Mr. sci. Milan Jovičić: DOSTA NAM JE ZULUMA I ZULUMĆARA !

Posted: 4. Septembra 2022. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Govorimo i pišimo na našem lijepom i razumljivom Bosanskom jeziku, kako bi sve nazvali pravim imenom.
Upravo je i pravo vrijeme, ulazeći u mjesec LISTOPAD, kada sve nepotrebno, suvišno i loše opada, čistimo i mi sve naše zagađivače, u državi i na vlasti, kako bi uljepšali našu budućnost i dostojanstven suživot.
Hoćemo li se baviti politikom, znajući da je ona kurva , da li želimo istinsku i pravu civilizovanu građansku državu ili će mo stvarati kupleraj, polazeći prije svega od čela ove države, odnosno Predsjedništva?
Ko odlučuje o ovome, poštovani i dragi građani, prijatelji, komšije i susjedi, valjda MI !
Shvatimo da nam „Građanska država” ne zahtjeva od Bošnjaka, Hrvata, Srbina, Roma, Jevreja ili drugog građanina Bosne i Hercegovine, da se odrekne svog etničkog ili vjerskog identiteta, već nudi istinsku ravnopravnost, uvažavanje i poštovanje i drugog i drugačijeg.
Nismo, niti ćemo zaboraviti fašizam i njegove grozote, ali je istina da kod nas buja nacionalizam, koji ubija i zločest je za naše podneblje i suživot zajednički, gori je od svakoga vida toga preživjelog fašizma ?
Država savremenog tipa, kakvu želimo Bosnu i Hercegovinu izgrađena je na temeljima hrabrosti i poštenja dvije antifašističke generacije, one iz Narodnooslobodilačkog pokreta, a druga sa Armijom Bosne i Hercegovine, te svih njenih patriota .
Nastavljajući tu tradiciju, samo uz hrabrost i poštenje možemo nastaviti graditi institucije države Bosne i Hercegovine i ostati na njenom istorijskom i jedinom ispravnom putu.
Ne zaboravimo, sve presude Evropskog suda za ljudska prava daju nam puno pravo da se nastavimo boriti za građansku državu na principu jedan čovjek – jedan glas. Niko u državi Bosni i Hercegovini neće biti manje Bošnjak, Hrvat, Srbin, Jevrej ili Rom ukoliko odbacimo prevaziđeni koncept konstitutivnosti naroda, koji je pred svim sudovima, evropskim i svjetskim institucijama prokazan kao glavni kočničar napretka države Bosne i Hercegovine
Međutim, napustimo “ Vođu “ od Domanovića, ma koliko bio slijepac, istaknimo jedinu našu istinu, jeste bolna, ali kako za koga, da su nam sve ove godine od Dejtona do danas nametnule zulum nacionalisti u vlasti iz HDZ-a i SNSD-a, sa Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom i njihovim kadrovima na svim nivoima institucionalne vlasti, a koalicioni njihov partner SDA i njeni “Hrvati islamske vjeroispovjesti “( kako ih je prekrstio Franjo Tuđman ) davali su im svoju “ ulizničku “ potporu?
Česti i tajanstveni kafanski razgovori i dogovori čelnika ove ubojite trojke; Čovića, Dodika i Izetbegovića, redovno su rezultirali nekim neprihvatljivim riješenjima, nesporazumima ili trajnim međusobnim optužbama i prepucavanjima.

Najbolji primjer ovakvih tvrdnji može da nam posluži grad Mostar, nedostatak godinama Gradskog vijeća, criminal, uzurpacija i planetarne pljačke u Aluminiju i drugim materijalnim državnim i građanskim dobrima ( već i vrapcima na granama znana problematika ), sve u udruženom zločinačkom privrednom i političkom djelovanju.
Dotle su ova dva “ blizanca razbijača “ Dragan Čović i Milorad Dodik, permanentno i javno isticali svoje želje i postupke razbijanja i rušenja sistema ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine, u

čemu je drvosječa, svinjogojac i guslar Milorad iz Laktaša odlazio još dalje, sa svojim neprijateljskim postupcima i namjerama.
Upravo je interesantno i perfidno, za našu kurvansku politiku, šta znači značenje prijedloga da umjesto njihove kanditature u Predsjedništvo, sada ističu svoje podaničke “ darodaljke “ sa sličnim nastupima i razmišljanjima, kao i njihovi mentori, koji ih predlažu kao candidate?
Mi, građani i glasači ove naše lijepe Bosne i Hercegovine, trebamo dobro da razmislimo kako i za koga glasati, sa pitanjem mza razmišljanje; da li želimo istinsku državu ili želimo kupleraj u zgradi Predsjedništva i ovoj državi ?

Da li nam je nužna “ magareća pamet “ nisam siguran, ali hrabrost i vrijednost ove životinje, dobro nam je uvijek došla?
U svakome slučaju, obraćajući se našim poštenim, hrabrim i razumnim građanima, koji izlaze na biračka mjesta, a trebaju svi sposobni da izađu, da dobro otvore oči, kada su u pitanju nacionalisti i kandidati sa lista HDZ-a i SNSD-a, a posebno kandidata za Predsjedništvo BiH.
Istovremeno,kao stari iskusni građanin, stručnjak i graditelj šest velikih industrijskih objekata u Jugi, bivpi parlamentarac BiH u Sarajevu i Saveznom parlamentu u Beogradu, kao vijećnik i Predsjednik Gradskoga vijeća u proteklom mandate 2000/ 04, kao professor generacija elektro stručnjaka i kao istinski patriota ove nam Bosne i Hercegovine, upućujem vas dobronamjerno, poštovani sugrađani, na realnost i potrebu razmišljanja u odabiru i davanju svoga glasa, ali nikako, što bi narod govorio ni za živu glavu, kandidatima nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s