Mr. sci. Milan Jovičić: Izludjeli hrvatski korpus sa svojim vladarima

Posted: 4. Maja 2022. in Intervjui

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

BOŽO LJUBIĆ UZBURKAO DUHOVE: “Hrvatska treba razmotriti uvođenje sankcija Željku Komšiću, on je…”.

“ Predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić govorio je za HMS, neslužbeno glasilo Čovićevog HDZ-a.

Na pitanje šta misli o prijedlogu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da Hrvatska uvjetuje ratifikaciju sporazuma o pristupanju Švedske i Finske NATO-u izmjenama Izbornog zakona u BiH, Božo Ljubić odgovara:

-Smatram da su i predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doprinijeli da se hrvatsko pitanje u BiH internacionalizira i postane vidljivo u centrima moći međunarodne zajednice. Naravno, odgovornosti i nadležnosti Vlade i diplomacije su mnogo veće i s te strane je poduzeto i najviše aktivnosti na međunarodnom planu. Cijenim zauzetost predsjednika Milanovića za hrvatsku ravnopravnost u BiH ali osobno, ali i kao član Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, nisam sklon sankcioniranju Finske i Švedske ako zatraže prijem u NATO.” / citat iz hrvatskih medija /.

Očito im je vlast udarila u njihove zapušene moždane vijuge, te se još uvijek kao sljedbenici svojih predaka sa Blajburški8h poljana ili onih iz njihove, ustaške tvorevine NDH, ili ovdašnji slavljenici “ zaslužnih tekovina “ genocidne tvorevine na ovim prostorima tzv. Herceg Bosne, ne mogu nikako pomiriti sa svojom crnom proslošću, sa jadom i bijedom, koje su nanosili svojim susjedima i komšijama širom Balkana.

Nedaju mira ni svojoj prohujaloj “ banovini Bosni i Hercegovini “ iz ostavštine tih svojih pradjedova i pokojunog oca nacije Franje Tuđmana.

Valjda poučeni sa akademicima SANU iz njihove susjedne države Srbije sa Dobricom Ćosićem i njihovim ratno- huškaškim i agresorskim memorandumima, a slušajući i podržavajuži i svoje akademike sa Draganom Čovićem i inim njihovim saradnicima, htjeli bi u ova vremena da u našoj suverenoj i jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini, da i dalje stoluje njihova neostvarena ideološka ustaška doktrina iz tih prohujalih vremena.

Očito su sa Dodikovim psihijatrom  iz engleskih kazamata, u ovome vremenu, ostali i oni bez svoga savjetnika, doktora i nužne psihijatrijske terapije, kao i  Draganov blizanac, koji se sada tako javno i intezivno brine o tim hrvatskim inetresima.

Svi zajedno su izludili do krajnjih granica svoga umnog i nemoralnog nivoa razmišljanja, kao kriminalci i lopovi u zajedničkoj  harangi  tih lopova, nastupaju i urliču i domaćoj javnosti i međunarodnim faktorima, da drže “ lopove “ u našoj Bosni i Hercegovini.

Navodno se prema pripovjedi njihovog predsjednika Hrvatske , suludog i licemjernog Zorana Milanovića, ovdje vrši zulum nad Hrvatima.

Jadni li ti njihovi Hrvati, ali da javnost zna da su to HDZ-ovci sa njihovim čelnikom Draganom Čovićem, koji su pokušali poslije Dejtona u ovome gradu njihovom “ stolnome “ Mostaru da likvidiraju i moju, još uvijek živu malenkost Milana, mostarskog Sarajliju, kao izabranog vijećnika, istina iz reda Bosanskih Srba, te prvog predsjedavajućeg Gradskog vijeća ovoga grada.

Upravo ti isti “ zulumćari “iz redova HDZ-a, protjerali sui  sve Srbe iz mostarskih firmi, Aluminij i Soko, te Aleksu Šantića iz mostarske gimnazija i učinili su brojna nedjela , od progona, ubistava, zatvora do silne pljačke naše materijalne imovine.

Nažalost, nije još došlo vrijeme da svi oni, ti naši “ vrli “ susjedi skinu sa sebe crne zastore i isture bijele čaršafe na svoje prozore, kako bi nam dali do znanja i njihovog pokajanja, za sva učinjena nedjela prema građanima ove zemlje, nehrvatima.

Kao takvi “ zaslužni “ Hrvati, upravo najviše i udaraju na svoga Hrvata Željku Komšića, koji je za njih nedostižni svetac sa nebesa, uzoriti čovjek i patriota oven am domovine, njen zlatni ljiljan i dokazani borac u agresiji ovih svojih susjeda i veliko srpskih nacionalista,ka oi oličenje dobroga čovjeka po riječima poštovanog Oca Pape Franje, prilikom nedavne posjete Vatikanu.

Niste li se svi vi nedolični veliko hrvatski nacionalisti i psihopate, sa vašim vlastodršcima, zaista i istinski uvukli u stražnjicu svoga akademika Dragana Čovića, kao što to čini i veliko srpski guslar i švercer sa beogradskih ulica, Milorad Dodik, braneći na taj način interese vas Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Međutim, po svoj prilici ta dvojica “ ubitačnih blizanaca “ guslar i orguljaš, Milorad i Dragan imaju svoje “ darodaljke “ i brojne čuvare njihovih stražnjica, kako od svojih fotelja ne bi zaradili hemoroide.

Mi građani, ove nam jedine naše domovine Bosne i Hercegovine , ponosne i prkosne nećemo vam dati da činite što ste naumili, a građani će i dalje birati svoga autentičnog prestavnika svih njenih građana u najviše organe vlasti, pa tako i našeg Željka Komšića, uz Papinu i Božiju pomoć, za jednoga našega Predsjednika države.

Svi vi povucite te svoje otrovne nacionalističke pipke, bilo da su sa Blajburških polja ili Ravnogordskih gora, ili sa Pantovčaka i Dedinja ili iz mostarskih Bara i Laktaša ? Urazumite se.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s