Otišao je legendarni Hune Fazlić: DAO JE BANJALUČKOM “BORCU” VIŠE OD SVIH U IGRAČKOJ I TRENERSKOJ KARIJERI !

Posted: 6. Oktobra 2022. in Intervjui

Jutros je iz Njemačke stigla tužna vijest: u 80. godini života na ahiret je preselio Husnija Hune Fazlić, legendarni nogometaš banjalučkog “Borca” i 11 godina njegov uspješni trener. Svi mi, koji smo pratili banjalučki nogomet i sport uopće, smo mogli svjedočiti njegovim vještinama, golovima a kasnije i više nego uspješnom vođenju svoga i našega voljenog kluba sa klupe. Podsjetimo da je kao igrač odigrao za “Borac” 396 utakmica i zabio 93 gola, a najveći trenerski uspjeh sa ovim klubom je ostvario 10. maja 1988. kada je “Borac”, golom Senada Lupića, u finalu Kupa maršala Tita pobijedio “Zvezdu” na Marakani (tada se tako zvao taj stadion) sa 1:0. Ne treba ni naglašavati koliku su radost tim podvigom on i njegovi igrači donijeli nama u Banja Luku.

Lično, pratio sam mnoge generacije “Borca” poput Tome Kneza, Atke Kasumovića, Nikice Vezmara, Bobija Spasojevića, Mile Tomljenovića, Omera Jusića, Mesuda Nalića, Paše Bećirbašića, Abida Kovačevića i mnogih, mnogih drugih, zatim trenere poput Miroslava Mehe Brozovića, Krešimira Arapovića, Gojka Zeca, Vladice Popovića i drugih, te kada se uzme u obzir ukupni igrački i trenerski doprinos našem “Borcu”, onda je tu Hune Fazlić, po mojoj ocjeni, ubjedljivo na prvom mjestu. Bio je i ostao “Borčeva” ikona i legenda broj 1! Ne samo “Borčeva”, nego i sportska banjalučka i krajiška.

Neka njegovoj duši Gospodar svih svjetova podari lijepi džennet, a njegovim najmilijim i svima nama koji smo ga poznavali i voljeli – sabur. Amin!

Bedrudin GUŠIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s