Mr. sci. Milan Jovičić: Urbi et orbi

Posted: 11. Jula 2022. in Intervjui

Mostar: Oskrnavljeno pravoslavno groblje u naselju Vihovići !
Pravoslavno groblje u mostarskom naselju Vihovići noćas je oskrnavljeno tako što su na zidu oko groblja i ulaznoj kapiji ispisane jezive prijeteće poruke i ustaški simboli , pišu mnogi portali.

Piše ; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !


Jezive su ispisane Ustaške poruke sa U, pored, te natpisom ;
 ”Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina”, pored koje stoji potpis Hrvatska Republika Herceg Bosna.
Dakle, istina je prava da i mrtvi u ovome gradu „ slučaja „ Mostaru, nemaju svoga smiraja.
U kontinuitetu se devastira prepoznatljivi Partizanski spomenik, što je i nedavno tako grubo i gnusno pričinjeno, jer reći da je to vandalski čin sramotno je bez pravoga imena i prezimena.
Evo, ovom prilikom se devastira i pravoslavno groblje u Vihovićima miznad Mostara, sa jasnim i prepoznatljivim porukama njihovih izvršilaca.
Ko su oni i zašto to čine, može nam odgovoriti samo citati iz njihove matrične ideologije iz Ustaških vremena i njihovih izvora.
Svakako je u pitanju njihova, hrvatska nacionalističko ustaška mladež HDZ-a, na ovim prostorima .
Dok nam njihovi poglavnici i doglavnici u kontinuitetu govore o njihovom „ evropskom putu „, lansiraju laži i obmane o njihovoj ugroženosti u ovoj našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, dotle njihovi aktivisti i izvršioci čine zlodjela, ove i sl. Manifestacije, napade, decastacije, unose strah kod Srba i Bošnjaka, mrze , majoriziraju i provode diskriminirajuću politiku u svakom segmentu društva i na svakome koraku i Mostara i regije Hercegovine, upravo gdje su u većini vlasti HDZ-a i njegovih kadrova ?
Dakle, sve nam činjenice govore da su njihove „ ustaške klice „ rasijane u ovome gradu i regiji i da poput epidemije, u duhu zlokobnog nasljedstva i vremena od Blajburga do današnjih dana, se razvijaju i metastaziraju.
Bez adekvatne vlasti i pravnoga sistema, koriste plodno tlo, lansirajući svakodnebno demagoške floskule i parole i međunarodnoj zajednici i domaćoj javnosti, kako bi i oni oživotvorili svoju genocidnu tvorevinu, kako to čine i njihovi koalicioni partneri sa „ bratom blizancem „ zajedničkim rasturačima naše zajedničke domovine.
Jedna je i jedina, jedinstvena i prepoznatljiva ideološka matrica nacionalističkih nakana, te veoma prepoznatljivih izvršioca u jednom dužem vremenskom periodu.
Ono što nisu uspjeli i mogli dokrajčiti u periodu dvostruke agresije na našu državu i njene građane, sada to čine u „ miru „ postdejtonskog perioda, koristeći upravo nedostatak pravnoga sistema i djelovanja pravne države sa jasnim i učinkovitim zakonima ponašanja.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s