Mr. sci. Milan Jovičić: Bez njih nema Bosne i Hercegovine

Posted: 13. Avgusta 2022. in Intervjui

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !
Da, moji dragi i poštovani Bosanci i Hercegovci, Mostarci i Sarajlije i šira naša javnost, sa našom dijasporom, trebate znati da bez patriota i aktivnih boraca, kao i zlatnih ljiljana, nema nam niti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.
Umni, pametni i radni, veoma aktivni, doktor Denis Bećirević, kao i već dokazani naš stameni Željko Komšić, istinski su i pouzdani kamen stameni na braniku ove nam naše napaćene i sa svih strana napadnute domovine.
Upravo, kako nam se približava i sudbonosni dan „ D „za svoj dragocjeni glas na izbornome listiću, sa velikim olakšanjem i pouzdanom dobronamjernom preporukom, šaljem vam moji dragi sugrađani , ovu zlata vrijednu poruku i preporuku.
Kao rođeni Sarajlija, a danas građanin grada Mostara, stručnjak i veliki graditelj mnogih industrijskih objekata, visoki intelektualac i bivši Republički i Savezni parlamentarac, sa veoma bogatim životnim, radnim i društveno političkim iskustvom, kao živi svjedok mnogih prethodnih događanja,pouzdano i sa najboljom patriotskom namjerom, mogu vam ovo napisati.
Bez života i saznanja iz ovoga, nekada lijepoga i atraktivnoga grada Mostara, sa događanjima i osjećanjima velike ugroženosti od dominacije, diskriminacije i majorizacije, naših susjeda posebno HDZ-ovaca, sa događanjima od 09.maja 1993 godine, do današnjih dana, teško je široj našoj javnosti shvatiti i prihvatiti ovu njihovu „ tuđmanovsku „ ideološku matricu.
Od vremena planetarnog kriminalca Mije Brajkovića i slučaja sa padom na koljena „ hercegovačkog diva „ Aluminija, gubitaša od pola milijarde maraka, do progona radnika nehrvata, te uzurpacije i vladavine HDZ-ovaca sa Draganom Čovićem i inim njihovim kadrovima.
Bila je to permanentna slavopojka sa istim notama, informativnog Gebelsovog nasljedstva, sa kojom je naša javno0st bila redovito obmanuta i silovana.
Isti scenarij i sadržaj demagoških floskula i laži od astrane HDZ-ovaca, u kontinuitetu i danas se permanentno nastavlja o njihovoj ugroženosti, diskriminaciji i sličnim notornim lažima.
Sve je po principu lopova koji trči ili bježi, sa uzvicima „ držite lopova „ a i sami su lopovi.
Svakako, uzimajući u obzir i činjenicu, da se ovome „ bratu rušilačkom blizancu „ iz HDZ-a Draganu Čoviću, pridružio i drugi blizanac, guslar iz Lkataša, te da zajednički ganjaju interese svojih genocidnih tvorevina, kako bi što prije urušili našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.
Kako sa ovim nakaradnim i nametnutim izbornim sistemom, koji urušava i ljudska prava građana, nismo u mogućnosti djelovati i uticati na pravedne izbore na cijeloj teritoriji ove nam države, možemo bar uticati na izbor naših kandidata u Federaciji i članovima Predsjedniptva države.
U svakom slučaju, moramo znati i prihvatiti riješenje, da se ne dozvole dva člana Predsjedništva iz ekstremnih ortodoksnih nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a , koji bi na osnovu već viđenog i doživljenog iskustva jednoga od njih, sa zlobnim pokušajima, zajednički trenutno urušili državu i njen sistem vlasti.
Zato, ako ne možemo muticati u izboru kandidata iz RS-a za člana Predsjedništva, to možemo uticati na izbor kandidata iz Federacije.
Ne smijemo dozvoliti nikako, da se izabere kandidat iz redova nacionalističke stranke HDZ-a ma ko to bio.
Sve dok naši susjedi Hrvati ne shvate i sami se ne izbore, u čemu bi ih podržali i mnogi drugi građani ove nam domovine, da ih nesmiju stalno prestavljati HDZ-ovci u sistemu vlasti, ovakvo stanje se mora održavati.
Mogu to oni činiti u njihovoj „ lijepoj „ kako im je otac Franjo ostavio, ali u našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, nacionalistima<mjesta ne smije biti.
Zato nam je nužan i potreban naš Željko Komšić, do pojave nekoga drugoga građanina hrvatske nacionalnosti, ali patriotskih odrednica prema ovoj našoj sospstvenoj domovini.

Vjerujući dolasku vremena, kada to naši susjedi trebaju i moraju da shvate, da se sami oslobode asvojih nacionalista i da ustroje primjerenu zajednicu istinskih „ evropskih vrijednosti „ a ne ovu sadašnju i lažnu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s