Nakon Izetbegovićevog deala sa Plenkovićem u Dubrovniku, Safet Softić, potpredsjednik SDA i predsjednik Sabora IZ BiH poziva na kompromis sa HDZ-om oko izmjena Izbornog zakona, odnosno na – izdaju zemlje: ZAUSTAVITI IH PO SVAKU CIJENU!

Posted: 18. Januara 2022. in Intervjui

Dakle, dešava se ono o čemu sam nedavno pisao, i ne samo ja, naravno: dešava se operacionalizacija Izetbegovićeve trgovine sa Plenkovićem u Dubrovniku i stvari se na terenu odvijaju sinhronizirano i posljednično, kao na filmu.

Prvo, podsjećam da su i dalje na snazi blokade rada državnih institucija od strane srpskih predstavnika a na federalnom nivou od strane HDZ-a, NS RS nije poništila zaključke od 10. decembra po kojima anamo oni ulaze u proces daljnjeg razvlašćivanja Države, uvedene su sankcije Dodiku i nekima još, najavljuju se takve i od strane nekih bitnih evropskih zemalja, tu i tamo se u tim kontekstima spominje i Čović kao jedan od uzročnika krize u BiH i nadasve proruskim igračem na zapadnom Balkanu, znači bude se progresivne snage u toj, kakvoj-takvoj Evropi koje satjeruju u ćošak destruktivne i proruske snage u BiH i regionu i onda nađe se jedan Bakir Izetbegović koji po stoti put takvima baca pojas za spasavanje.

Umjesto da se i oni (SDA) odmaknu od svake priče o izmjenama Izbornog zakona i to u izbornoj godini, što je nezapamćeno u praksi demokratskih društava, evo ovaj čovjek sa slike – Safet Sofitć, potpredsjednik SDA i, zašto ne reći, predsjednik Sabora IZ BiH, poziva na kompromis sa HDZ-om vezano za izmjene Izbornog zakona što znači poziva na daljnju podjelu zemlje i što znači na – IZDAJU! Naravno, on govori ustima svoga šefa koji je sve to dogovorio sa Plenkovićem.

Krajem mjeseca dolaze ono dvoje mešatara – Palmer i Eichhorst da pokušaju završiti svoj prljavi posao i na kojeg je očigledno spreman i predsjednik SDA. Želim da vjerujem da i u toj SDA ima časnih ljudi i patriota koji će stati na put Izetbegoviću, Softiću i sličnima te blokirati razgovore o izmjenama Izbornog zakona u situaciji u kojoj se zemlja nalazi, a pogotovo pristati na tražene kompromise od strane Softića i Izetbegovića, odnosno na izdaju zemlje. Također želim da vjerujem da će SDP i DF ustrajati u svojim odlukama da apstiniraju od daljnjih razgovora oko izmjena Izbornog zakona i time Izetbegovića ostaviti na brisanom prostoru gdje će se iz aviona vidjeti pokušaj još jedne njegove izdaje, koju po svaku cijenu treba spriječiti!

Bedrudin GUŠIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s