Mr. sci. Milan Jovičić: Udružena planetarna nacionalistička pljačka – šta je sa Aluminijem?

Posted: 13. Avgusta 2022. in Intervjui

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !
Respiratori su bili „ macin kašalj „ narode naš Bosansko- hercegovački, sa milionskim vrijednostima.
Kafda se prisjetimo planetarne pljačke od cca pola milijarde maraka, tada nam tek prisjedaju naša prisjećanja, na ovu našu uspješnu vladu Federacije sa Fadilom Novalićem i njegovim ministrom Nerminom Džindićem.
Zašto ovo sada, upravo i pišem, javnost naša neupućena neće znati niti vjerovati, ali me je potsjetio ambasador Izraela, gospodin G. Noah Gal Gendle, koji upravo veliča naše nacionaliste i razbijače, lijepe nam ponosne i prkosne domovine Bosne i Hercegovine?
Istina je, da su “ blizanci razbijači “ naši nacionalisti i dušmani, Milorad Dodik i Dragan Čović nedavno, boraveći u posjeti Izraelu i posjeti muzeju holokausta Yaš Vašimu, veoma “ potresno “ plakali na zidu plača, sa ostavljenim porukama njihovih želja, da im genocidne tvorevine, RS i HB uskoro postanu i državice.
Šta su još pričali i obećavali Jevrejima i Izraelskim vlastodršcima, nije nam poznato, ali sui h veoma nadahnuli u pripremi i njihovoj brizi za našim izbornim zakonom kod nas ?
Kako to lijepo i konkretno, u svome pismu ambasadoru Izraela, gospodinu ,Noah Gal Gendie, napisa ugledna gospođa Mragit Tomik Levy: “ stavili ste se na jednu stranu u predizborno vreme, što nikako nije dobro. Stavili ste se na stranu aveti mraka, što je užasno, zastrašujuce. Ako nemate potpune informacije onda je mudro ne mešati se. Ako imate a opet se mešate onda ste saucesnik i Vi licno i onaj ko je pisao taj sramotni Memorandum, u pokušaju da se BiH vrati u srednji vek. G. Noah Gal Gendle, Vi ste zauzeli stranu HDZ-a i njenog pravomocno osuđivanog šefa Dragana Čovića (za kriminal, korupciju, zloupotrebu položaja…). HDZ i Dragan Čović su nastavljaci ideologije NDH, oni negiraju ratne zlocine, slave ustaške ideologe… Ako ne znate ko je to, objasnicu Vam. NDH je fašisticka tvorevina u kojoj su postojali koncentracioni logori i u kojima je stradalo više desetina hiljada Jevreja… JASENOVAC, ĐAKOVO, STARA GRADIŠKA, LEPOGLAVA… Bilo bi dobro da stavite kipa na glavu i pažljivo obiđete Yad Vašem. Puno ćete toga nauciti o NDH a i o baštinicima njegove ideologije na ciju stranu ste se svrstali.” / završen citat /.
Dakle, vratimo se na našu realnost i aktuelno stanje u vezi Aluminija.
Našoj javnosti je bilo dobro znano, da je firma Aluminij, u vrijeme agresije hrvatskih snaga prema Tuđmanovoj ideološkoj doktrini, kao neposredni interes države Hrvatske isti uzurpiran, da se i dan danas nalazi pod upravom i nadležnostima nacionalističke stranke HDZ-a i njenoga čelnika Dragana Čovića .
Mrđutim, uz višegodišnju koalicionu mafijašku saradnju i podršku od kadrova Bošnjaka, u svim vladama Federacije, od Dejtona do današnjih dana, ova planetarna pljačka i uzurpacija su legalizovani i pod pljačkaškim “ veom “ firma je lažno poslovala go “ gigantskih visina “ prema Gebelsovoj odnosno Brajkovićkoj informativnoj, lažnoj propagandi.
Neminovno je došlo vrijeme urušavanja ovoga “ lažnog giganta “ od silnih kriminalnih radnji i pljačke, sa Mijom Brajkovićem, Ivom Bradvicom, Vladom Božićem, Mladenom Galićem i inim njihovim kadrovima.
Firma je poput “ hercegovačkog patuljka “ pal ana koljena, gubici og pola milijarde su ostali nepokriveni, ali se mešetarenje sa infrastrukturom i preostalim materijalnim vrijednostima Aluminija i dalje nastavilo manipulisati, bez stečaja i cjelovite analize ovoga planetarnog pljačkaškog pohoda kadrova HDZ-a i Bošnjaka, kadrova SDA, sa Fadilom Novalićem i njegovim ministrom NerminomDžindićem i ostalim ministrima u vladi.
Upravo se ovih dana, uz slavopojke i brigu države Izraela i njegovih ambasadora, kada su hrvatski interesi, odnosno HDZ,a i Dragaba Čovića, za riješenjem izbornog zakona po njihovoj volji i zahtjevima, istakao u vrh interes i Jecrejske zajednice u ovoj firmi Aluminija u Mostaru.
Naime, uveliko se već u Mostaru priča, o gospodarenju Jevreja sa nekim gospodinom Grossm i njegovim saradnicima i tobožnjom proizvodnjom u firmi, sve pod nadzorom i saglasnost ovoga “ putnika namjernika “ na zidu plača, odnsono Dragana Čovića i njegovog nacionalističkoga HDZ-a.
Šta je ave istinito od svega ovoga,to ponajbolje trebaju da znaju neprikosloveni kadrovi Bakira Izetbegovića, njegov premijer Fadil Novalić, minister Nermin Džindić i cijela vlada Federacije.
Uglavnom, pljačka je udruženog planetarnog obima i karaktera, a kada će proraditi pravna država i njeno tužilaštvo i sudstvo, na ovome našem jadnom i čemernom “ evropskom putu “ ne znaju ni jastrebovi koji lete iznad izvora Bune na Tekiji u Blagaju, kraj Mostara.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s