Mr. sci. Milan Jovičić: Hrvatske laži za Goebelsovu istinu!

Posted: 1. Juna 2022. in Intervjui

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, bosanac !

Poštovani prijatelji moji, građani lijepe nam domovine Bosne i Hercegovine, čovječe i ljudine svoga roda i poroda, pitam vas da li hoćete birati svoje konstitutivne prestavnike, autentične i legitimne, veliko srpsko hrvatske nacionaliste , ustaše i četnike.

Svoje akademike iz njihovih SANU i HANU , lažnih i nacionalističkih i profašističkih nakana, kroz ubitačne i agresorske načrtanijske memuranduma i scenarija, kao njihovi akademici, u cilju stvaranja velike Srbije i druge NDH-azije, ne samo agresijom koju ste nagovještavali svojim patološkim vođama, već i svojim izabranim prestavnicima, legitimnim  i konstitutivnim, poput Dragana Čovića ili Milorada Dodika i inih njihovih „ papaka „ istomišljenika.

U temeljima tih njihovih ispisanih scenarija i memoranduma, lažnih podataka, ustrojene su nakane genocidnih radnji što su i dokazali njihovi agresorski patolođki idoli od Karađorđeva do Mostara i Laktaša, sve do današnjih dana

Ipak je to lijepo i istinski iskazao i velikosrpski akademik Dobrica Ćosić.

Da, svakako je laž i u duhu hrvatskoga bića, jer nam njihov akademik Dragan Čović, svakodnevno, u kontinuitetu laže i priziva „lopove da hvataju lopove„ jer je tobožnji njegov hrvatski narod u ovoj nam domovini Bosni i Hercegovini veoma ugrožen, diskriminisan i majoriziran.

Da nije nas živih i preživjelih, bar u Mostaru i Hercegovini, gdje vlada njegova nacionalistička i ustaška  nacionalistička stranka HDZ, čiji je i Dragan njen čelnik, možda bi neupućena naša javnost i povjerovala u njegove ili Gebelsove laži, kako bi od njih došli i do istine.

Narodna, koja veli, ako laže koza, ne lažu njeni rogovi , istinito i veoma argumentovano je to ispisao i čuveni hrvatski tjednik „ Feral Tribune „ iz Splita, koji je bio veoma anatemisan u vrijeme Tuđmana i njegovih ubojica ili ustaša, lijepo je opisao i moju golgotu kao biranog vijećnika Gradskog vijeća grada Mostara:

Šta reći još novo, ako se zna da je ovo sve rađeno po scenariju i zlodjelima  te nacionalističke veliko hrvatske Tuđmanove ili u ovome periodu HDZ-a, stranke čelnika Mije Brajkovića i njegovog nasljednika Dragana Čovića.

Nije nikakvo čudo da i danas, permanentno, taj isti njihov akademik Dragan Čović, njhov patološki borac za fotelju člana Predsjedništva naše domovine Bosne i Hercegovine, lansira svakodnevno laži o ugroženosti tih njegovih Hrvata, da se od toga već slikovito i vidno minficirao i njihov predsjednik „ lijepe njihove „ Zoran Milanović, koji je počeo bredovno da bunca i govorim o nekome „ zulumu „ nad njegovim narodom, čiji je on i njihov predsajednik.

Dakle, istinskim grobarima Hrvata u Bosni i Hercegovini, već dokazanim Franji Tuđmanu i Draganu Čoviću, evo se u kontinuitetu pridružuje i njihov predsjednik Zoran Milanović.

Blago li se njima, narod i hrvatska nacija je obolila, od Blajburških poljana, Ante Pavelića i Vjekoslava Maksa Luburića, preko Franje Tuđmana do današnjih njihovih autentičnih , konstitutivnih  i legitimnih prestavnika toga ustaškoga roda i poroda.

Sasvim je jasno, da isti imaju i svoje „ blizance rasturače „ i sljedbenika i veliko srpskoga četničkoga istrajnog neprijatelja u likovima i nedjelima i Milorada Dodika i njegovog mentora iz „ pasmine „ veliko srpskih vukova i vučića, te njihovih sljedbenika i istomišljenika iz „ srpskoga sveta „ nedosanjanog i neostvarenog.

Međutim, žalosno je ali istinito u Bosni i Hercegovini, vjetrovi sa Lovćena i riječi velikog Njegoša iz „ Gorskoga vijenca „ prohujali su i do naših predjela da je ; „ Tvrd orah vočka čudnovata, ne slomi ga ali polomi zube „ upravo je i takav orah ponikao i u našim poljanama i šumama, na našim granicama ?

Na braniku naše jedine domovine, stali su naše iskazane patriote i „ zlatni ljiljani „ od kojih je jedan među njima i po ocu Hrvat naš Željko Komšić, jer se za razliku od Izraelaca koji dole tlače već godinama svoje komšije Palestince, gdje je majka nosilac tog indentiteta rodoslovlja.

Zato i nije čudno da ga čovićevi Hrvati po hercegovačkoj teritoriji gdje su na vlasti anatemišu i proglašavaju „ personom non grate „ jer je on upravo stameni i nepremostivi“ branik kamen kremen „ za sve nasrtaje ovih HDZ-ovih kriminalaca, lopova i nacionalista sa Draganom Čovićem.

Istina je da mu je nedostupna poželjna fotelja člana predsjedništva, sve dok građani ove nam naše jedine domovine, budu birali svoga prestavnika, za sada je to  isključivi naš Željko Komšić.

Zato su uzaludni svi napori pritisci od HDZ-a sa Draganom Čovićem, njihovim Plenkovićem i Milanovićem, te evropskim parlamentarcima sa Zovkom i inim, kao i lobiranja kod međunarodnih faktora, kako bi se usvojio mizborni zakon po njihovim nacionalističkim mjerilima.

Evo, upravo i ovih dana zasjeda velika narodnjačka stranka, koja donosi i svoju Rezoluciju ;

Komšić, kojemu hrvatski nacionalisti HDZ-a ne priznaju i njegovo rodoslovlje, koje navodno treba dokazivati, a domovnicu i putovnicu hrvatsku, dakle, jedini naš prestavnički građanski Hrvat je upravo naš Željko , može samo da sanja dok su ovi okorijeli ustaški HDZ-ovci u Hrvatskoj na vlasti.

Htjeli bi oni permanentno da vode i našu unutrašnju i spoljnu politiku, pa se miješaju u naš integritet i suverenitet, a veoma im je važan i presudan i njihov prijedlog izmjena izbornoga zakona, kako bi to njihov nacionalista i „ siromah „ iz vile mostarskih Bara, Dragan Čović bio biran u predsjedništvo BiH, kako bi što prije sa svojim „ blizancem glodarom „ guslarom iz Laktaša, Miloradom Dodikom urušio našu Bosnu i Hercegovinu i oživotvorio njihove genocidne tvorevine, Republiku Srpsku i Herceg Bosnu.

Dakle, oni su ; „ Za dom spremni, sa vjerom u njihovog Boga„ ali im građani ove nam prkosne i ponosne Bosne i Hercegovine to neće dozvoliti.

Kako to i ugledna hrvatska novina „ Slobodna Dalmacija „ prenosi svojim čitaocima:

Svakako, sve ovo glasno, transparentno i istinski treba da se odnosi na ove naše „ rušilačke blizance „ orguljaša iz Mostara, Dragana Čovića i guslara iz Laktaša, Milorada Dodika, kako bi naša društveno- politička scena dobila nužno dostojanstvo i osvježenje za sve pozitivne korake ka EU I NATO savezu, jer su nam neposredno ovi „ otrovnici „ zatrovali totalno našu scenu i čine nam veliko zlo u svakome pogledu.

Nažalost, da Visoki prestavnik sve nijemo posmatra i ne čini ništa niti koristi Bonske ovlasti, kako bi barem zabranio ovoj „ zlokobnoj hobotnici „ blizanaca da se kandiduju za naredne izbore.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s