Službeni, uzepeovski Zagreb, opet histerično riga vatru zbog Komšića: SJAŠITE VIŠE, PROMICATELJI RUSKIH VRIJEDNOSTI!

Posted: 4. Oktobra 2022. in Intervjui

Naši sjeverozapadni susjedi se odavno na dnevnoj osnovi bave Bosnom i Hercegovinom i to na najgori i najprljaviji miogući način: izravno se miješaju u unutarnje stvari naše zemlje. To nije od jučer već još od 1939., pa onda ranih 90-tih i od Dejtona, sa malim prekidima dok su na Pantovčaku bili Mesić i Josipović, do danas. Evo, neposredno nakon izbora u našoj zemlji, čiji su rezultati barem što se tiče Predsjedništva poznati i ne mogu se promijeniti, histerično rigaju vatru zbog ponovnog izbora Komšića.

Redaju se baštinici presuđenog UZP-a ko će od njih više i jače uvrijediti ne samo tog Komšića, već i građane BiH i njihovu slobodnu volju i osporiti im jedno od osnovnih ljudskih i građanskih prava. Neki od njih to rade u rukavicama, a neki otvoreno – bahato i sa prepoznatljivom dozom fašizma koji im je ideološka podloga.

Plenković je sam priznao da je dogovarao sa Schmidtom izmjene Izbornog zakona u BiH, što je dakle izravno miješanje u unutarnje stvari druge države i skandal nad skandalima. Naravno da to njegovo priznanje nije podiglo skoro nikakvu prašinu u Sarajevu (a trebalo je), a doslovno nikakvu u EU i ostatku svijeta. Može mu se i može im se!

Milanović je po običaju i u svom idiotskom stilu odbio da čestita Komšiću na izboru, dok je to učinio prema preostalih dvoje izabranih članova Predsjedništva. Čak je Komšića nazvao prevarantom! Da, tako govori čovjek koji predstavlja jednu državu, članicu EU. A da sapun i parfem i ne spominjemo! Ama da budem do kraja otvoren: čovjek patološki mrzi muslimane!

Neki bajni analitičari ove izljeve mržnje prema Bosni i Bošnjacima od strane Milanovića tumače kao dio njegovog obračuna sa Plenkovićem. Ma nemojte! Znači ako taj ultradesničar sa Pantovčaka ima neki problem sa hrvatskim premijerom, sve mu je dozvoljeno u tom obračunu pa čak i uvrede na račun susjedne države i njenog najbrojnijeg naroda. Neće moći! Naravno da je u pitanju kod tog Milanovića osim mentalnog sklopa još i činjenica da je jedan od balkanskih igrača hladnokrvnog masovnog ubice iz Kremlja, baš kao i prijatelj mu Mile Dodik. Dakle, smeta mu Komšić jer je prepreka realizaciji sporazuma Milošević-Tuđman i Karadžić-Boban, te značajnijem instaliranju ruske agenture u BiH i svega onoga što bi potom uslijedilo.

Javio se i Božo Petrov, u Saboru. I njemu je kao kost u grlu zapeo Komšić pa je tražio da se isti proglasi personom non grata u lijepoj njihovoj. Isto je u Saboru tražio i osvjedočeni neonacist, njegov stranački kolega, rođeni Mostarac poznat u gradu na Neretvi kao Bruce Lee, Nino Raspudić. Poziva se taj junoša, zamislite, na “članak 10 Ustava RH” koji obavezuje vlast te zemlje da brine o Hrvatima izvan RH (parafraziram). U redu, ali ne piše da se iko iz RH ima pravo mijješati u unutarnje stvari drugih država gdje ima Hrvata, pa ni Bosne i Hercegovine.

Naravno da su se u aktuelnu harangu protiv BiH i Željka Komšića uključili i mainstream mediji Hrvatske na kojima se itekakav prostor daje likovima poput tog Raspudića i one kamenjarke Željane Zovko da rigaju vatru na Sarajevo, Komšića i BiH.

Da ne bi bilo neke zabune, ni jednog trenutka dok nastaje ovaj osvrt nisam ni pomislio da je odnos Srbije prema našoj domovini drugačiji. Srbija, sa Vučićem na čelu, je dugo već glavni destabilizirajući faktor u preostalim državama zapadnog Balkana – Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji, odnosno svojom agenturom, u sadejstvu sa ruskom, prave probleme u tim državama.

Naumpade mi ovdje sjajna misao akademika Avde Sidrana: “Da nije Bosne, Srbija i Hrvatska bi imali komšije kakve zaslužuju”!

Inače, lično mi je žao šta su vlastodržci i oni prepoznatljivi po bijelim čarapama uradili od prelijepe zemlje Hrvatske u kojoj sam stekao brojne prijatelje, imam rodbinu, obrazovao se tamo i sl.

Dakle, vratimo se sjeverozapadnim susjedima, odnosno njihovom proustaškom establišmentu: pročitani ste u tezi da ste promicatelji europskih vrijednosti jer to uopće niste, već ste promicatelji putinovskih, proruskih vrijednosti. Zato, sjašite već jednom!

Bedrudin GUŠIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s