Mr. sci. Milan Jovičić: Dušmani sa zapada i istoka nam govore, „Nema Bosne”

Posted: 5. Oktobra 2022. in Intervjui

Međutim, ima Bosne i Hercegovine, naše jedne i jedine domovine, lijepe, ponosne i prkosne, sve dok su nam naši sokolovi njeni čelnici….

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Građani su shvatili svoje lične obaveze i želje za bolju budućnost, kao i opstojnost naše domovine, te su svojim glasovima u dovoljnom broju poklonili iste svojim nadama i kandidatima koji nam uvjerljivo obećavaju da će stameni ostati i dalje na branicima naše domovine ?
Ona će ostati, opstati i postati normalna civilizovana i demokratska, visoko socijalna zemlja, pandam mnogim državama Evrope, kao članica Evropske unije i NATO saveza ?
Mlađani su to momci, bivši Titovi pioniri i omladinci, koji nisu zaboravili Titovo vrijeme i njegov put, Denis rođen 1975 godine , Željko rođen 1964 godine .
Visoko obrazovani intelektualci, iskusni pošteni i pravi kadrovi, patriote, domoljupci i branitelji svega državnog i društvenog zajedničkog dostojanstvenog suživota, svih njenih građana i naroda u jednakopravnosti i ljudskosti ?
Zato smo kao građani ove napaćene države, u agresorskim pokušajima njenog uništenja, od susjeda sa zapada i komšija sa istoka, od veliko srpsko-hrvatskih nacionalističkih i uzurpatorskih snaga, ruku na srce, od Hrvatske i Srbije, doživjeli apsolutnu agresiju.
Svakako su im u tim njihovim lošim, suludim i zločinačkim ideološkim nakanama, rođenim u Karađorđevu izvorno od njihovih tvoraca, poglavnika i oca hrvatske nacije i njihovog grobara Franje Tuđmana i vožda veliko srpskoga aspiranta „ velike Srbije „ Slobodana Miloševića , pomagali i domaći sramni nacionalistički elementi, nacionalisti SNSD-a sa Miloradom Dodikom i HDZ-a sa Draganom Čovićem?
Na osnovama moga iskustva, veoma iskusnog i dugogodišnjeg aktivnoga djelovanja u društveno političkom životu i naše bivše Juge, kao Republički i Savezni parlamentarac, visoki intelektualac i izuzetni patriota svoje i naše Bosne i Hercegovine, kao jedine domovine, isticao sam i agitovao u predizbornom periodu da sa ovom dvojicom kandidata, u ovome vaktu,može samo biti Bosne i Hercegovine ?
Bio sam prorok i obistinila su se moja nadanja i vjerovanja u našu građansku svijest i zajedničku dužnost, da na izborima istinski podržimo ova dva naša kandidata, darovali smo im „ zlatne glasove „ do njihove pobjede ?
Zato se i radujemo sa ushićenjima i željama da nastave svoj put koji su nam i obećavali. SRETNO!

Međutim, ostaje nam žal da mnogi uticajni međunarodni faktori, koji su nam dokazani prijatelji, još uvijek nisu prepoznali mnoge naše unutrašnje „ krtice i rušitelje „ u našem državnom sistemu vlasti, njihovoga djelovanja već punih tridesetak godina.
Prije svega, u kontinuitetu su na sceni „ rušilački blizanci „guslar iz Laktaša Milorad Dodik i njegov jaran orguljaš iz Mostara Dragan Čović, sa njihovim nacionalističkim strankama SNSD-om i HDZ-om i inim kadrovima, istomišljenicima.
Prohujale su godine netrpeljivosti, redovni blokada u parlamentarnim aktivnostima i donošenju ključnih zakona za našu budućnost te brži pristup Evropskoj uniji i NATO savezu.
Isto tako, daleko se otišlo u njihovim negativnim i suludim nakanama da se država apsolutno razvlasti, u interesu genocidnih tvorevina RS-a i HB-a, što je rezultat nedostatka istinskog postojanja i djelovanja jake pravne države i njenog sudsko- tužilačkog resora, koji bi sve to osujetio, a vinovnike već poodavno otpremio gdje im je i zasluženo mjesto .
Istina je, da pokušaji raznih, rekao bih „ papirnatih sankcija „ nekih uticajnih država, kao SAD-a, Velike Britanije i Njemačke, bili su samo mrtvo slovo na papirima, bez efikasnih mjera kažnjavanja ovih naših „ štakora „.
Neshvatljive su i permanentne optužbe i lažne demagoške tirade našeg susjeda sa zapada, vlasti Republike Hrvatske i njihovog HDZ-a, sa posebnim negativnim , sramnim i nedostojnim ponašanjem njihovog predsjednika Zorana Milanovića.
Njihovo mješanje u naše unutrašnje uređenje i aktivnosti, u naš integritet i suverenitet, dozlogrdile su i Bogu i ljudima, kako bi to naši stari govorili .
Tako, hrvatski predsjednik Milanović komentariše izbore u BiH:“ Ovo je fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti i traljavosti.“ HDZ jednako
hrvatski narod”, dodao je.„ Dodao je da će u sljedeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.
Što se tiče Mostove inicijative da se Komšića proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, kaže da se slaže u supstanci s tim./ citat iz dnevnih medija /.

Što se tiče inicijativa nekih stranaka u Saboru, kao i stranke Most, da se Željko Komšić proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, kaže da se slaže u
Nastavio je ; „“Nakon 20 godina pokušaja, pogreške, dobrih odnosa lično i prijateljstva s političarima u BiH, poput Komšića, ja sam shvatio da su to prevaranti kojima se ne može vjerovati i da su tu jedino da se okoriste zbog toga što Hrvata ima malo i ako njihova prava ne budu štićena institucionalno, nema im spasa”, rekao je Milanović.
Dakle, informativna medijska kampanja laži našeg hercegovačkog HDZ-a i HNS-a i njihovih kadrova, već je poodavno nadmašila lažnu Gebelsovu doktrinu laži u namjeri da se na taj način stvori neka istina?
Mi mostarci, koji smo doživjeli silnu agresiju , urbicid grada, progone i ubistva stanovnika nehrvata, brojne logore širom Hercegovine, njihovu diskriminaciju i teror „ pod ustaškom ćizmom „ ponajbolje znamo i osjećamo šta ovo sve znači i čemu vodi.
Zaista je velika i sramota kada predsjednik Hrvatske Zoran Milanović javno ističe, kako je Hrvatska oslobodila Bosnu i Hercegovinu.
Pitamo se, kao njeni građani, nije li ovo i velika zahvalnost koje je Franjo Tuđman sa odlikovanjem „ babi „ rah. Aliji Izetbegoviću tadašnjem predsjedniku BiH dodjelio odlikovanje i izbjegao tužbu sudu u Hagu za njihovu direktnu agresiju.
Međunarodni sud u Hagu je rekao svoje za UZP hrvatske komponente, djelimično, a sve ostalo neka ostane našoj istoriji.
Moramo se kao građani priupitati za sve protekle godine, da li je Republika Hrvatska ustvari njihova velika nacionalistička stranka HDZ i obratno, kako bi nam bilo i sve ostalo mnogo jasnije.

Nasuprot ovih sa zapada, komšije sa istoka Srbija i njena vlast sa Vučkom i saradnicima, sa svojim velikim nacionalistima iz genocidne RS i Miloradom Dodikom sa njegovim saradnicima, neumorno sanjare o velikom „ srpskom svetu „ sa velikom Srbijom, a koalicionog partnera kao čuvara njihovih interesa u BiH, nalaze u svojim sljedbenicima i nasljednicima sa Blajburških polja i Ravnih gora.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s