Mr. sci. Milan Jovičić: U oktobru budimo precizni kao švajcarski sat!

Posted: 20. Septembra 2022. in Intervjui

Piše: Mr.Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Evo me, vratio sam se iz prekrasne Švajcarske zemlje.
Razlozi odlaska i boravka u ovoj civilizovanoj, demokratskoj i visoko socijalnoj državi, višestrane potrebe i prilika. Prije svega, veoma sam se poželio mojih dragih unuka, Tijane, Denisa i Olivera, rođenih u nekadašnjem lijepom gradu Mostaru, a danas su samo naši turisti.
Dušmanska nakana i agresija nacionalističke – ustaške armade sa zapada, u ovome gradu izvršila je silni urbicid i progon nehrvata, pored brojnih ubistava i leševa na koridoru smrti ulici Bulevara, koja i dijeli Mostar na hrvatski i bošnjački dio grada.
Tako je godinama, do današnjih dana, ovaj konstitutivni, autentični i zvanični prestavnik svih Hrvata, u stranci HDZ-a i HNS-a, „ ugnjetavan u zulumu njegovih komšija „ prema njihovoj lažnoj Gebelsovoj doktrini, upravo se i pobrinuo za svoje komšije Bošnjake i smjestio ih je u brojne logore radi „ zaštite „.
Uzurpirao je brojna gradska materijalna dobra i brojne radnike, nehrvate, ostavio je bez egzistencije i njihovih fabrika, od Sokola, Aluminija, Hepoka i brojnih drugih, poput gradskog stadiona, bazena za plivače, doma kulture, te rukovodstva drugih javnih ijnstitucija u gradu i široj regiji.
Isto tako, poželio sam se malo i duševno odmoriti i nadahnuti ljepotama i prisjećanjima moje lijepe ni drage Bosne, za koju smo mi Bosanci uvijek isticali njene ljepote, zelene livade i doline, šume, čiste rijeke i jezera, poput neke male Švajcerske.
Upravo su je te prirodne ljepote i uvštavale i poredile sa prelijepom Švicom u svakome pogledu.
Htio sam se za trenutak, u ovome predizbornom periodu osloboditi i kontaminiranog smrada od našeg parlamentarnog političkog smetljišta, kako ga je već definisao i gospodin Šmit, visoki predstavnik OHR-a.
Oslobodio sam se i od dosadnih i nakaradnih politikantskih besjeda u TV emisijama i drugim domaćim medijima, od brojnih nedoličnih kandidata na ponuđenim listama za sve nivoje domaće vlasti.
Posebno sam za ove trenutke bio udaljen od silne nacionalističke retorike stranačkih nacionalističkih čelnika i njihove lažne demagogije, rušilačkih aktivnosti i svakodnevnih gnusnih i zločesti izjava, za našu jedinu domovinu i njene vrijednosti, kao i njihove nakane u nastaku realizacije stvaranja njihovih genocidnih tvorevina RS-a i HB, po nedovršenim ratnim scenarijima njihovog Vožda Slobodana i Poglavnika Franje.

Zato i nisu svjesni, šta ih očekuje u skoroj budućnosti, u vatri, dimu i pepelu da izgube sve svoje nakaradne ideje i pogubne nakane , još iz doba njihovih fašisoidnih uzora Ante Pavelića i Draže Mihajlovića, ali im tada ni Vučko sa vučićima, niti Zoran sa HDZ-ovcima neće moći pomoći.
Međutim, velika su očekivanja i u ovome narednom oktobarskom ciklusu, da se uz Božiju i Allahovu pomoć, a ponajviše uz sopstveni građanski glas, stane konačno svim našim nacionalistima i rušiteljima, u njihov kraj i smještaj gdje bi trebali i biti, po činjenom kriminalu, lopovlucima i nacionalističkim željama.
Zato bih ovom prilikom i ponovio mnoga ranija upozorenja i molbe građanima i narodima, ove nam naše jedine domovine Bosne i Hercegovine:
Kao stari iskusni građanin, visoki intelektualac, graditelj brojnih industrijskih objekata u Jugi, kao parlametarac Republike BiH u Sarajevu i Saveznoj Skupštini u Beogradu, kao vijećnik Gradskog vijeća Mostara i njegov predsjednik, kao profesor koji je obrazovao generacije stručnjaka tehničkih nauka,a ponajviše iskreni i vjerni patriota naših Bosansko-hercegovačkih vrijednosti.

Birajmo državu, upravo po profilu lijepe Švicarske, civilizovanu, demokratsku i socijalnu.

Ne stvarajmo kupleraj od našeg Predsjedništva, dobro razmislimo i dajmo glasove patriotima i dokazanim našim aktivistima za jedinu nam domovinu BiH, kako bi ostranili i sve nacionalističke uljeze, ulizice i papke.
Svi mi, koji budemo glasali nemojmo mislili, da su ove „ darodaljke i čuvarke hemeroida Milorada i Dragana „ i Željka i Borjana nešto bolje od njih, naprotiv bile bi još gore i crnje.

Poštovani moji sugrađani, znajte da bez Željka i Denisa, u našem Predsjedništvu, nema niti svijetlije budućnosti i boljih nadanja za nas i našu djecu, koje će mo obrazovati i dalje slati na svjetsko tržište pameti i znanja.
Nedajmo svoje glasove i mnogim kandidatima, koji su u dosadašnjim bilo izvršnim ili zakonodavnim parlamentarnim foteljama, samo brinuli o svojoj „ guzici „ zanemarujući građane i posebno radnike i penzionere.

Nemojte biti luckasti, da vas obmanjuju perfidni vladajući akteri, poput Fadila Novalića, Nermina Nikšića, Nermina Džindića, Jelke Miličević i brojnih drugih aktera u Federaciji, ako već ne možemo svi uticati na izbore u RS-u.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s