Mostarska radost i žalost

Posted: 25. Septembra 2022. in Intervjui

Dakle, večeras sam prisustvovao predizbornom skupu stranke NES ( Narodni evropski savez ).

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !
Centralni izborni skup Narodnog evropskog saveza – Regija Hercegovina održan je večeras u URSC “Midhat Hujdur Hujka” u Mostaru. U prepunoj dvorani kapaciteta oko 2.000 mjesta, građani Mostara došli su pružiti podršku kandidatima NES-a.
Moram priznati da je bilo impresivno, kako sa organizacijom isto tako uz prisustvo mnogo mladih članova, a svi govornicu su zaista bili impresivni sa kratkoćog govora, ali veoma sadržajnim i karakterističnim porukama u ovome trenutku priprema za izbore.
Dakle, prije neki sunčani dan u Mostaru, susrećem se sa štndom ove stranke i njihovim izbornim materijalom, odnosno kandidatima za sve nivoe parlamentarne vlasti.
Svakako, kao građanina bez članstva u bilo kojoj stranci u gradu. Jednostavno je privukla pažnja prisustva mojih učenika, inače aktivnih u članstvu ove stranke, čak in a listama kandidata?
Istina je, rekao bih kakav professor takvi i učenici, bez i malo skromnosti bilo mi je prijatno u razgovoru sa njima, a posebno njihove društvene aktivnosti su me impresionirale, te sam im poželio sreću na narednim izborima 02. Oktobra ?
Sa velikim zadovoljstvom sam i prihvatio njihov poziv da prisustvujem večeras na kolosalnom predizbornom skupu, gdje je brojnost članstva i prisutnih gostiju pokazao da se zaista radi o veoma ozbiljnoj stranci, sa garancijom da će dobiti pozitivne rezultate, što me istinski veseli.
Čitajući prije svega njihove ciljeve u narednom mandatnom period, u očuvanju sistemskog razvoja i funkcionisanja države Bosne i Hercegovine, kao i ostale brojne želje i nastojanja u svim domenima djelovanja, zaista su respektabilna stranka koja mnogo obećava i bez sumnje brojni građani će podržati njihove candidate, brojne visoke intelektualce.
Međutim, priznajem da sam postao i tužan iz jednostavnog razloga, kada je jedan od rukovodioca regionalnog hercegovačkog odbora stranke, kao kandidat za Parlament Federacije, pozvao i sve članove stranke da obavezno svi glasaju za Predsjedništvo, kandidatu Denisu Bećireviću, jer su u koaliciji brojnih stranaka koji su se tako i dogovorili.
Posebno, kada je riječ o mojim mostarcima, apsolutno mi je neprihvatljiv ovakav izraženi stav, imajući u vidu, da upravo mostarci trebaju da znaju sa svojom kožom, koje vršio i i7zvršio najveći zulum i diktaturu sa diskriminacijom u ovome gradu.
Svakako je u pitanju HDZ ili HNS sa svojim brojnim strankama, zato se i ne smije dozvoliti da njihovi kandidati imaju rezultate sa izbora, na svim nivoima, posebno za Predsjedništvo BiH, tako je očekivati u narednom period u kontinuitetu i bdalje urušavanje sistema države u koaliciji sa veliko srpskim nacionalističkim elementima.
Ovakvim stavovima tzv. Probosanskih stranaka, udruženi u neki koalicioni stroj, može značiti eleminaciju Željka Komšića iz izborne utrke, kao jedinog Hrvata u ovim našim prilikama koji je uvijek bio i biće kamen strateški branitelj njihovog razaračkog djelovanja.
Trebamo znati, da izbor Denisa ili Bakira, u našem slučaju, apsolutno ništa ne znači niti doprinosi napretku države, bez Željka Komšića, ka ubrzanom procesu puta ka Evropskoj uniji i u NATO.
Ako naši građani, birači sa patriotskom i probosanskom orijentacijom, svi oni koji istinski vole ovu nam jedinu domovinu, ovo zaista ne razumiju ili to neće da private iz bilo kakvih razloga, sudbonosno griješe i čemu li se trebamo nadati.
Ostala nam je još jedna sedmica, da redovno stanemo pred ogledalo, te da se mnogi od nas priupitamo šta li to mi želimo, u kakvoj domovini želimo da živimo ili da se povinujemo sa kičmom i očekujemo neku nebesku ispomoć.

Poštovani građani, mijenjajte svoje čipove ukoliko su zaista zastarjeli u spoznaji
tridest godišnjeg stanja i lose vlasti, znajte da nema državnog napretka bez Željka i Denisa, samo zajednički u Predsjedništvu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s