Mr. sci. Milan Jovičić: Izrodi ste svoga roda!

Posted: 13. Aprila 2022. in Intervjui

Piše; Mr . Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Čemu ovo „druže Šćepo”. Prisjećanje na regiju Durmitora i tvoga okruga. Iz baštine psihijatra Radovana i njegovih istomišljenika.

Da si licemjeran i zao, odavno nam je bilo znano, da dolaziš na rođendane svome pulenu i istomišljeniku, najvećem HDZ-ovom nacionalisti, Draganu Čoviću i donekle je podnošljivo.

Da dolaziš u Hercegovinu i grad Mostar sramotno je i nepoželjno, jer ni tvoji stranački mostarci ne znaju niti su svjesni ovoga „ ustašluka „ i njihovih zlobnih nakana i nedjela, ne samo u toku njihove agresije na ovaj grad i njegove građane, sve do današnjih dana.

Nije nam jasna i tvoja uloga ili njihovo ne poznavanje stanja i uslova našeg bitisanja sa ovakvim zlobnim čimbenicima i njihovim tj. HDZ-ovim rukovodstvom , sa čelnikom orguljašem iz mostarskih Bara.

Veoma nam je poznato tvoje licemjerstvo i netrpeljivost, kao i ignorancija porodice Bakira Izetbegovića, bez obzira na sve usluge i dobra djela njegovoga rah, babe u tvojim mešetarenjima i sticanja tvoga silnog bogatstva u našoj lijepoj Bosni.

Da li ti je u tome, u ovome postdejtonskom periodu, dobro znana i pomogla i tvoja bratija „ druže Šćepo „ sa jaranima „ rušilačkim blizancima „ Draganom i Miloradom, kao i vaše zajedničke žurke od Mostara do Laktaša.

Da li si odletio u visine, poput tvoga „ mukom „ stečenog tornja, da sa tih visina ne vidiš niti možeš da razaznaješ šta je dobro za  našu jedinu domovinu BiH i njene građane ?

Evo, već duže vremena tako lukavo i zločesto poput tvoga „ latina „ Dragana Čovića, valjda ispijajući i njegova rođendanska vina, pomalo i ošamućeno, u kontinuitetu tebi se lažno pričinjava slika našeg Željka Komšića, koju je nužno na svaki način eleminisati iz vašeg zajedničkog vidokruga.

Možda si „ druže Šćepo „ postao i nostalgičan, jer su i tebi i Draganu, zasmetali i Bakir i Željko, da zauzmete fotelje u Predsjedništvu naše jedine domovine, te da je na brzinu rasturite, uz pomoć i vašeg guslara  i najvećeg Srbina iz Laktaša.

Zaboravio si „ druže Šćepo „ da je upravo tvoj zemljak ispod Durmitora, veliki pjesnik Njegoš u svome „ Gorskom vijencu“ istakao činjenice; „ Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga ali polomi zube „.

Upravo je taj orah, naš uvaženi poštovani član Predsjedništva, patriota, borac i zlatni ljiljan, naš Željko Komšić, biran od građana i za građane će ponovo i uvijek biti izabran.

Možda „ druže Šćepo „ i nisi svjetan činjenice da smo mi Bosanci stameni i veliki domoljubni narod a  Njegoš svoje najveće djelo – Gorski vjenac počinje stihovima o velikanima njegovog vremena i to riječima “Iz grmena velikoga lafu trudno izać nije, u velikim narodima geniju se gnijezdo vije…”. Jasno je da on je ovom simbolikom htio da naglasi da veliki narodi mogu iznjedriti i velike genije. Da ne može jedan čovjek sam po sebi stvoriti velika djela, bez tog nečeg kolektivnog što nosi u sebi, bez tog istorijskog konteksta i nivoa na kom se njegova nacija nalazi.

Trebao si znati „ druže Šćepo „ ili su te trebali informisati tvoje stranačke kolege iz Mostara i Hercegovine, koje nas zlo tare u ovoj regiji i koji je to „ genijalac „ koji nas ipak donekle spašava, da tako brzo ne utihnemo, ali se Bosna i Bosanci nikako ne daju, jer je i naš Željko naš veliki Bosanac , veči i od Durmitora i sarajevskog tornja, a takvi kao ti Šćepo, i tvoji blizanci Dragan i Milorad, niste mu još dorasli.

Njegova cjelokupna nacija su samo građani ove nam lijepe, ponosne i prkosne Bosne i Hercegovine, za nju postoji i za nju se i borio i zaslužio i zlatnog ljiljana.

Žalosno je „ druže Šćepo „ što u svome „ Dnevnom avazu„  zloupotrebljavaš ove mlađane novinare, da često pišu ovakve bbljuvotine i nebuloze, kaljaju kako  sami misle lik i djelo našeg Željka Komšića.

Ovi mlađani,  nisu shvatili i doživjeli lijepa, humana i dostojanstvena vremena naše mladodti i Titovog sistema obrazovanja i vaspitavanja.

Svakako od takvih, koji su  služili nečasnim radnjama, nama veoma znanim, niti ovim našim „ cevenima „ koji strogo kriju i svoje knjižice gdje su nekada pripadali, a velikim i skrivenim nacionalistima ili „ vjernicima „ u današnje vrijeme iz prvih redova katedrala i crkava, odakle su izmigoljili i poput stjenica i gnjda isisavaju nam naš domovinski krvotok.

Da li ste izdajnici, korumpirane patriote, ulizice ili prikriveni „crvenkasti„ nacionalistički glodari, nije više ni bitno, jer ste istinski rušitelji jedine nam domovine Bosne i Hercegovine i izrodi svoga roda?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s