Borjana Krišto iz Busovače ; „ Hrvatski narod nije podstanar u BiH, nitko neće odlučivati u ime hrvatskog naroda „

Posted: 25. Septembra 2022. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !
Na predizbornom skupu u Busovači, Borjana Krišto kandidat HDZ-a za Predsjedništvo, između ostaloga poručuje nam; „Prava konstitutivnih naroda po Ustavu i zakonu se moraju poštivati, naravno kao i prava svakog pojedinca „…

Bravo, rodila je njena majka pametnu i zlatnu, ali veoma zaboravnu, drsku i bezobraznu?
Po ugledu na svoga šefa, mentora i akademika svih njihovih istomišljenika i grobara hercegovačkih Hrvata, orguljaša Dragana Čovića u svome kandidatskom startu širi iste laži, kao „lopovi koji trče za lopovima„ o zulumu i zulumčarima u BiH.
Istina je samo jedna i jedina, da su bili agresori na našu državu, na mnoge gradove i područja, ali ponajviše na grad Mostar.
Izvršili su sa svojim bojovnicima zločine i zlodjela, da ih niti UZP iz Haga neće moći zaštiti, niti oprati.
Urbicid i progoni građana grada Mostara, opustošene i uzurpirane firme od Sokola, Aluminija, Hepoka i dr. Kao i brojna materijalna dobra koja su „jamili„ kako je to definisao i njihov „zloćo„ tzv. gospodin Mišić.
Njihov ideološki tvorac i naredbodavac agresije i uzurpacijue, otac nacije, đeneral Franjo Tuđman i lično je izjavio boravkom u firmi Aluminij, da je ova firma od strateškog interesa Republike Hrvatske, te je dobro bilo da se najure svi radnici srpske nacionalnosti bez ikakvog obeštećenja.
Bošnjaci, kao koalicioni partneri, koji su u startu na stadionu Koševo vezali zastave u čvor „ HDZ- SDA „ nisu mogle izdržati u Mostaru, niti 09.maja 1993. godine, kada su ih njihovi susjedi i koalicioni partneri morali spašavati u brojnim logorima ili progonima u treće zemlje, a mnogi od njih su izgubili živote i na linijama smrti tzv. Bulevaru.
Pamćenje je na udaru i mnogo toga se zaboravlja, „babo Alija„ je mogao primiti odlikovanje od ovoga istoga Franje, ali ga njegov sin Bakir ne kani vratiti po preporuci sadašnjeg predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.
Kako glasi latinska „Veritas amare es „ da istina je bolna, ali kako i za koga.
Moja melenkost, kao izabrani vijećnik Gradskog vijeća grada Mostara i njegov Predsjednik, na listi građana „ za jedinstveni Mostar „ godine 1996, ne može nikako zaboraviti ličnu golgotu doživljenu sa strane HDZ-ovih kriminalnih bojovnika i uljeza, jer su to mnogi mediji zapisali, slikali i ovjekovječili, a posebna pažnja i zahvalnost svakako je Feral Tribune iz Splita.

Naša šira javnost mora znati, da sam kao stručnjak došao u Mostar na temelje aluminijskoga kompleksa, velikog zamišljenog djela našeg Emerika Bluma i „ Energoinvest „-a, da sam kao profesor obrazovao generacije stručnjaka elektrotehnike i to njihove djece, da sam bio izabrani vijećnik u dva saziva Gradskoga vijeća i njegov predsjednik, ali sam svoj život trebao završiti u jami bivšeg rudnika uglja u Mostaru ili negdje u jamama okoline Goranaca ( iznad Mostara ) ili ko zna gdje su to planirali ovi zulumćari iz HDZ-a i njihove politike.

Bilo je za njih pitanje: Ko je za njih Željko Komšić, naš bi odgovor bio „Željko je za nas Bosance i Hercegovce jedini spasitelj u Hrvata„ zato mu i podarimo naše glasove.
Zato se i ne može zamisliti neki uticaj ovih njihovih kadrova i njihove prevaziđene ideološke ustaške matrice od Blajburga do današnjih dana, od Franje Tuđmana do Dragana Čovića i njegovih kadrova, pa makar to bila i Borjana Krišto.
Građani ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine trebaju i moraju znati, da im je jedini stameni kamen na braniku domovine u najezdi ovih ustaških snaga, naš Hrvat, patriota, zlatni ljiljan i dostojan kandidat za Predsjedništvo, gospodin Željko Komšić.
Izgubimo li njegovu poziciju u ovoj našoj krovnoj instituciji, izgubili smo i državu i sve naše nade u bolju i ljepšu budućnost dostojnu ljudskoga roda življenja.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s