Mr. sci. Milan Jovičić: Kažu da su pregovori propali – slijede li sankcije?

Posted: 21. Marta 2022. in Intervjui

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Za rezultatima pregovora nije nužno nikome da tuguje ili da se raduje, bez likovanja sa bilo koje strane.

Pamet u glavu, sa razumom i bistrim dobronamjernim pogledima u našu zajedničku i bolju budućnost, sve je na dohvat i obavezi naših građana.

Jedino ispravno i istinito mjerilo, svakako su nužne sankcije građana, samostalno i bez ikakvih domaćih ili stranih pritisaka, upravo na narednim izborima trebaju konačno da iznađu i da nam daruju prihvatljiva riješenja, kakvu to zajedničku i jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu trebamo zajednički da gradimo.

Što bi govorili naši stari; „ Pamet u glavu, jer se ne može glavom kroz zid „ ali je i krajnje vrijeme da shvatimo našu realnost i istinu, da sa našim „ ustaško- četničkim „ rušilačkim nacionalističkim „ blizancima „ Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, kao i njihovim istomišljenicima ne možemo ići nikako naprijed i uspješno po potrebama riješavati nikakve goruće probleme, o kojima se ovih dana razgovaralo i pregovaralo.

Zar nas naša nedavna istorija i događanja prema istoj nije dala dovoljno prilika i pouka, kao realnih saznanja, da se sa nacionalistima ili psihijatrima sa Durmitora ili nasljednicima „ ubitačnih ćelija karcinoma „ sa Blajburških poljana ili iz Ravnogorskih gora, nije više vrijeme za garanciju kvaliteta svih naših zajedničkih aktivnosti i normalnog suživota.

Zato, bilo koji razgovori ili pregovori sa Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom su pucanj u prazno i nastavak „ metastaze „ karcinomnog procesa i za državu Bosnu i Hercegovinu i sve njegove stanovnike .

Ko to ne razumije i neće da shvati i prihvati grdno se vara i liči na „ ludo radovanje „ i sa domaćim i sa međunarodnim akterima, ma koliko željeli i bili iskreno naklonjeni prema našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini.

Sa otrovnim serumom i klicama od Dodika i Čovića, nikako nije moguće izliječiti ili dobiti bilo kakav pouzdan lijek naše tmurne i jadne stvarnosti, ma koliko željeli i pomagali nam i međunarodni faktori i sa istoka i sa zapada.

Zato, poštovani građani ove nam zajedničke domovine, budimo mirni i strpljivi do izbora u oktobru i dana „ D „ kojega svi mi trebamo realizirati prema našim željama i potrebama, kako bi izabrali prave kadrove, sa kojima smo sigurni za uspješne sve dogovore i  ubrzano putovanje za EU i NATO savez, što će nam čestitati i međunarodna zajednica i pomoći nas na ekonomskom planu napretka.

Neka ovo bude i završno razmatranje i ostvarenje želja jednog građanina, iskrenog patriote, Bosanca, bosanskog Srbina, stručnjaka svoga poziva i graditelja, poliglota i profesora, iskusnog visokog intelektualca i šahiste, koji rabi osnovni naš postulat GENS UNA SUMUS /JEDAN SMO ROD.

Međutim, svijesni smo činjenica iz turobne, crne i jadne naše svakodnevnice, sa puno laži i obmana, sa puno kleveta i prijetnji svakojake vrste, sa mržnjom i zlim nakanama, što me moje godine i cjelovito bogato životno iskustvo, radne navike i rezultati, te moji umni i razumni potencijali, usmjeravaju na trezveno razmišljanje za osudu svih ovakvih surovih i mračnih nakana i tirada.

Neću ja ovom prilikom da pričam ili pišem o „ srpskome svetu „ i njihovimotrovnim i ubitačnim nacionalističkim strijelama, nama već odavno znanim i očekivanim.

Biće dovoljno, da ovom prilikom samo citiram književnika Dobricu Ćosića, jednog od učesnika u izradi poznatog „ memoranduma“  , kao scenarija za sva agresorska zbivanja iz nedavne prošlosti, koji veli ;

/ citat sa interneta /

Isto tako, u kontinuitetu su prisutne laži naših susjeda Hrvata u Bosni i Hercegovini, u našem Mostaru i dr. destinacijamaza koje upravo kao neposredni živi svjedok i žrtva  HDZ-ove ustaško- nacionalističke politike, njihovih osvajačkih težnji i agresorski postupaka iz nedavne prošlosti, dovoljno ukazuju sa bezbroj primjera da su ona vrsta lopova, koji stalno vrište i viču „ držite lopova „.

Naime, godinama se služe takvom sitagmom u želji da od laži po Gebelsovom receptu ostvare istinu, znajući da permanentno vrše majorizaciju i diskriminaciju u ovoj njihovoj „ rezervnoj domovini „.

Dominantni su u kadrovskoj politici u svim institucijama vlasti, upravo zahvaljujući i svome koalicionom partneru SDA i ulizničkih kadrova u Bošnjaka, a „ dodikovci „ su im postali desna ruka i čuvari njihovih agresorskih želja za konačno oživotvorenje genocidne tvorevine Herceg Bosne, na ovim prostorima.

Na mome ličnom primjeru, što bi naši stari govorili ; „ Ako laže koza, ne lažu rogovi „ HDZ-ovci su, ti naši „ vrli „ hercegovački ili mostarski susjedi imali su namjeru , kao izabranog vijećnika lično me likvidirati, ali nisu uspjeli, zahvaljujući i dobroj „ nebeskoj vili „.

Istina je da nisam bio član niti jedne stranke u tome post dejtonskom periodu, ali je greška da me je rodila „ majka  bosanska srpkinja „.

No, kako Milorad Dodik danas nije niti Bosanac i još manje bosanski Srbin, to je zahvaljujući i svojim mentorima Vučka iz Beograda i Zorana Milanovića iz Zagreba, shodno njihovoj agresorskoj doktrini i osvajačkim nakanama, dobio upute i preporuke saradnika i zaštitnika tih nacionalističkih srpsko- hrvatskih interesa, na ovome dijelu Balkana.

Kako neposredno osjećamo i vidimo, upravo zahvaljujući i dobrim vinsko-rakijiskim podrumima i svinjskim pečenicama kod Dodika i Čovića, rado im se već duže vrijeme priključuju  sa posjetama i istim tiradama i ruski ambasadori, kako bivši Ivancov isto tako i njegov nasljednik Igor Kalabuhov .

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s