Mr. sci. Milan Jovičić: Šta nam znači “autogol” Denisa Bećirovića?

Posted: 22. Septembra 2022. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Prvi put zajedno u jednoj TV emisiji večeras u studiju N1 trebali su biti kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka. Došao je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, čiju kandidaturu je podržala ujedinjena opozicija i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, kandidat koalicije Država. Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat ove stranke u izbornoj trci za državno Predsjedništvo odbio je sučeljavanje s Bećirovićem i Hadžikadićem. To je kao razlog za napuštanje emisije naveo Denis Bećirović, već u prvim minutama „/citat sa interneta /.
Nažalost, Denis je istinski svojim ponašanjem i napuštanjem ove emisije zabio autogol, sa kojim se možda može i utakmica izgubiti.
Nije mu to trebalo apsolutno, a svi oni koji ga tapšu po ramenima i odobravaju mu ovaj nezahvalni čin i potez, su naša „balkanska posla”, ne misle mu dobro.
U ovome slučaju svakako je ponajmanje bitan Bakir Izetbegović i njegov izostanak, a bitni su građani- gledaoci ove emisije, TV kuća veoma aktuelna i popularna radi svoga karaktera i profesionalnog odnosa prema svojim gledaocima, izvrsnim kadrovima velikih profesionalaca, uglednog i poštovanog urednika i voditelja emisije PRESSING gospodina Amira Zukića.
Ignorantski odnos prema prisutnom kandidatu, uvaženom profesoru sa Univerziteta u Americi, gospodinu Mirsadu Hadžikadiću i predsjedniku stranke „ Platforma za promjene„ istaknutom patriotu i borcu za naše bolje sutra.

Prema svojim ličnim intelektualnim referensama, siguran sam, mnogo bolje i više dokazani je intelektualac, od tzv. doktora Denisa Bećirovića.
Samo djelimični osvrt na njegovu stručnost, dovoljno nam ukazuje na kvalitete ovoga kandidata, građanina i velikog stručnjaka:
„ Ključne oblasti ekspertize dr. Hadžikadića u kojima ima više od 30 godina radnog iskustva su informacione tehnologije, uključujući akademska i industrijska zaduženja. Nakon što je doktorirao iz oblasti računarske tehnike na Southern Methodist Univerzitetu u SAD, gdje je boravio kao Fullbright stipendista, 1987. dr. Hadžikadić pridružio se Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti, SAD. Njegovo istraživanje obuhvata oblasti analitike, kognitivnih nauka, medicinske informatike i kompleksnih adaptivnih sistema.
Autor je preko pedeset naučnih radova u međunarodnim i američkim časopisima, konferencijama i simpozijima. Objavio je tri knjige, organizirao mnoge međunarodne konferencije i glavni je urednik za naučni časopis iz oblasti politike i kompleksnih sistema. Dr. Hadžikadić je vodio timove ili bio dio istraživačkih timova koji su projektovali modele i simulacije ekonomskih, zdravstvenih, bioloških, finansijskih, političkih i društvenih problema.” / citat iz biografije /.
Zašto se ne suočiti direktno sa ovakvim kandidatom, da građani i potencijalni vaši birači, neposredno čuju veoma pametne informacije, stavove, preporuke i pouke?
Zar nam je nužan i potreban Bakirov demagoški pamflet i dosadne tirade koje slušamo skoro 30 godina, njegova lažna obećanja o “zlatnim kašikama“ ili o povećanjima plata i penzija, a sa svojom strankom i njenim kadrovima doveo nas je, sigurni smo penzionere do kontejnera za smeće a radničku klasu bez firmi, otpuštenih radnika i svake porodične egzistencije ?
Isto tako, “druže“ Denise tebi koji si uživao znatnu podršku građana ove nam jedine domovine, doveo si nas u veliku zabludu sa tvojim ovakvim neposrednim ponašanjem.
Normalno je da se pitamo zar je ovakav odnos i stav tebi ovom prilikom i ovome trenutku bio potreban?
Uvredio si i TV kuću N1 i njenog zaista uvaženog profesionalnog novinara Amira Zukića, uvredio si i Prof.dr. Mirsada Hadžikadića i brojne njegove saradnike i članove, od kojih mnogi, budi siguran, imaju i daleko bolje referense od tebe u svakome domenu djelovanja i polju nauke.
U krajnjoj liniji uvredio si i sve nas, gledaoce i mnoge građane, koji su kanili i tebi dati svoj glas, koji je sada postao i upitan.

Moja lična sjećanja datiraju na SDP, stranku kojoj pripadaš iz prošlog vremena i slogana u vremenu premijera vlade Federacije, Nermina Nikšića, sa sloganom “ za čovjeka i državu “ ali je ipak sa Mijom Brajkovićem zajedno istjerao i sve radnike srpske nacionalnosti, bez i jedne dionice.
Kao bivši član SKJ i parlematarac i Republički i Savezni u Beogradu, veoma mi je znano da ste kao stranka “ jamili “ ( po definiciji zloglasnog mostarskog Mišića ) svu logistiku SKJ i tako se oholo ponašate.
Istina je, da si ti ipak mlađani kadar, pa se možda svega toga ne sjećaš, ali bi trebao znati i poštovati i takve kadrove kao što je Mirsad Hadžikadić, kao i građane ove nam jedine domovine koji su istinski patrioti i vole i brane svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s