Mr. sci. Milan Jovičić: Vile sa crvenim krovovima

Posted: 17. Januara 2022. in Intervjui

Piše; Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac !

Kako me lijepo podsjećaju ove vile sa „ crvenim krovovima „ naših nacionalističkih tajkuna, moćnika u vlasti i kriminalaca, u lopovlucima i domaćem znoju stečene, sa onima naših „ Neumaša „ i „ crvenih „ vlastodržaca u bivšoj  lijepoj Jugi.

Istina je, da su ovi prvi bili „ zasluženi „ crvendaći po svojim zaslugama, pozicijama i funkcijama, poslije onog oslobodilačkog rata protiv fašista i domaćih izdajnika, a ovi su naši domaći „ novokomponovani „ kao recidivi onih Blajburško- Ravnogorskih izroda, kao agresorski papci, zlih ideoloških nakana, uzurpatora i stvaralaca zločinačkih tvorevina, od RS-a do Herceg Bosne.

Dok su „ Neumaši „ gradili svoje vikendice sa crvenim krovovima i društvenim materijalnim sredstvima, dotle ovdašnji agresorski vlastodršci, na kriminalan i lopovski način, sa opljačkanim finansijama bilo banaka ili  građanstva, izgradili svoje vile, od Mostara do Dedinja, preko Poljina.

Dobro se prisjećam, da sam tih godina ( godine 1096 ) bio parlamentarac Skupštine BiH, iz udruženog rada,te sam bio veoma grlat i aktivan u skupštinskoj raspravi o našim „ neumašima „.

Neki su mi i zamjerili, te kada je bila priprema i izbori za parlamentarce naše iz BiH u Saveznoj Skupštini SFRJ u Beogradu, na sjednici Predsjedništva SSRN ( soscijalističkog saveza radnog naroda ) o našim kndidatima, u to vrijeme je bio i takav sistem odlučivanja, našao se jedan znani „ Neumaš „ koji me je lažno oklevetao da sam kao tehnički direktor u to vrijeme Termoelektrane u Gacku, nepravilno dijelio stanove ove firme, te su me skinuli sa liste kandidata.

Međutim, moj dobri Predsjednik Skupštine BiH, u to vrijeme, gospodin Zlatan Karavdić ( čiji je rah. Babo bio moj nekadašnji direktor realne gimnazije u Sarajevu ) formirao je odmah komisiju Skupštine i poslao je na teren Gacka, Mostara i Sarajeva da ispitaju moj slučaj.

Poslije veoma dobrog nalaza i pozitivnih ocjena za moj rad i pošteno djelovanje u firmi i na terenu mojih aktivnosti, povratili su me na listu, te izborom u Skupštini BiH, izabran sam za našeg parlamentarca u Saveznoj Skupštini u Beogradu za mandatni period 1986/90.

U  mome slučaju, veoma je interesanta moja sudbina i priča, a sve se dešavalo tajnovito, ali zahvaljujući dnevnom listu „ Oslobođenje „ i njihovom novinaru koji je sutradan sve to objelodanio u novinama, tako sam i saznao istinu , mogao sam djelovati,uz pomoć gospodina Zlatana Karavdića, koji je cijenio moje angažovanje.

Dodikova kriminalom stečena vila na Dedinju

Vila “ugroženog Hrvata” u mostarskim Barama

Vila Bakir-age na Poljinama za “fildžan državicu”

Međutim, ovi naši današnji agresivci i kriminalci, sa svojim nacionalističkim nakanama, od Dejtona do danas, provode javno i nedvosmislenu uzurpatorsku i kriminalno-lopovsku politiku u svim domenima našeg društvenoga suživota.

Prije svega sa svojom rušilačkomi nacionalističkom stranačkom politikom, gledajući svoje stranačke i lične interese, dva najopasnija „ kriminalna blizanca „ guslar iz Laktaša Milorad Dodik i orguljaš iz Mostara Dragan Čović isključivi su remitilački faktor na putu i razvoju države do Evrope i NATO-a.

Svakako im je od pomoći i treći u vladajućoj strukturi, Bakir Izetbegović kao čelnik najjače stranke SDA  u Bošnjaka.

Dok su ova dvojica, Milorad i Dragan, isključivi secionisti i javni rušitelji države, sa namjerom izlaska iz njenoga sistema, formiranjem svojih državica i pripajanjem istih veliko srpsko- hrvatskim već viđenim zabludama i suludim nakanama, stvaranja velike Srbije i bivše NDH-azije.

Nije niti čudno, da su im upravo i glavni podstrekači i mentori u njihovim glupostima, sa istoka Aleksandar Vučić i njegovi brojni „ vučići „ istomišljenici, kao i sa zapada izvorni HDZ sa Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem sa saradnicima.

Dotle je treći, Bakir Izetbegović dio kriminalnog kola sa svojim ulizicama, koji se tajnovito i kafanski susreće i dogovara sa ovim istinskim rušiteljima i velikim nacionalistima, ali to sve čini u ime Bošnjaka.

Rekao bih, za razliku od dvojca „ razornih blizanaca „, Milorada i Dragana, Bakir donekle ima nekog i potrebnog patriotskog osjećaja u cilju sačuvanja jedine nam domovine, a da li su mu interesi, ipak, za neku „ fildžan „ državicu i sopstveno stečeno bogatstvo teško je procjeniti, uglavnom će mu pripomoći „ vodeni valovi „ koje nagoni na mlinove svojih koalicionih partnera, sve ove brojne godine, stranke HDZ i SNSD-a i njegovih čelnika.

Mora se priznati, da je godinama sa HDZ-om i Draganom Čovićem držao firmu Aluminij u statusu uzurpirane državne imovine i nedostatku radničkih prava drugih radnika ( nehrvata ).

Godinama su zajednički držali grad „ slučaja „ Mostar i njegove građane kao taoce njihove nacionalističke politike i sopstvenih stranačkih interesa.

Isto tako, Bakir je često sa Miloradom Dodikom dogovarao i njihove interese, sa svojim Fadilom Novalićem, na relaciji Federacije i RS-a.

Tako je ustupio Dodiku i njegovoj stranci, svoje stranačko mjesto u parlamentu Doma naroda, što se pokazalo i ubitačno za sistem odlučivanja.

Sve u svemu, zanemaijući njihovo silno bogatstvo koruptivnim metodama stečeno i još uvijek teško dokazivo u ovakvom našem bolesnom pravnom sistemu, bila bi puna sreća i zadovoljstvo, da se ova tri „ štetočinska lika „ što prije zauvijek eleminišu sa naše političke scene.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s