Mr. sci. Milan Jovičić: Konačno i naši deklarisani Putinovci

Posted: 12. Marta 2022. in Intervjui

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Naša je trajna i kontinuirana“  osovina zla“ , a kako je eleminisati pitanje je za sve naše građane, a nikako za licemjernu međunarodnu zajednicu.

Guslar iz Laktaša, svinjogojac i kriminalac, Milorad Dodik, kao i njegov „ rušilački blizanac „ , orguljaš iz Mostara Dragan Čović, svu svoju znojem, švercom i kriminalom, stečenu imovinu pretvorili su u velelepne milionske vile, brižno okupirani svojim narodom kojem pripadaju.

Grobar „ hercegovačkih Hrvata „ Dragan Čović intezivno nastavlja sa scenarijem i osvajačkom politikom svoga poglavnika Franje Tuđmana, a njegov „ blizanac „ guslar Kosovskih pjesama iz 1382 godine sa Gazimestana slijedi svoga Vožda Slobodana Miloševića, sa mirnodopskim recidivima u postdejtonskom periodu sa rastakanjem Bosne i Hercegovine.

Dok je kriminalac Dragan mijenjao i vodotok rijeke Radobolje, pljačkao Aluminij i Soko, dotle je njegov „ blizanac „ Milorad, kriminalac i švercer sa beogradskih ulica na Dedinju uzurpirao vilu na račun ČEZ-a i Pavlovića banke iz RS-a.

Kako godinama, u kontinuitetu podrivaju i ruše državni sistem jedine domovine Bosne i Hercegovine , kao i njene institucije, bez pravne države sa korumpiranim tužilaštvom, ove horde „ osovine zla „ bogate li se bogate, jer im niko ne može stati u kraj njihovim lukavim lopovlucima i marifetlucima.

Evo, ovih dana, konačno i očekujući da im i „ tovarišč „ Vladimir Putim preko Ukrajine, priskoči u pomoć, kako bi osamostalili i svoje genocidne tvorevine Republiku Srpsku i Herceg Bosnu, konačno su izašli iz anonimnosti, da pripadaju tom diktatorkom carstvu tzv. „ putinizmu „

Svakako uz pomoć i svojih mentora, susjeda i komšija iz agresorskog vremena, sa istoka i zapada, Vučka i Zorana, kao i svoje nacionalističke „ desnice „ sa Orbanom, Janšom i inim širom Evrope, na putu su nepokolebljivi za ostvarenjem svojih mračnih nakana.

Ne samo Dodik i Čović već i njihove ulizice i istomišljenici, poput Vjekoslava Bevande i Jelke Miličević i inih iz RS-a, slijede prijetnje svoga šefa Čovića, kojega su svojevremeno zalaganjem i svoje cjelokupne imovine uspjevali izvući iz zatvorske ćelije i dok je cjeloviti kriminalno-lopovski dosije iščezavao poput dima iz odžaka, ovi su napredovali u svojim ministarskim foteljama za finansije.

Sada i oni prijete državi i njenim organima u vlasti, pored uspavanih Bošnjaka, koji na svojim minderima ispijaju kahvu i poput ulizica od Meše Selimovića dozvoljavaju ekstremnim nacionalistima HDZ-a i SNSD-a, od Aluminija i Sokola, do doma naroda u Parlamentu, da djeluju nesmetano kao najgori štakori i krtice.

Dok Dragan Čović prijeti; „NOVE PRIJETNJE IZ MOSTARA: “Ili ćemo riješiti problem mirnim razlazom ili ćemo kuću-državu učiniti ugodnom za život svima…

Dotle, njegovi ministri finansija Vjekoslav Bevanda i Jelka Miličević, uzimaju sebi za parvo i javno obznanjuju svoje nakane ;

Bevanda pisao Varhelyiju: “ BiH nema usvojen budžet, CIK nije legalno izabran “.

Ministrica Federacije, Jelka Miličević kod svoga  “ ulizice “ Fadila Novalića dijeli nova ci uplaćuje kome hoće, a radnicima Aluminija, Srbima, dijelu Bošnjaka i nepodobnih Hrvata, sa zvaničnom sudskom presudom, nema namjeru da realizuje.

Zašto bi to i činila, ako im je HDZ-u, Fadil Novalić i minister Nermin Džindić ustupio sva upravljačka prava nad ovim hercegovačkim firmama, odluku o stečaju Aluminija stavili pod tepih, a gubitke od pola milijarde KM prebacili na teret raznim državnim institucija, da li Elektroprivrede ili drugih, koje su opet darivali velikoj nacionalističkoj stranci HDZ i njenim čelnicima.

Dakle, kriminal i pljačka u kontinuitetu, jer pravne države nema na pomolu, a Dragana Čovića i Milorada Dodika interesuju fotelje i njihove genocidne tvorevine kao nezavisne i samostalne državice, poput današnjih Dombasa i Krima, jer ih u tome uvjerava i pripomaže i njihov novi svjetski diktator i razbojnik Vladimir Putin.

Poštovani moji sugrađani, Bosanci i Hercegovci, kuda li to putujemo i dokle ć emo tako ???

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s