KAKO PREPOZNATI NAJGORU OD SVIH NEPISMENOSTI – POLITIČKU?

Posted: 23. Maja 2022. in Intervjui

1.Politički nepismena osoba je ponosna i busa se u grudi govoreći kako mrzi politiku.Razlog svoje lijenosti i nerada stalno traže u nekom ( nečem) drugom i smatraju kako se  izborima  ništa neće ” promjeniti. Svojom pasivnošću (neutralnošću) upravo one daju podršku destruktivnim snagama u BiH!

2. One niti čuju, niti vide iako su im i uši i oči zdrave! Savršeno vide, savršeno čuju ali se odriču onog što im je dala majka priroda! Ne žele da zamaraju svoj”intelekt” jer osim njihovih porodica, vlastitog dvorišta i stanja na bankovnom računu ništa drugo nije važno, niti ih interesuju kako je drugim!

3. One savršeno funkcionisu na Zapadu gdje je sistem manje – više funkcionalan a kada trebaju da grade taj isti sistem,  onda „dobiju glavobolju“  pravdajući se ” kako su jako zauzete i kako  nemaju vremena”!

4. One bi rado sjedile za istom sofrom,  jeli iz iste tepsije i točili vodu iz istog bokala  al da to ne budu oni koji će se angažirati  i suzbijati kriminal , korupciju , nepotizam i ostale devijacije u društvu! Jer im mečka još nije zakucala na vrata!

5. To su one osobe koji bi,  da im djeca idu u najbolje škole i obdaništa, da  imaju funkcionalan buss-transport do škole i da im djeca imaju kavalitetnu ishranu u školskoj kuhinji a da plate što manji porez ! Drugi će to platiti umjesto njih!

6. To su one osobe  koje se žale na dugo vrijeme čekanja u bolnicama kako bi dobile  zdravstvenu zaštitu i  tretman ali ih ” zaboli glava ” od pomisli da moraju odlučivati kako i na koji način se raspodjeljuju sredstva za zdravstvo iz državnog budžeta!

7. To su one osobe  koje su spremne prodati za 50 km svoju čast i svoj obraz na izborima a onda gladovati 4 naredne godine dok ih neko opet ne kupi onim istim parama koje su poreski obveznici platili političkim kriminalcima i lešinarima!

8. To su nepismeni ljudi koji zbog toga što ne izlaze na izbore prisiljavaju svoju djecu da napuste domovinu tražeći  posao na Zapadu!

9. To su one osobe  koji se mire sa bijedom i siromaštvom  u kome žive – ” Samo nek se ne puca!”

10. Biti politički nepismena je biti glupa osoba. Ne samo da ste se   odrekli se onog što čini svaki društveni fundament po kojoj  vlast dolazi  iz naroda – vi ste dali legitimitet podkapacitiranim ljudima da  oblikuju vaše živote stavljajući nas sviju u  mračne tamnice iz kojeg nema izlaza dok se upravo VI ne „probudite“!

Mr. sci. Edin Osmančević

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s