Mr. sci. Milan Jovičić: “Kojem kandidatu za člana Predsjedništva ćete dati svoj glas”?, pitanje je portala Klix.ba

Posted: 7. Septembra 2022. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Evo vam jedinog ispravnog odgovora iz „ poluustaškog „ grada Mostara i zapadne Hercegovine.
Javnost naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, treba i mora istinito u cjelosti dobro biti informiswana, da bi zaista jedino moguće pozitivno djelovala u periodu izbora, kada su u pitanju kandidati za naše predsjedništvo.
Kao rođeni Sarajlija, dugogodišnji građanin grada Mostara, koji je došao u ovaj grad godine 1970 kao stručnjak na temelje izgradnje velikog aluminijskog kompleksa, prema zamisli i ideji neprevazićenog Emerika Bluma i svjetskog giganta „ Energoinvest“a iz Sarajeva.
Gradio sam Aluminij u lijepa vremena, ali je došlo vrijeme nacionalista i njegovoga ubitačnog djelovanja, kada se taj isti Aluminij uzurpira, planetarni kriminar i pljačka lopova je na djelu i od slavljenog „ hercegovačkog diva „ došao je patuljak na koljenima, kada mu je već uslijedio propast sa dugovima i gubicima preko pola milijarde maraka.
Kao njegov srtručnjak i graditelj, kao bivši parlamentarac do Saveznog nivoa iz Beograda, kao profesor generacija stručnjaka elektrotehnike i sa drugim brojnim vrlinama, ali i kao radnik srpske nacionalnosti tj. Bosanski Srbin, od strane agresora ustaških korijena sa HDZ-om i njegovim čimbenicima, bio sam planiran završiti iz „ gepeka „ jednoga mercedesa, u jami mostarskog rudnika uglja ili u nekoj u Goranjcima, nažalost i kao izabrani vijećnik Gradskoga vijeća, sa zapadne strane Mostara.
Bilo i prođlo, sjećanja su vječna, istina je jedna i jedina zahvaljujući i uglednom Splitskom „ Feralu „, ništa se ne prašta i sve mora izaći na vidjelo, kao i za brojne generacije njihove djece koje sam mobrazovao na njbolji stručni, pedagoški i roditeljski način.
Činjenica je da nada nikada ili posljednja umire, mnogi su naši umni i sposobni kadrovi otišli u druge zemlje, jer je ova naša jedina domovina Bosna i Hercegovina postala i dalje taoc zuluma i zulumćara, nacionalističkih korijena.
Zato, u ovim trenutcima i postavljamo pitanja, da li će sa listopadskim padom lišća, odlepršati i ta naša u suštini nacionalistička vlast, koja nije uspjela stvoriti i određenu pravnu državu, tako nam buja nacionalizam sa kriminalom i korupcijom, a „ papci „ i „ ulizice „ kroje nam našu sudbinu ?
Zato,za men kao iskusnog i umnog visokog intelektualca, graditelja velikih brojnih industrijskih objekata u zemlji bivše Juge, profesora i uspješnog aktivistu, svjetskog čovjeka i poliglotu, ne može biti nikakve dileme za koga glasati.
NARODE- GLASAČI, GLAS ZA DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU…

…ILI ZA KUPLERAJ U BOSNI I HERCEGOVINI. ?.

Ako se želimo nadati boljoj budućnosti, imperativno je nužno eleminisati sve naše nacionaliste, veoma dobro znane i „ vrapcima „ na našim krovovima.

Od kandidata za predsjedništvo, jedina solucija je za Denisa Bećirovića i Željka Komšića, iako bi im dobro došao i Vojin Mijatović na čiji izbor mi ne možemo uticati, ali je i velika iluzija da on uspije kod moćne nacionalističke veliko srpske propagande u RS-u ‘.
Međutim, mora šira javnost znati, da bez ovoga dvojca zajednički u predsjedništvu, isto tako nema selameta za Bosnu i Hercegovinu, ukoliko se desi da „ kuplerajke „dobiju prolaz u naše predsajedništvo ?
„ Veritas amare est „ latinska je stara izreka, ISTINA JE BOLNA , ali je upravo sve ovako, poštovani građani, kako vam to napisah.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s