Mr.sci. Milan Jovičić: Parlamentarno političko smeće

Posted: 30. Avgusta 2022. in Intervjui

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Poštovani građani, ove nam jedine sumorne i opljačkane domovine Bosne i Hercegovine, da li mislite svojim mozgom ili ste se izgubili i uljuljkali u ovome našem političkom smeću, kako nas je istinski i lijepo definisao i smjestio i visoki prestavnik, gospodin Šmit.
Zar ovo nije naša zajednička velika sramota, da naši prestavnici u Parlamentima, koje smo i sami birali nisu u stanju i mogućnosti, osjećajno i humano u ovakvoj nastaloj teškoj situaciji, za mnoge kategorije građana, iznađu pozitivno i prihvatljivo riješenje, ukidanja akciza i smanjenjem PDV, bar na osnovne životne namjernice.
Sramotno je i veoma gnusno, gledati ih, slušati njihove besjede i šuplje priče, a znali su svojim ličnim interesima podrediti i cio svoj parlamentarni staž u neradu i uvećanim primanjima.
Pitamo li se, zar zaista jedna obična „ pišulja „ i neprimjerni papak iz srpskoga nacionalističkoga roda sa nacionalističkim porivima, Dušanka Majkić, koja na skandalozan način uzima penziju i ponovo se vraća u ove fotelje, može sa svojim nakaradnim i neljudskim amandmanom da onemogući ostale parlamentarce da dođu do prihvatljivoga riješenja.
Istina je, da ista po našoj nacionalističkoj sudbini i ideologiji, pronađe podršku i u delegatima iz iste nacionalističke stranke HDZ-a, kako bi ovaj „ je,,ni „ i sadistički amandman bio usvojen.
Bez dileme, na veliku sramotu i svih parlamentaraca, koji su se našli na ovome zasjedanju, da ovakva odluka prođe.
Isto tako, na sramotu i naših svih građana, koji se nisu našli ispred zgrade ovoga parlamenta i istovremeno, najurili sve ove, redom naše izabrane parlamentarce, sa noge na nogu, kako im nikada više nebi bio poželjan ovaj naš ili državni, lagani novac.
Kao bivši parlamentarac Republičke skupštine, iste ove na Marijinom dvoru, kao Savezne skupštine u Beogradu, u lijepom i ljudskom Titovom vaktu, ovako nešto je bilo iluzorno i nezamislivo, van svake pameti, ali smo imali jednog i jedinog sposobnog Predsjednika države, poštovanog u svijetu.

Nažalost, naše troglavo predsjedništvo, sa silnim i velikim nacionalističkim pojedincem, koji se ufurao u Titovu veličinu, sa njegovom prikrivenom „ crvenom knjižicom „ kao veliki i izuzetni glodar i razbijač cjelovitog državnog sistema, guslar Milorad Dodik sa svojim „ bratom blizancem „ i razaračem Draganom Čovićem i njeihovim kadrovima u istrom parlamentu, mogu da guslaju i orgijaju, po njihovim melodijama.
Svi zajedno, oni su nam ti dušmani, razarači i razbijači i sistema vlasti i države Bosne i Hercegovine, jer su stvorili po sospstvenoj ideološkoj matrici, svoje genocidne i urbicidne tvorevine, Republiku srpsku i Herceg Bosnu.

Imali su i svoje mentore i sulude tvorce nacionalističkog agresorskog „ veliko srpsko-hrvatskoga sveta „ sa Miloševićem i Tuđmanom, kao i njihovim sljedbenicima, Karadžićem i Bobanom, do ovdašnjih guslara i orguljaša, Milorada Dodika i Dragana Čovića, sa njihovim brojnim papcima i ulizicama u vlasti.
Istina je, u vlasti i njihovim zločestim ponašanjima, u lopovlucima i kriminalnim radnjama, imali su i veoma sadržajnu i javnu podršku i svojih Bošnjaka, ili kako ih je prozvao u svoje vrijeme „ otac nacije i lijepe njihove „ Franjo Tuđman, sa tzv „ Hrvatima islamske vjeroispovjesti „ .

Ne može se reći da im nisu bili odana podrška u mnogim domenima i sadržajima, od izdaje i predaje grada Mostara, uzurpacije i kriminalne planetarne pljačke Aluminija, od interesa Republike Hrvatske, opet po ocjenama i izjavama, lijevog i zapadnog agresora na našu domovinu Franje Tuđmana i njegove oružane armade.
Svakako, da i lično nije bez razloga i odlikovao „ njihovog babu Aliju „, iako sada njihov sadašnji vladar Zoran Milanović, traži od Bakira da povrati to „ babino odlikovanje „ , jer isti navodno sada koči izborni proces po njihovim željama.
Ali, u ovome velikom kriminalnom lancu, naših sudionika nacionalističkih želja i poriva, svakako je najmarkantniji srpski drvosječa, guslar , ovčar i svinjogojac iz Laktaša, Milorad Dodik, koji intezivno sa „ blizancem razaračem „“ rovari i cijepa jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu, sa željom da uspješno ostvari nedosanjani san i želje svojih mentora Slobodana i Radovana, kao i najnovijeg Beogradskog Vučka, u stvaranju „ velikogt srpskoga sveta „.

Tako on lično i njegov „ blizanac Dragan „ imaju dovoljno „ papaka „ u kadrovskim parlamentarnim strukturama i vlasti, da mogu remetiti cijeli sistem vlasti u svakome slučaju, pa i u slučaju akciza i PDV-a, kao i normalnog i ubrzanog puta naše države u Evropu i NATO.
Zato je važna i poruka građanima, da je krajnje vrijeme da se misli i ponašamo građanski, da naše nacionaliste otpremimo u sigurne kazamate, gdje im je i mjesto.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s