što je uglavnom i dovelo firmu u propast i nezavidan položaj od „ giganta do patuljka „
Na ovaj način su doprinijeli veoma i jačanju pozicija naših dokazanih nacionalističkih snaga i njiohovih agresorskih nakana, neposredno unutar naših brojnih institucija i brojnih javnih firmi, kao što su Elektroprivreda, Šume, Telekomunikacije i ini veoma bitni i važni resori finansija i pravnoga sistema u izvršnoj vlasti Federacije i države.
Ništa nije slučajno ili beznačajno u našim društvenim kretanjima i djelovanja naše nakaradne vlasti već godinama ?
Da li smo postali gluhi ili slijepi, neosjećajni ili nezainteresovani našim svakodnevnim događajima, ili se svi redom pravimo englezi u našem ponašanju.
Koga to u Sarajevu u vlasti državnih institucija , primjera radi, interesuje stanje u firmi Aluminij, šta se radi sa zaostalom imovinom, zašto se ne ide u stečaj i tome slično.
Nije li zaista sve prepušteno HDZ-u i njihovim kadrovima, da primjera radi njihova Elektroprivreda sa znanim čelnicima HDZ-a ovih dana posjećuje gradonačlnika grada Mostara, HDZ-ovca Kordića, kao „ fol „ vezano za poslovnu saradnju i obostrano razumijevanje, kada se zna da je firma Alumij kao planetarni gubitnik bila u zaduženju značajnim finansijskim sredstvima ovoj istoj EPHB.
Dakle, koga interesuju njihove spojne posude HDZ-ove mostarske i ko kome , na račun države, bivših radnika i cijeloga društva plaća račune i slično tome ?
Sama činjenica, da su Izraelci i Kinezi tako tajnovito ušle u ovu firmu u vidu „ Abraham Grupe „ i da rade šta hoće i kako hoće, a naši „ krčmari „ Fadil Novalić, Nermin Džindić, Jelka Miličević, Denis Zvizdić , Nermin Nikšić i ini njihovi saradnici, upravo se ovih dana formiranjem i nove vlasti, nesmetano premještaju iz fotelje u fotelju, bez ikakvih konzekvenci za svoj nemar i kriminalne radnje, prije svega vezano za ovu firmu.
Dakle, kušajući novo spravljenu kajganu u našoj vlasti, poručimo i našim Bošnjacima sa Bakirom Izetbegovićem i njegovim SDA-om, da su zaista ovakvim dugogodišnjim vladanjem i ponašanjem oni znatno doprinijeli u proizvodnji ovih jaja „ guščano -nojevskih „ i da im ovakva kajgana može prijati.
Prije svega, veoma su uticali na jačanje nacionalističkih snaga unutar vlasti sa koalicionim partnerima HDZ-om i SNSD-om, čineći im razno razne povlastice i usluge, od kafinskih razgovora i dogovora, što je i dovelo do ovakve situacije i ne može se više govoriti ; „ Puj pike, ovo ne važi”.

Zašto amnestirati, recimo Nermina Nikšića koji je sa jaranom Mijom Brajkovićem i Ivom Bradvicom i najurio sve radnike srpske nacionalnosti iz Aluminija bez dionica, ili Denisa Zvizdića koji je odobrio bezcarinski uvoz aluminija iz Rusije ovoj firmi ili konačno i Fadila Novalića, koji sa svojim timom iz vlade ministrima Nerminom Džindićem i Jelkom Miličević nisu htjeli provesti proces stečaja, kako bi otkrili sve kriminalce i lopove u sistemu aluminijskog kriminalnog kruga, kao i brojne čelnike vlasti svima već prepoznatljive ?
Zašto ne izbaciti na vidjelo tajnovite radnje HDZ-a i Dragana Čovića sa Novalićem i Jelkom Miličević, o novoj registrovanoj firmi i Čovićevim kadrovima u pozadini „ Abraham Grupe „, kupca Aluminija ?
Svim našim građanima i široj javnosti poručujem ; „ Tražili ste i gledajte „ prije svega našu nabujalu nacionalističku realnost djelovanjem HDZ-a i SNSD-a, u ovoj vlasti.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s