Mr. sci. Milan Jovičić: Miloradov kupleraj i njegova glavna “darodaljka”

Posted: 27. Novembra 2022. in Intervjui

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Kakve li naše realnosti i ironije suživota, u nekadašnjoj lijepoj domovini Bosni i Hercegovini.
Ipak smo mi živjeli u vrijeme onoga nezaboravnog vakta, kada smo se besplatno školovali, mogli prenoćiti normalno na svakoj klupi u bilo kojem parku, normalno raditi u svojoj struci, koristiti zdravstvenu zaštitu u željenoj medicinskoj instituciji, podizati kredite i kupovati i opremati stanove koje smo dobivali od firmi zaposljenja, odlaziti na more i placati se i familijarno uživate u svojim godišnjim odmorima.
Možda je za praštanje ovim mlađanim, koji to nisu imali prilike da spoznaju i koriste, ali je neshvatljivo ovim našim starijim kenjcima i izrodima, koji su to koristili, da i pored šverca, kriminala i lopovluka dođu u neku našu vlast?
Najžalosnije je, što su mnogi od njih imali i „ crvene knjižice „ koje su docnije skrivali, kao što su se i prikrivali kao veliki nacionalisti srpsko-hrvatskoga porijekla i izroda.
Ovaj nacionalizam, ludost i poremećini umovi velikog srpsko- hrvatskog idiotizma, prema njihovoj kanceroznoj metastaziranoj ideološkoj matrici osvajača, uzurpacija i bojovnika, u agresijama sa istoka i zapada, imali su namjeru osvojiti i pokoriti ovu našu lijepu, jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

U Sarajevu prijem povodom Dana državnosti BiH


Pitajmo se, kao građani ove nam jedne i jedine domovine Bosne i Hercegovine, nije li upravo sramotno i licemjerno, kada se obilježava ovaj istorijski i za nas slavni datum kao Dan državnosti, da se upravo njen aktuelni predsjedavajući Predsjedništva Željka Cvijanović, sa svojim drvosječom i harambašom, guslarom Miloradom nalazi u Beogradu, kod mentora Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Beogradu nakon sastanka sa političarima iz bh. entiteta Republika Srpska (RS) da su “dodatno usaglašeni” stavovi između Srbije i RS koji su, kako je rekao, najčešće gotovo jedinstveni.
Vučić je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka u Beogradu sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i srpskom članicom Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović.
Možda smo mi “ je..na “ država, ako nam svoje stavove i pogleda na nju određuju i odlučuju, razni pederi, lezbejke ili kupler majistori sa svojim deklarisanim “ darodaljkama “, da li Milorad sa Željkom, Dragan sa Borjanom ili Vučko sa svojom Anom ?
Doduše, to mogu izdržati ove drvosječe, svinjogojci, šverceri kriminalci i veliko srpski nacionalisti.
Svakako, uz pomoć njihove SPC i njihovih Božijih izaslanika na zemlji, uz sve blagoslove nekih nebeskih sila, blago li se i “ srpskome svetu “ ma gdje bio.
Svjedoci smo svako0dnevnih i kontinuiranjih ogavnih riječi, omalovažavanja i vrijeđanja i naših državnih vrijednosti, iskazivanja mržnje i prema jednom narodu, ka oi aspiracijama na pretvorbi jedne genocidne tvorevine, kakva je Republika Srpska, u nek državničke okvire i vrijednosti.
Upravo je to vokabular sa određenim blovotinjama i Milorada Dodika i Željke Cvijanović, dok ih Vučko i njegova Ana sa smješkom i tako ironično podstrekavaju, sa lažnim slavopojnim riječima poštovanja ove naše Bosne i Hercegovine.
Ne liči li ovo na istinski Balkanski kupleraj sa njegovim personalom, velikosrpskih nacionalista i cjelovitoga “ srpskoga svijeta “ ?
Međutim, ne zaboravimo i veliku iskrenu borbu čovjeka i premijera Kosova, Aljbina Kurtija , koji je izjavio za podgoričku Gradsku televiziju, dan nakon postizanja dogovora o tablicama u Briselu u srijedu, da Srbija nije normalna država.
Još više, iskrenije i pametnije, po uzoru na naše BiH neprilike, da oni, Kosovari, nikako ne žele na sjeveru Kosova tzv. “ Republiku Srpsku “.
Zaista, imali su oni ovo sve dobro spoznati i uvidjeti svu pogubnost ovoga našega stanja, koje je nastalo silom, ubistvima i progonima, sa genocidnim nakanama i ostvarenim posljedicama, uz pomoć i nekih međunarodnih faktora?
Dovoljno nam ukazuju i činjenice da nam je u toku dvojne agresije na našu domovinu, ista ova međunarodna zajednica nametnula embargo na naoružanje kako bi se svojim snagama odbranili od istih agresora, a u ovome postdejtonskom period tako balgonaklono gleda na sve naše “ rušilačke necionalističke krtice “ koji uništavaju naše vrijednosti, namežu neke tobožne sankcije i “ crne liste “ ovoj neprijateljskoj gamadi, a redovno ih tapšu u svim prilikama.
Nije li i licemjerno toliko “ onanisanje “ i ove nam tobožnje privržene Evrope da nas prime u njihovu zajednicu, iako su to trebali i morali iz mnogih razloga učiniti prije prijema mnogih drugih zemalja.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s